20 okt. 2015

Joulukarkkiparaati

Joulukarkkeja lokakuussa? Nyt ihan oikeasti Suomi. No ei siinä mitään, innosta piukeana lähdin Suomeen viime perjantaina ja pystyin jo kuvittelemaan miten ostan paikallisen S-marketin tyhjäksi. Haaveeksihan se sitten jäi tajuttuani realiteetit: räjähdyspisteessä olevaan kabiinilaukkuuni ei Pätkispussia isompaa tuliaista mahdu mukaan.

Lentokentän traditioihin kuuluu mehu ja leipä Joe&Juicesta. Lisäksi lentokoneen pakollinen ikkunakuva ja selfie.
Minut tuntien olisin syönyt yhden paketin päivässä ja viikon päästä suklaat olisivat jo loppu.
320 g suklaata päivässä. Ehkä olikin ihan hyvä, että mulla oli vaan käsimatkatavarat mukana.

Yritän kyllä lahjoa äitini jos se suostuisi talvella tuomaan mukanaan yhden jokaista. Pätkis, Fazerina, Da Capo, vadelmasuklaa... Ja sitten pyydän miestä piilottamaan ne johonkin kuusen latvaan ja antamaan mulle kerran viikossa yhden jokaista makua. Kyllä, obsessio Fazerin suklaaseen voi kasvaa aika isoksi kun sitä ei ole saatavilla joka päivä tai edes joka kuukausi. Tai siis niitä lempparimakuja. 

No nyt suklaat sikseen.
Kai sieltä Suomesta löytyy muutakin kerrottavaa?



Harvemmin musta näkeekään kuvia joissa mulla on päällä jotain muuta kuin tallivaatteet. Joten sen kunniaksi OOTD varsågod! Ihan peruskamaa, tältä mä näytän lähes joka päivä - välillä jalassa on tosin Converset, talvisaappaat tai jotkut muut nilkkurit.

Takki - Zara
Paita - Saints & Mortals
Housut - Gina Tricot
Kengät - Jeffrey Campbell
Laukku - Chenson

Lauantaina kävimme I love me-kauneusmessuilla. Ihmettelin kovaan ääneen sitä, että kuka maksaa lähes 20 € päästäkseen tungeksimaan ihmisvilinään ja pällistelemään vaatteita, hiusjuttuja ja meikkejä. Niin no kröhöm, samaa kai ne "normaalit" ihmiset kysyvät kun me hevosihmiset jonotamme Hevoset-messujen ovien aukeamista. :D

Messuilla oli kyllä ihan kivaakin. Löysin täydellisen villakangastakin jolle jäi alennuksen jälkeen hintaa reilu 30 €. Muotishow oli ihan mielenkiintoinen katsoa vaikka vaatteet eivät miellyttäneetkään. Tungosta oli puolet vähemmän mitä HIHS:ssä ja nälkäkään ei ehtinyt tulemaan kun joka puolella pääsi maistamaan erilaisia terveysjuttuja magnesiumlitkusta proteiinivohveleihin.

Messujen terveellisyysinnostuksen jälkeen olikin sopiva juoda skumppaa ja syödä suklaata.

Vanhemmiltani löytyy maailman suloisin kissa (Tahvon jälkeen) nimeltä Nasu. Se on kyllä yksi persoonallisimmista kissoista mitä olen tavannut... Se mm. rakastaa nukkua tuossa korissa takkatulen edessä.

Viikonloppun mahtui myös Solsidanin uuden kauden avausjakso mitä olikin odotettu kaksi vuotta. Nimimerkillä tässä välissä ollaan katsottu kaikki vanhat kaudet muutamaankin kertaan. :D Sunnuntaina kävin brunssilla kahden parhaimman ystäväni kanssa ja vitsi että teki hyvää! Oikeat ystävät ovat kyllä kultaakin kalliimpia ja arvokkaampia kuin timantit. Vaikka mulla on täällä Ruotsissakin hyviä ystäviä niin pakko mun on vaan myöntää ettei kukaan täältä ole yhtä läheinen mulle kuin nämä suomitytöt. Olemme tunteneet toisemme jo yli kymmenen vuotta ja heidän seurassaan voin olla niin täysin normaali oma itseni, etten meinannut tunnistaa itseäni tuona sunnuntaipäivänä. :D Tiedättehän ne ystävät joiden seurassa voi puhua ihan mistä vaan, sanoa mitä vaan ilman että kukaan loukkaantuu, tehdä mitä vain ja nauraa niin rumasti kuin sielu sietää.

♥♥♥
Maanantaina palasin takaisin Ruotsiin vain muistaakseni, että kauan himoitsemani jäätelö (Classic kermatoffee) oli jäänyt unohduksiin pakastimeen. :( Miten voikin sellainen harmittaa niin paljon. Haha.

Tein mä Suomessa muutakin kuin vain himoitsin herkkuja, uskokaa pois. :D Perjantaina ennen lentoa kävin Arlandan Satsissa vetämässä treenin ja sama homma vielä maanantaina ennen lentokentälle menoa kävin siskon kanssa treenaamassa. Pakko vähän kompensoida sitä herkkumäärää haha. ;)

Ja hei vinkki vitonen kaikille jotka haaveilevat weekendistä Tukholmassa: tarkkailkaa lentojen hintoja! Esimerkiksi tämä matkani Norwegianilla maksoi huimat 60 €, eli menopaluu Arlanda-Helsinki. Toki Norskilla täytyy ostaa ruumalaukku erikseen, mutta hyvin sitä pärjää käsimatkatavaroilla joita saa olla 10 kg kabiiniveska + käsilaukku. Noita tarjouksia kannattaa kyllä siis kytätä ja ottaa se lento mikä on halvin, mikäli se vain on mahdollista. Mä lensin pe iltapäivällä Suomeen ja maanantai-iltana takaisin - vastaavasti jos olisin halunnut lentää perjantai- ja sunnuntai-iltana olisi matka maksanut yli 100 €. Jos tulemme Suomeen pidemmäksi aikaa lennämme yleensä SAS:lla, heillä saa nimittäin alle 26-vuotiaat aika hyvän nuorisoalennuksen ja lisäksi hintaan kuuluu 20 kg ruumalaukku + 10 kg kabiinilaukku jolloin hinta on lähes sama tai jopa halvempi kuin Norskilla. :)

Kiinnostaisiko erillinen postaus aiheesta "miten matkustaa Ruotsiin"?


Tämä kuva ei (tietenkään) onnistunut, mutta voi juku miten kaunis maisema avautuikaan lentokoneen ikkunasta kotimatkalla! Tässä ylitämme juuri Tukholman saaristoa. Horisontissa näkyi upea auringonlasku ja kuu valaisi peilityyntä merta.

Kotimatka oli kyllä ennätysnopea, lento taisi kestää peräti 35 min. Hurjapääpilotti asialla ilmeisesti. :D Nauroinkin tänään aamulla työkaverille, että pääsen nopeammin Suomeen kuin töihin.

Niin.

Kotona mua odotti hyvinvoiva ja iloinen kissa. Tänä aamuna se oli vähän extra huomionkipeä ja pussaili mua kovasti, tosin epäilen Tahvon olleen vain nälkäinen. Mulla on jo kamala ikävä tallille ja suuntaankin sinne luultavasti jo huomenna! :) Lauantaina mulla on tiedossa mukava kuvauskeikka taas vaihteeksi.


4 kommentarer:

  1. Hihi täällä yksi lukija joka on tuijotellut Fazerin suklaita kesäkuusta lähtien ;). Olen siis töissä Fazerilla valmistamassa joulusuklaita ja henkilökuntamyymälää on kyllä tullut hyödynnettyä!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ihan unelmaduuni, mut apua mä varmaan lihoisin muodottamaksi jos olisin siellä töissä :D

      Radera
  2. Nasu!!! Voi vitsit mä oon aina halunnu eläimen nimeltä Nasu :DD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Nasu on kyllä ihan loisto tyyppi. Kulkee myös nimellä Nasse ja Nassu. <3

      Radera