16 juni 2020

Ekat agilitykisat korkattu!


Kuten kaikki muut tapahtumat, kilpailut ja asiat, myös agilitykilpailut peruttiin juuri kun meidän oli tarkoitus aloittaa kisaaminen. Eipä siinä mitään, saatiin lisää treeniaikaa. ;) Mutta nyt on ainakin harkkakisat (eli ruotsalaisittain blåbärstävling) käynnissä ja viikonloppuna oli mun ja Snön kilpailudebyytin aika!

Mä olin kauhusta kankeana, oma kisajännitys on aina pahimmillaan just ennen kuin lähden kotoa ja saavuttuani paikalle. Sitten se yleensä helpottaa, ja niin kävi nytkin. :) Fiilis oli ihan hyvä, mutta en mä kyllä odottanut mitään, jo eka blåbär-rata tuntui hankalalta vaikka tää on sitä kaikista helpointa tasoa. :D Me ei olla päästy kauheasti treenaamaan viimeisimmän kuukauden aikana, sillä ensin Snö ontui vähän venähdyksen takia ja sitten sitä puri koira (ajattelin kirjoittaa tästä enemmän kun ehdin...), joten ei ollut asiaa treenaamaan... Mulla ei siis ollut minkäänlaisia odotuksia ja mietin pysyykö Snö edes mun mukana täysin vieraalla radalla.

Video ekalta radalta löytyy postauksen lopusta.

Radan alku tuntui yllättävän hyvältä ja sain jopa ensimmäisen vaihdon sujumaan vaikka ne on mennyt harjoituksissa ihan pyllylleen viime aikoina. :D Kutosen ja seiskan välissä meidän vaihto kuitenkin epäonnistui täysin, hukkasin koiran ja Snö meinasi karata tunneliin, sain kuitenkin sen huomion takaisin ja siitä rata jatkui erittäin sujuvasti maaliin asti.

Yllätyksekseni rata oli virheetön, ja lopullinen tulos sija 5/8! Harmitti tuo sähellys, ilman sitä olisimme sijoittuneet kolmanneksi tai jopa toiseksi nopeiden shelttien joukossa. En ajatellut Snön oikeasti olevan näin nopea, mutta videon kun katsoin niin pakko myöntää ettei se hirveästi häviä kun painelee menemään kunnolla.


Toka rata oli virallisen epävirallinen Klass 1 hyppyrata, sisältäen renkaan ja slalomin. Tää meni ihan plörinäksi, kolmen kiellon takia tuli hylätty suoritus. :D Snö teki ihan omia ratkaisuja, juoksi tokan esteen ohi, sitten se meni slalomin ekasta kepistä ohi ja tokasta välistä sisään, juoksi rengasesteen ohi (mitä se ei ole varmaan koskaan elämässään tehnyt...), sitten viimeinen kielto (josta se hylky) oli kyllä harmillinen. Hypyltä tiukka kaarre kohti tunnelia, ja Snö kyllä selkeästi haki tunnelin suuaukkoa mutta se ei jotenkin löytänyt sitä ja juostuaan metrin sen ohi se tajusi virheensä ja palasi äkkiä takaisin ja sitten juostiin reippaasti loppuun. Hyvä yritys, mutta disq siitä tuli. Enkä videota kehdannut mihinkään laittaa vaikka hei, olin kuitenkin ihan tyytyväinen. 

En tiedä sanooko nää ratakuvaukset teille mitään. En olisi uskonut, että musta näin koiraihminen vielä tulee vaikka siis aina olen rakastanut koiria. On ihan mahtavaa, että tuollainen pieni karvatyyppi voi olla niin rakas ja sen kanssa on niin hauskaa touhuta ja harrastaa!

Seuraavat kisat on jo nyt torstaina, nämäkin siis blåbärit. En tiedä milloin virallisia kisoja saa käydä, outoa sinänsä kun ainakin rallyssa on jo virallisia kisoja...

Kolme ekaa kuvaa: Nathalie Golebiowski



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar