23 okt. 2019

Kesä meni, syksy tuli - mitä elämään kuuluu?


Nopeaakin nopeammin on jo lokakuun loppu! Toivottavasti teidän lukijoiden kesä on mennyt kivasti, ja tietty tämä syksykin. :D 

HIHS on jo alkanut, itse lähden Suomeen huomenna aamulla ja odotan reissua todella paljon. Ihan mahtava päästä sinne jo toista vuotta putkeen kuvaamaan Hevoslehti RIDE!:n freelancerina. Kuvaan myös jo kohta vuoden verran kestäneen yhteistyön tiimoilta Amazona Suecan tiimiratsastajia, joista tietääkseni Suomessa kisaa tänä vuonna vain Charlotte Haid-Bondergaard. HIHS on vähän kuin "lämmittelyä" omaa suosikkitapahtumaani, Sweden Horse Showta varten mikä sekin koittaa jo kuukauden päästä. Ihan parasta! Oletteko menossa jompaan kumpaan tapahtumaan?

En muista olenko tästä jo puhunut, mutta multa katosi keväällä motivaatio hevosiin ihan täysin. Mutterin vaivojen takia koko kevät/kesä oli yhtä epätoivoa, ja sitten kun lopetin seinään minulle rakkaaksi muodostuneen hevosen hoidon ja ratsastuksen, hävisi myös oma motivaationi ihan täysin. En ole vieläkään löytänyt sitä, vaikka välillä olenkin päässyt nauttimaan myös upean Floriksen ratsastamisesta. Huomaan kuitenkin selkeästi miten oma voima ja kestävyys ovat kadonneet. Ennen ratsastin 2-3 hevosta 4-7 kertaa viikossa, nyt menen yhdellä hevosella satulan takia puoliteholla sen 1-2 kertaa viikossa. Se kyllä näkyy ja tuntuu kropassa!

Osallistuin Robbiella viime viikolla kouluvalmennukseen ja huhhuh että oli rankkaa. Olimme molemmat ihan puhki puolen tunnin valmennuksen jälkeen, mutta paljon jäi käteen ja mieleen. Valmentaja on minulle ennestään tuttu, vaikkakaan hänen valmennuksissaan en ole ennen käynyt. Tykkäsin tosi paljon, ja tavoitteena on päästä  hänen tunnille mielellään kerran kuussa (hän käy pitämässä valkkuja pari kertaa/kk). Valmentajan mielestä Robbiessa on kivaa potentiaalia, paljon ongelmia jäykkyyden ja mukavuudenhalun kanssa. Hän suositteli sitä minkä tiedän jo, eli yrittää löytää jostain koulusatula lainaan jotta pääsen ratsastamaan ja istumaan paremmin. Enpä olisi uskonut, mutta meidän keskustelun kuuli Robbien karsinanaapurin omistaja, ja hän tarjosi oma-alotteisesti minulle Albion-penkkiänsä lainaan! Kokeilin sitä Robbien selkään nopeasti, se näytti ihan ok:lta, joten omistajan siunauksella testaan sitä tänään ratsastuksessa ja pidän NIIN PALJON peukkuja, että se sopisi.

Kuvathan eivät sitten liity siihen valmennukseen mitenkään, vaan nämä ovat yli kuukauden takaa. :D Näin hyvä bloggaaja olen. Ei mulla näihin oikein ole mitään sanottavaakaan. ;) Floris oli kiva, oma ratsastukseni on mennyt huonoon suuntaan, olen lihonut ja istuntakin huonontunut, joten ei mitään kivaa sanottavaa siitä. :D Floris on kehittynyt Emelien ansiosta ihan hurjasti, sen laukka oli parantunut nyt kesän/syksyn aikana todella paljon! 



Muuten elämä rullaa ihan kivasti eteenpäin, hieman on mulla ollut terveyden kanssa ongelmia nyt kesän jälkeen ja se vaikuttaa myös ratsastukseen jonkin verran. 2½ vuotta kipeänä ollut olkapää vihoitteleen ajoittain pahasti, ja sen lisäksi pari muuta asiaa vaikuttavat niin fyysiseen kuin psyykkiseen jaksamiseen. Asioita, mistä ei halua julkisesti puhua, mutta ärsyttävästi mainita pitää, hevosteluun ja kaikkeen muuhunkin kun se on iso tekijä. Mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kyse ja ehkä avaan asiaa tulevaisuudessa lisää. :)






























Sekava postaus aiheeseen liittymättömillä kuvilla. :D Sori! Jatketaan postailua taas, kun aikaa on. ;) Instagramista löytyy tuttuun tapaan tuoreet, ajankohtaiset heppa- ja koirapäivitykset.

Ridelovelaugh
Snow.thespitz

Voikaahan hyvin! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar