10 apr. 2021

Koulukisat


Pääsin ratsastamaan Maaikea pääsiäisviikolla ihan kunnolla kun omistajaperhe oli koronakaranteenissa. Viikko huipentui tallin harjoituskisojen, "Påsk Cup", kouluratsastusosioon. Tämä tarkoitti sitä, että pääsin pukemaan kisakamppeet päälleni ekaa kertaa kolmeen vuoteen! Jouduin tosin lainaamaan kaverin kisatakkia, omani muistutti lähinnä makkarankuorta vuosien aikana kertyneiden extrakilojen takia. :D

Kyllä mua vähän jännitti.
Pitkä tauko kisaamisesta enkä myöskään ole ratsastanut Maaikella hirveän säännöllisesti taas kuukauteen. Ehdin ratsastamaan koulua edellisenä päivänä, ja Maaike oli kyllä tosi kiva! 


Kisapäivänä olikin sitten surkein sää hetkeen. Aurinko on paistanut lähes taukoamatta pari viikkoa ja paistoi myös tämän jälkeen, mutta toki pääsiäismaanantaina oli kauhea myrskytuuli ja lumimyrsky. :D Onneksi se taukosi juuri meidän verkan aikaan, mutta kylmä oli!Maaike oli sairaan hyvän tuntuinen verkassa. Jo kymmenen minuutin jälkeen tuli fiilis, että nyt radalle kiitos. Olin alunperin suunnitellut verkkaavani 20 min, mutta omistaja kehotti verkkaamaan vähintään puoli tuntia, joten siinä kävi sitten niin, että koin Maaiken olevan ready NYT, mutta starttiin oli vielä 20 minuuttia aikaa. Kentän pohja on melko raskas ja pelkäsin Maaiken väsyvän ja laiskistuvan. Samalla en voinut antaa sen kävellä liikaa jottei se "rentoudu"/laiskistu, mutta jos jatkan verkkaa se väsähtäisi. Voi perse.


Jännitys vai väsähdys, mutta maneesissa kaasu jäi pihalle ja herättely-yrityksistäni huolimatta Maaike lössähti. En mielestäni jännittänyt yhtään vaan päin vastoin fiilis oli ihana, mutta kai ratsastuksessani, avuissa, istunnassa tai mikrosignaaleissa muuttui jokin, ja Maaike tuntui aivan liian hitaalta. Puskin sen radan läpi ihan ok:lla menestyksellä, mutta tunne ei ollut se mitä tiedän meillä voivan olla. Radan jälkeen fiilis oli pettynyt, miksen onnistunut ratsastamaan paremmin? Mitä olisin voinut tehdä toisin?

Tuomari kommentoi radan olleen hyvä, että onnistuin peittämään Maaiken hitauden ja ratsastin siististi ja pehmeästi. Prosentteja tuli 63,92%, monta seiskaa mutta myös muutama virhe. No, ihan ok pitkään kisataukoon nähden. Päädyimme neljännelle sijalle kymmenestä ratsukosta, samat prosentit kolmannen kanssa mutta hävisimme alakerran pisteille. Ratana "tuttu" LB:1 (HeB), minkä olen ratsastanut useaan kertaan niin Maaiken, Mutterin, Topangan ja erään Rozzienkin kanssa.

No, pääasia on, että Maaike on ihana, se on paras ja oli tosi kiva saada kilpailla pitkästä aikaa. :)


Rata ja tuomarin pisteet/kommentit:

1. (AXC) Sisään ratsastus, pysähdys ja tervehdys: 6.0, ei paikallaan pysähdyksessä, hitaasti käyntiin.

2. (CHXFAK) Vasen kierros, askeleen pidennys diagonaalilla: 6.5, tasaisesti

3. (K) 10 m voltti: 7.0

4. (KEXBM) Ravissa radan poikki: 7.0

5. (MC) 10 m voltti: 6.5, menettää eteenpäinpyrkivyyttä

6. (CHXF) Siirtyminen käyntiin, keskikäynti ja muodon pidennys: 7.0, hyvin!

7. (FAK) Keskikäynti + ravisiirtyminen: 7.0, pehmeästi

8. (KE) Oikea laukannosto: 7.0

9. (EHCM) 15 m laukkavoltti: 6.5, ratsasta enemmän eteen

10. (MXK) Askeleen pidennys laukassa: 5.5, aikainen siirtyminen

11. (KAF) Siirtyminen harjoitusraviin: 6.0

12. (FB) Vasen laukannosto: 6.0

13. (BMCH) 15 m laukkavoltti: 6.5, pieni voltti

14. (HXF) Keskilaukka: 6.0, satsaa enemmän

15. (FAK) Ravisiirtyminen: 7.0

16. (KXM) Keskiravi: 6.5, esitä siirtyminen selkeämmin

17. (MCHEXBFA) Harjoitusravia, suunnanmuutos radan poikki: 7.0, tasaisesti

18. (ADX) Ratsastus lopputervehdykseen: 6.0, hieman huojuen

19. (X) Pysähdys, tervehdys: 5.5, ei paikallaan pysähdyksessä

Loppupisteet:
Askellajit: 6.0
Eteenpäinpyrkivyys: 6.0
Muoto, harmonia, keveys: 6.5
Ratsastaja: 6.5
Teiden seuraaminen: 6.0
"Mukava ja pehmeä suoritus. Ole selkeämpi siirtymisissä."

Videolla vähän meidän verkkaa juuri ennen suoritusta. Jos olisi koko rata mennyt näin tasaisesti niin jestas. Jos ja jos ja jos. ;) Joskus sitten. ;)


4 kommentarer:

 1. Ihanaa lukea kisapostauksia! Toisaalta alkaa vain jännittää enemmän, että pianhan tässä pitäisi itsekin taas päästä kisoihin. Kisojahan on täällä peruttu ja monessa paikassa ne aloitetaan vasta toukokuusta lähtien. Ei ole päässyt itsellekään vielä mitään kisarutiinia muodostumaan, kun niitä on kokonaisuudessaan takana vasta muutamat, ja nyt kisatauko vain venyy ja venyy. :,D kuolaintuella.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täällä ei ole mitään tietoa milloin "tavalliset kuolevaiset" saavat kilpailla. Viikonlopusta alkaen aukeaa taas kisat EHV-1 jälkeen, mutta vain ammattilaisille.

   Radera
 2. Jee, kiva lukea kisapostaus todella pitkästä aikaa (siis ylipäätään kenenkään kirjoittamana).
  Jatka samaan malliin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tää oli eka ja varmaan vika kisapostaus multa 3 vuoteen. :D

   Radera