1 jan. 2019

Mutter ja Musse - uuteen vuoteen ihanien hevosten kanssa!


Jouluaattona sain kunnian ja ilon ratsastaa molemmilla vuokrahevosillani, Mutterilla ja Mussella. Silloin täällä riitti aurinkoa, pakkasta ja lunta - pakkasta oli lähemmäs -10 ja luntakin ihan sopivasti. Tulimme eilen kotiin Suomesta ja ainut mitä täällä on jäljellä on loskaa, superliukkaat jäiset tiet ja vesisade. No, saimme nauttia tästä talvirupeamasta melkein kuukauden, eiköhän sitä lunta tule kohta lisää. :)


Tunnen oloni onnekkaaksi, kun mulla on nyt liikutattavana peräti kolme upeaa hevosta. Neljä, jos Maaike lasketaan edelleen mukaan. Olen tosin ratsastanut sillä viimeksi kaksi kuukautta sitten, mutta toisaalta saan (sain, se on nyt 7 kk kantavana) mennä sillä melkein aina kuin haluan. Aikaa ei vain ole. Miettikää, Maaike varsoo kolmen kuukauden päästä. Kääk!

Mutteri näytti tällä ratsastuskerralla parastaan, kylmyydestä huolimatta. Klippasimme sen syksyllä, mutta talvikarva on ottanut vallan ja se näyttää nyt lähinnä jääkarhulta. Karvanlähtö alkoi jo viikko sitten, tätäkö tämä taas on seuraavat puoli vuotta. Viime vuonna siltä lähti karvaa kesäkuuhun asti, ja välissä oli ehkä 3-6 viikkoa kunnes alkoi kesäkarva irtoamaan. En jaksa.

Päivän asu:
Kypärä - OneK Defender
Takki - Acode
Untuvaliivi - Kingsland
Fleece - Equestrian Stockholmo
Hanskat - Roeckl
Ratsastushame - Uhip Alaska
Housut - Kyro Riding Gear*
Saappaat - Kingsley Olbia*
Raippa - Fleck
(*=Yhteistyö)
Mutter liikkuu nyt niiiiin kivasti! Se on saanut ryhtiä, kantokykyä ja liikettä ihan uudella tasolla. Ei se ollut näin hyvä edes viime talvena, kun oli kuitenkin ollut enemmän liikkeessä jo reilu puoli vuotta. Toisaalta ei toi sen "konvalescent"-periodi kestänyt kuin "vain" kolmisen kuukautta (ja on/off treenejä pari kk), joten hyvälle perustalle on ollut hyvä lähteä tekemään uutta. Mutta olen silti vähän äimänkäkenä, että miten se nyt näin hieno on.  

Käytin aina ennen kannuksia Mutterilla, mutta nyt olen jättänyt ne talliin jo useamman viikon (vai kuukauden? hyvä ajantaju) ajan. Ei mitään hajua miksi tuntuu, että olen ennen pakolla ne tarvinnut, sillä nyt tuntuu että Mutteri liikkuu paremmin ja reippaammin, herkemmin kuin koskaan. Istunnalla ja kevyellä pohkeella. Apuna on toki raippa, välillä pieni muistutus pepulle takaosan aktiivisuudesta tai apuihin reagoimisesta.

Maastossa tosin käytän mieluiten kannuksia, kivempi kun ei tarvitse kädessä pitää mitään ja saa tarvittaessa apua pohkeelle. Mutteri kun on tunnetusti pahemman laadun kyttääjä, sivulle loikkija ja pelkääjä, niin haluan mukaan jonkun apuvälineen jos tulee pattitilanne eteen. Nykyään meillä onneksi menee suurimmaksi osaksi hyvin, mutta you never know.

Viime viikolla maneesin reunalla roikkui pilkullinen loimi, ja se oli kamalin kauhistus mitä Mutter oli hetkeen nähnyt. Se veti äkkistopit, äkkilähdön, nousi pienesti pystyyn ja totaalikieltäytyi menemästä lähelle. Varmaan parikymmentä kertaa ohitimme viltin eri kulmista ja etäisyyksistä, lopulta pääsimme laukassa ohi ilman sivulle sinkoamista - jännitys toki säilyi. Tällainen mukava tyyppi tämä. :)

No mutta Musse sitten! :) Valo ei oikein riittänyt hyviin kuviin joten rakeista suttua tiedossa, mutta kerrotaan siitä nyt lyhyesti.

Tykkään Mussesta, se on kiva ja aika simppeli perus ruuna. Se on tosin oppinut testaamaan ratsastajaa edellisen vuokraajan kanssa, joka antaa periksi kun Musse jäkittää ja "uhkaa" nousta pystyyn. Mun kanssa se on myös tätä yrittänyt joka kerta, mutta vähenevissä määrin. Eteen vain, tehtävää alle ja kiitosta kun liikkuu. Ei ongelmaa.
Miinusta siitä, että Musse on toooosi etupainoinen ja painaa oikealle ohjalle ihan hirveästi. En ole luonnollisesti vielä näin kolmen ratsastuksen jälkeen löytänyt kaikkia nappeja, mutta kaipa tämä tästä. Nyt kun on pari täysissä voimissa olevaa hevosta alla, niin on aika varailla vuoden ensimmäiset valmennukset ja hieman paikkailla tässä puolen vuoden aikana syntyneitä ratsastajavirheitä... :/Ja joo, Musse on ihan pv, mutta lämppärifiilistä tuo mukanaan tuo pitkä harja, omistaja tykkää... ;)
Tästä lähtee käyntiin vuosi 2019, olkoon se ihan mahtava!

2 kommentarer:

 1. Kiva kuulla että hevosasiat ovat mallillaan! Ja uusimman postauksen kuvat Macosta aivan upeita!
  Mukavaa uutta vuotta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, toivotaan että hyvä onni jatkuu! :) Kiitos samoin! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.