16 jan. 2016

Onnistumisia Maaiken kanssa

Neiti isokorva ♥

Kyllä nyt hymyilyttää! Maaike oli ihan mieletön eilisillan "perjantaihippaloissa" aka koulutreenissä. Mulle sattui hyvä tuuri ja olin yksin tallilla tuntien jälkeen = maneesi vain meitä varten. Ja tajusin/kuulin vasta nyt näiden kahden vuoden jälkeen maneesin olevan eristetty. Ihan jees, ulkona oli -20 ja maneesissa ehkä -5. Hyvin tarkeni villapaita ja fleece päällä. :)

Tyhjä maneesi tarkoittaa ratsastusta musiikin tahdissa. Lempilista Spotifysta päälle ja yhtäkkiä ratsastuksesta tulee paljon hauskempaa ja eeppisempää. Kukapa ei haluaisi laukata Hans Zimmerin tahtiin tai tehdä avotaivutusta Lindsey Stirlingin kanssa? Entä miltä kuulostaa lisäysten harjoittelu Pirates of Caribbeanin tunnarin siivittämänä? Kyllä siinä kuulkaas menojalka alkaa vipattamaan itse kullakin ja fiilis ratsastaessa on ihan eri!

Päätin käyttää hyvän fiiliksen, hyvin toimivan hevosen ja tyhjän maneesin hyödyksi ja tehtiin ihan täysipainoinen kunnollinen koulutreeni. Reilu tunti siihen meni, alku- ja loppukäynteineen. Kylmästä huolimatta meille molemmille tuli pieni hiki eli töitä tehtiin. Aloitettiin ratsastamalla ravissa suorakulmiota uran sisäpuolella, pitkille sivuille 10 metrin voltti ja kulmissa vähän terävämpi käännös. Mulla oli takaa-ajatuksena tällä kerralla keskittyä ratsastamaan hyvin suorat tiet ja kulmat. Maaike on nimittäin vähän sellainen löysä makkara. Jos ei ole suoralla uralla seinää tukena niin se seilaa helposti vähän sinne tänne ja taas kulmassa se oikoo enemmän kuin mielellään. Tällä kerralla se ei ollut ok (no, ei se ole ikinä ok mutta välillä sattuu ja tapahtuu :D).

Kulmakäännöksien jälkeen oli aika treenata suoraan ratsastamista ja tein sen ratsastamalla ravissa lävistäjälle ja tekemällä keskellä pysähdyksen ja siitä suoraan raviin. Joka toisella kerralla käännyttiin vasemmalle ja tehtiin pitkällä sivulla avotaivutus ja joka toisella oikealle ja sillä pitkällä sivulla kolmikaarinen kiemuraura. Huomasin hyvin miten Maaike oli aluksi tosi vino ja ailahteleva siinä lävistäjällä mutta jo toisella kerralla se luotti ja kuunteli mua ja ravasi nätisti suoraan kohti A:ta.

Tein laukkahommat pääasiassa keskiympyrällä jossa treenattiin nostoja. Ensin käynnistä, sitten ravista. Maaike oli ihan hyvä, tosin joka toinen tai joka kolmas nosto oli vähän hidas reaktio joten tulipahan tehtyä hyvää ja tarpeellista treeniä. Jouduin vähän muuttamaan omaa ratsastustani siirtymisissä takaisin raviin. Maaike on aika epätasapainoinen niissä ja huomasin, että siirtymisestä tulee parempi ja tasapainoisempi jos annan sen olla rauhassa kaksi askelta etsien itse tasapainon ja sen jälkeen otan asetuksen ja kokoamisen takaisin. Itse siirtymisen tein siis kunnolla mutta en lähtenyt paineistamaan heti suoraan siirtymisestä vaan kokeilin tätä toista tapaa. Se toimi paljon paremmin ja Maaike pysyi rentona, muuten sen kanssa on usein ongelmana jännittyminen ja sipsuttelu puolikkaan ympyrän jälkeen laukka-ravi siirtymisessä. 

Lopuksi työstin vielä harjoitusravia kahdeksikolla ja tein lisäyksen/askeleenpidennyksen lävistäjällä. Maaike innostui tästä ja lopuksi se liikkui niin sairaan hyvin ja ryhdikkäänä, paineli menemään sellaista hienoa friisiravia jalkojaan nostellen. Huh, teki tiukkaa istua kyydissä. :D Edellispäivän tiukka jalka-/vatsatreeni kyllä tuntui ja välillä meinasivat vatsalihakset krampata.


Mulla kävi hyvä tuuri kun löysin nämä Mountain Horse Victoria-ratsastussaappaat aika kivassa alessa yhdessä nettikaupassa... Ovh näillä on kai noin 250 € ja mä maksoin näistä ~90 €. Whii! Onhan näissä vähän tönköissä koulusaappaissa totuttelemista mun ihaniin pehmeisiin Supreme-saappaisiin verrattuna. Mutta eiköhän se siitä! Täytyy vaan laittaa kantalappu ja pohjallinen alle sillä toi jalkaosa on mulle vähän turhan iso. Ei nää mun unelmasaappaat ole mutta käyvät hyvin kakkossaappaina. Jos/kun mun Supremeista aika jättää (tai saan vaan yhtäkkiä päähäni tarvitsevani kolmannet ratsastussaappaat) niin ostoslistalla ovat nämä Mountain Horsen Sovereign high rider-saappaat. Aivan ihanat!


Tänään meillä on Maaiken kanssa tiedossa maastoratsastusta ja LUMIVALOKUVAUSTA! Jee! :) Mitä sinun viikonloppuun kuuluu? Hauskaa lauantaita kaikille, nauttikaa ihanasta talvisäästä!

6 kommentarer:

  1. Kiva postaus. Maaikella on aivan ihanat korvat. Mäkin tykkään Lindsey Stirlingin musiikkista. Haluaisin itsekin kokeilla miltä tuntuu ratsastaa Lindseyn musiikin tahtiin. Se olisi varmasti super kivaa.

    SvaraRadera
  2. Kiva postaus!

    Olisipa meilläkin maneesi käytössä! Siitä on vuosia aikaa kun olen viimeksi ratsastanut enemmänkin maneesissa. Ja vielä tuo musiikkimahdollisuus, se vasta luksusta olisikin!

    Toisaalta, mikäs tuolla ulkona näillä säillä on ratsastaessa. Juuri tulin ratsastamasta mun liikutusfriisillä. Auringonpaiste, -10 astetta, luminen pelto, ihana hevonen, mikäs sen hienompaa <3 Nyt vielä hoitamaan oma heppa kuvauksia varten hienoksi niin ai että, eipä paljon täydellisempää päivää voisi olla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! Maneesi on kyllä ihan huippu... :) Ja nyt kun oon mennyt uuden tallin maneesissa hetken aikaa osaan arvostaa tota vähän pienempää mutta ERISTETTYÄ maneesia! Kajarit on vaan sellaiset pienet kannettavat joista kuulee musiikin lähinnä läheltä ratsastaessa, mutta parempi kuin ei mitään.

      Kuulostaa ihanalta! <3

      Radera
  3. Sulla on käyny pieni aivopieru tuolla :D Lävistäjää ei tehdä kohti aata, eli joko tulis keskihalkaisijaa tai menit jotain muuta kirjainta kohti. Noi Sovereignit on hyvän näköset, mutta itte en uskaltanu ostaa niitä, ku myyjä sanoi, että pehmeä nahka hajoaa helpommin. Ja kun ratsastaa monta hevosta, niin kovempi nahka ois parempi. Jäin kyllä haikaileen nuiden perään :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heh, Ruotsissa A on lyhyen sivun keskellä. :) Oon vielä kahden vuodenkin jälkeen ihan sekaisin noiden kouluradan kirjainten kanssa kun on pieniä eroja Suomen vastaaviin, mutta enköhän mä opi!

      Mulla on ollut noi mun Supremet nyt kolme vuotta todella aktiivisessa käytössä (2-6 kertaa viikossa ratsastusta, välillä kaksi hevosta päivässä) ja ne on edelleen ihan uuden veroiset, toki pehmenneet ja nilkoista laskeutuneet. Tosin en tiedä onko Sovereignen nahka vielä pehmeämpi. Pakko ainakin kokeilla niitä! :)

      Radera