20 jan. 2022

Sweden International Horse Show 2021


Kaksi kuukautta sitten. Tuntuu hurjalta, että tämä tapahtuma edes pystyttiin järjestämään. Ai että olen iloinen siitä! Vaikka kesällä kuvasin LGCT Tukholman kisat, niin on mulla ollut ikävä SIHS:iä. Se on ehdoton suosikkini ratsastuskilpailuista. Olen valokuvannut näissä kisoissa vuodesta 2017 asti! Tukholman (tai no, Solnassahan nämä järjestetään) kisoissa on aivan erityinen tunnelma ja kyseessä on kyllä ihan ainutlaatuinen kilpailu. Puitteet, VALO(!), upea areena, suuret messut ja yleisön tunnelma katossa. En ole vielä kokenut vastaavaa muualla.

Olin taas kisoissa tuttuun tapaan Hevoslehti RIDE!:n freelancerina. Heidän lisäkseen sain aika huikeita yhteistyökumppaneita/asiakkaita tänä vuonna mukaan, ei vähäisimpänä ollenkaan se, että mut palkattiin kuvaamaan Cathrine Dufouria koko viikonlopun ajan erään sponsorin toimesta. Huh, voin kertoa että jännitin aika sairaan paljon saadessani tästä puhelun kisoja edeltävällä viikolla. :D

Tänä vuonna oli kyllä huikea huomata miten sponsorit, heppafirmat ja (suurin osa) ratsastajat ovat ymmärtäneet kuvien arvon. Vastaan tuli vain yksi ainut kuvavarkaus (P.F. vaimo... Ennestään tuttu tyyppi näiden keissien suhteen...), mutta se selvitettiin sillä, että hevosen omistaja halusi ostaa tuon kyseisen kuvan ja näin myös ratsastaja sai siihen käyttöoikeuden. "Ennen vanhaa" en olisi uskaltanut pyytää niitä hintoja mitä nyt sain kuvista, ja kauppa kävi. Ihan super mahtavaa! Ostin viikkoa ennen kisoja uuden kameran, ja voin kertoa kuvatuottojen ylittäneen sen arvon moninkertaisesti.

On kyllä ihan hurjaa miettiä ja katsoa miten olen näiden vuosien aikana kehittynyt valokuvaajana. Vuosi 2021 oli ensimmäinen kunnon vuoteni valokuvausyrittäjänä, ja koronavuodesta huolimatta sain tehdä odotettua enemmän kuvaushuommia. Teen edelleen täyspäiväisesti töitä samassa vanhassa firmassa, jossa olen ollut vuodesta 2014 töissä, mutta jonkinlaisena tavoitteena mulla on tulevien vuosien aikana yrittää päästä esim 50/50 tilanteeseen kuvauksien kanssa. Multa puuttuu vaan markkinointi-into ja -kyky, en ehdi/jaksa truutata mainoksia ulos tai päivittää somea/kotisivua niin usein kuin tarvitsisi.

Löpinät sikseen, tässä on iso liuta kuvia sekalaisessa järjestyksessä. Bloggerin käyttöalusta on nykyään aivan perseestä ja kuvien lisääminen/järjestäminen postaukseen on lähes mahdotonta. Näitä kuvia oli vielä renssaamisen jälkeen jäljellä 66 kpl, kiitos ja anteeksi - toivottavasti jaksatte selata ne läpi! :D

Oli muuten upea nähdä Henri ja Konsta Friends Arenalla. Ruotsalainen yleisö rakastaa tätä ratsukkoa ja he saivat vähintään yhtä kovat suosinosoitukset kuin Patrik Kittel!6 kommentarer:

 1. Aivan mahtavia kuvia! Wau! Oikein harmittaa, että selailen vain kännykällä nyt, täytyy uudelleen katsella kyllä koneella.

  Onnea valokuvausurallesi, on hienoa kun voi tehdä elantoa rakkaan harrastuksen kautta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi kiitos! :)
   Nää ei valitettavasti ole parhaassa laadussa täällä blogissa, pienennän kuvat aika pieniksi tänne.

   Radera
 2. Upeita kuvia! Sinusta on tullut ihan oikea ammattilainen, ihan huikeita otoksia! Todellakin tuollaisista kannattaa maksaa. Minun haaveeni ammattivalokuvauksesta lähtivät jo melkein 15v samalla kun kamera varkaiden mukaan. :D
  Kiva ollut seurata elämääsi siellä kaukana, meillä oli kivoja keskusteluja Konila-aikaan. Terveisin, Biazze :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! <3 Hurjaa miten kauan noista ajoista on aikaa. :D Nostalgista!

   Radera
 3. Tosi hienoja kuvia! Mä olen ihmetellyt Bloggerissa ihan samaa ja miettinyt, miten voikaan kuvien järjestäminen olla niin vaikeaa ja onko ongelma vain minulla. :D Kun kuvien järjestystä yrittää muuttaa, ei saa raahattua kuvia tai jos saa, joku kuva katoaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos!
   Siis ihan perseestä, kaikki meni huonoksi kun käyttöliittymää muutettiin. :D Yleensä sitä tottuu uudistukseen, mutta kuvien lisäys on vaan niin bugista hommaa. :/

   Radera