5 aug. 2018

Maaiken luona


Niin se vain aika rientää. Milloinkohan olen viimeksi kertonut Maaiken ratsastuksesta, varmaan vuosi sitten? Apua. Kävin kyllä talven ja kevään aikana liikuttamassa sitä satunnaisesti, keväällä jopa kerran valmennuksesta, mutta näistä kerroista ei tullut mainintaa blogiin jostain syystä. Ehkä siksi, ettei tämä enää ole päiväkirjamainen ratsastusblogi, vaan enemmän kuvia fiilistelevä ja ajatuksesta toiseen rönsyilevä aikuisen heppatytön ajanviete? :)

Kesä tarkoittaa kuitenkin lomaa, hyviä säitä, enemmän aikaa - ehdinpä siis myös Maaiken luokse muutaman kerran! Olen tämän kertonut joskus aiemmin, varmaan silloin kun vähensin Maaiken ratsastusta, mutta me siis asutaan nykyään 70 km päässä Maaikesta ja mulla on kalenteri melko täysi Rinkin ja Mutterin kanssa. Pitkiin työpäiviin on vaikea siis mahduttaa tunti per suunta tallille ajaminen, joten Maaike on valitettavasti saanut jäädä hieman unohduksiin vaikka se on omistaja välillä kyseleekin ehtisinkö käymään. Vielä reilu vuosi sitten pääsin käymään useamman kerran kuukaudessa kun mieheni oli matkan varrella töissä, jolloin pystyin lähtemään suoraan töistä ja jatkamaan siitä autolla tallille vain noin 20 minuutin verran. Nyt ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta, joten Maaiken tapaaminen on harvinaista herkkua.

Tiesittehän muuten, että Maaike on tiineenä? <3 Isä on uljas Elias 494, tällä hetkellä GP:tä kisaava ruotsalaisomistuksessa oleva 9-vuotias KFPS friisiori. Nähtiin Elias livenä tammikuussa Hollannissa, ja se on NIIN sairaan upea hevonen, etteivät sanat riitä. Marc-Peter Spahn ratsastaa sitä niin eleettömän ja kevyen näköisesti. Tässä ratsukossa on niin paljon inspiraatiota itselleni.

Kiinnostuneille pari videota Eliaksesta:
Video 1 (Tammikuu 2017)
Video 2 (Vuodelta 2016)Kävin Maaiken luona kahdesti viime kuluneen viikon aikana. Pakko myöntää, että olen hukannut tatsin sen ratsastukseen täysin. Perjantaina meni ihan kivasti, Maaike tuntui ravissa paljon paremmalta kuin ennen, mutta laukassa oli ehdottomasti työstämistä. Kuten on ollut nämä kolme vuotta mitä sitä olen ratsastanut. Laukka tulee varmaan aina olemaan Maaiken heikoin askellaji.

Maanantaina, jolloin myös nämä kuvat on otettu, tuntui koko ratsastus menevän ihan penkin alle. En saanut edes sitä vähää hyvää fiilistä, mitä edellisellä kerralla. Ratsastin ensin kentällä, mutta siellä Maaike oli jotenkin hysteerisen ja epäkeskittyneen oloinen, joten menimme maneesiin lopputreenin ajaksi. Näkyyhän se näistä kuvistakin, että keskittyminen oli hukassa ja hevonen jännittynyt. Neljä seinän sisällä meni parani hieman, mutta laukka tuntui silti täysin nelitahtiselta/tahdittomalta. En tiedä, ehkä se on aina ollut tuollainen, ja nyt olen vain tottunut Rinkin super ilmavaan ja isoon laukkaan. Jopa mieheni, joka ei hevosista niin paljoa ymmärrä, sanoi Maaiken näyttävän melkein tavalliselta hevoselta nyt kun hän on tottunut kuvaamaan enemmän Rinkiä. :D


Maaikella paras verkkatyyli on laukata pitkin ohjin reipasta laukkaa kentän tai maneesin ympäri! :

Menen aina ihan ihmeelliselle banaanille selästä Maaikea ratsastaessa. Olen työstänyt keskivartalon tukea nyt viimeisimmät puoli vuotta ihan täysillä, mielestäni myös kehittynyt siinä hyvin eikä meno  enää ihan aina näytä banaanilta. En tiedä mikä Maaikessa sen tekee, ei sillä ole mitenkään isot liikkeet tai muuta. Voi olla satula, en saa istuntaa sen kanssa hyväksi sillä tuo 18" satula tuntuu hirveän isolta ja leveältä istua.
Tästä ilmeestä en sitten tiedä yhtään mikä meni vikaan, Maaike näyttää olevan menossa täysillä korva tötterölla ja itse näemmä pyydän apua korkeemmilta voimilta. xD
Oli kyllä ihana nähdä Maaikea, mutta pakko myöntää etten enää nauti sen ratsastamisesta kuten ennen. Se toimii niin erilailla Rinkiin ja Mutteriin verrattuna, jotka molemmat ovat "omien säätöjeni" mukaisia kun olen niiden pääasiallinen ratsastaja. Ja Maaikella käyn niiiin harvoin, että ehdin unohtamaan sen niksit. Sanoinkin miehelleni, että onko mun enää edes järkeä ajaa 70 km/suunta vain todetakseni, ettei tälläkään kerralla mennyt niin hyvin kuin olisin halunnut. En tiedä, se on ihana hevonen ja varsinkin maastoilu sen kanssa on ihan parasta! <3 Jatkan varmaan samalla tahdilla, eli kerran kuukaudessa tai kahdessa. Kohtahan Maaiken vatsakin alkaa kasvamaan, aika kauan tammoilla vissiin ratsastetaan ainakin kevyesti, mutta jossain vaiheessahan se jää täysin mammalomalle ja sitten jännitetäänkin varsan syntymistä... <3 

Päivän ratsastusasu - ROTD (riding outfit of the day)!
Kypärä - Back on Track EQ3
Paita - Casall
Hanskat - Roeckl Montreal
Vyö - GhoDho Cruelty Free*
Housut - GhoDho Elara*
Saappaat - Kingsley Olbia*
Kannusremmit - Kingsley*
Kannukset - Lorenzini*

(*Tuote saatu tai alennus kaupallisen someyhteistyön kautta.)

2 kommentarer:

 1. Onpa sääli, ettet nauti Maaikella ratsastamisesta enää niin kuin ennen. Ainakin kuvien perusteella meno näyttää jopa paremmalta kuin aikaisemmin!

  Ja omaan makuun Maaike on liikutushevosistasi ehdoton suosikkini, se on vaan niin jumalaisen kaunis ja lempeännäköinen. Tuolta hevosen kuuluu näyttää! Muutenkin pidän enemmän tammojen siroudesta ja kauneudesta, orit muistuttaa mielestäni monesti enemmän jotakin mörssäri-dinosaurusta kuin hevosta.

  T. Tammanomistaja ja täysin puolueeton sellainen ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maaike on kyllä aivan ihana hevonen, sitä en kiellä. Se ei vain tunnu enää "omaan käteen sopivalta", menen sillä liian harvoin jolloin kontrasti on iso :/ Kaunis, lempeä ja ihanahan se edelleen on <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.