12 juni 2020

Ludde olet ihana!


Jos pikkusen epäilin teinkö oikean ratkaisun alkaessani ratsastamaan 4-vuotiaan tasolla olevaa nuorta hevosta, niin en epäile enää. Hitsi miten paljon Ludde on kehittynyt näiden kuukausien aikana! Näistäkin kuvista on jo kuukausi aikaa, ja tämän jälkeen se on taas ottanut isoja harppauksia eteenpäin.

Postasin nämä vertailuvideot Instagramiin. Ludden ylläpitäjä kävi pikaisesti tallilla kun viimeksi ratsastin ja kuvasi "puolisalaa" tämän videon.



Ludde on niin paljon tasaisempi nyt. Ennen se viskoi päätä todella helposti kun ei ollut voimaa tai tasapainoa kunnolla, nyt sitä pystyy työstämään ihan kunnolla ravissa useamman minuutin ajan, eikä väliä istuuko alas vai keventääkö. Laukannostot ovat myös todella täsmällisiä ja voimakkaita, laukkakin parantunut mutta se on edelleen aika voimatonta, mutta hetkellisesti sekin on jo suht tasapainoista.




Mähän en siis ole ainoa, joka Luddella ratsastaa, vaan sillä on ylläpitäjän lisäksi toinenkin vuokraaja. Sen edistys on siis huipun tiimin yhteistyön tulosta! Ludde maastoilee pääasiassa, 1-2 koulutreeniä viikossa ja yksi hyppykerta. Maastossa paljon kiipeilyä ja pitkiä laukkapätkiä. Sen toinen vuokraaja on meitä molempia rohkeampi, joten hän antaa Ludden revitellä ihan kunnolla laukassa menemään. ;) Mä pitäydyn tätimaastoilijana ja koulutuupparina!

Ludde on aivan ihana maastokaveri, se ei pelkää oikeastaan mitään. Hirvistäkin se vain tykkää ja haluaisi mennä tutustumaan. Viime viikolla meidät ohitti hiekkatiellä iso kuorma-auto, ja hevosista kiinnostunut tarhojen viereen asumaan asettautunut nuori hirvi joka pelotti muita oli Ludden mielestä vain tosi kiinnostava tyyppi.

Me paikansimme viikko sitten ison metsäpalon maastoillessamme, koko metsä oli täynnä savua ja soitimme häkeen. Pystyin huoletta kaivamaan puhelimen taskusta enkä epäröinyt yhtään Ludden paikalla seisomista. Puhelu kesti viitisen minuuttia ja Ludde oli ihan rento ja kärsivällinen.




Hehkutihehkuti... ;) Mutta on se kiva hevonen!

Hepat muuttavat kesäksi toiselle tallille kesälaitumelle. Ludde ei kuitenkaan pääse lomailemaan, vaan treenit jatkuvat normaalisti. Niiden kotitallilta puuttuu kunnollinen kenttä ja maneesi on pieni, mutta kesäpaikassa on iso 60 metriä pitkä kenttä, ihan huippua! :) Koronatilanteen vuoksi tallillemme on kielletty valmentajien tulo (tallinpitäjä pahassa riskiryhmässä), ylireagointia tai ei, mutta näin on. Kesäpaikassa toivon siis pääsevämme valmentautumaan, ainakin muutaman kerran nyt kesän aikana!














Otin toukokuussa treenin alle temmonvaihtelut ja askeleenpidennyksen, alussa Ludde rikkoi paljon laukalle mutta nyt ne ovat tasaisempia. :)











Ystävällinen, positiivinen ja lempeä hevonen. Sen kanssa on kyllä ihan huippua viettää aikaa ja tallille on nyt aina kiva mennä! :) <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar