13 nov. 2019

HIHS 2019


HIHS tuli ja meni. Olipa ihan hurjan kiva viikonloppu! Jos ei tästä vuodenajasta muuta kivaa sanottavaa ole, niin HIHS ja parin viikon päästä edessä oleva SIHS tuovat niin paljon iloa ja positiivisuutta muuten tylsään, harmaaseen aikaan.

Lähdin HIHS:iin aika lyhyellä varoitusajalla, taisin ostaa lennot viikkoa ennen. :D Olin kyllä suunnitellut sinne lähtöä koko vuoden, mutta muut asiat olivat hieman suunnitelmien tiellä. Onneksi löytyi kuitenkin sopiva rako kaiken ympärille, joskin jouduin lähtemään sunnuntaiaamun klo 8 lennolla takaisin kotiin ja näin ollen missasin World Cupin. Onneksi sen pystyi näkemään mukavasti kotisohvalta käsin. En tiedä näkyykö Suomessa, mutta ainkin täällä Ruotsissa SVT Play näyttää kaikki World Cupin osakilpailut, joten loppuvuoden sunnuntait ovat pyhitetty näiden katsomiselle! :)

Olin siis HIHS:ssä torstaiaamusta lauantai-iltaan, ja aika kului taas niin järkyttävän nopeasti. Aina sitä ajattelee "wow, luokkien välissä on melkein 1,5 h aikaa, ehdin siis loistavasti käydä läpi + käsitellä sen luokan kuvat ja ehdin vielä vähän syömään, vessaan ja ehkä moikkaamaan kavereita!". Ja bullshit. :D Pelkästään kuvien karsimiseen menee aina hyvä tovi, sitten ehdin ehkä hädin tuskin tekemään viitisen kuvaa, juomaan pari hörppyä vettä ja loppujen lopuksi luokka ehtii alkamaan kun itse vielä meinaan pissata housuun kun en ole vessassa ehtinyt käymään. Mutta se on silti parasta ikinä. Vaikkka nyt vasta 3 viikkoa myöhemmin on kaikki kuvat fiksattu. Tässä niitä on sitten melkoinen kasa. :DTorstaina jäi harmikseni aika monta amatööriluokkaa näkemättä, olin odottanut näkeväni mm. ystäväni Danielan ponin Goldin ponicupin radalla. Lentoni oli kuitenkin perillä vasta puolen päivän aikaan ja halusin ennen jäähallille menemistä viedä matkatavarat siskolleni ja syödä lounaan. Ehdin just sopivasti paikalle kun Aada ja Maco kisasivat Medium Tourissa. Ehdin myös katsomaan muutaman lähdön 4- ja 6-vuotiaita.

Perjantaina olin muistaakseni aika aikaisin jäähallilla, ainakin ekat olen ottanut päivän ensimmäisen kuvan 9:50! :) Aamupäivä meni nopeasti ja yhden aikaan meillä oli kavereiden kanssa lounastreffit Triplassa. Olen niin hämmentynyt miten paljon Helsinki on muuttunut näiden vuosien aikana. Olen asunut Ruotsissa "vain" kuusi vuotta, mutta hyvä jos enää tunnistan Helsinkiä samaksi kaupungiksi. :D

Lounas vähän venähti, joten en ehtinyt kuvaamaan koululuokan ensimmäisiä ratsukoita.
Tykkään muuten kuvata koulukisoja enemmän kuin esteluokkia, esteillä otat sen kaksi kivaa kuvaa per ratsukko per rata. Toisaalta taas koululuokassa otan n. 70-150 kuvaa per ratsukko, esteillä ehkä 3-8 kuvaa. Vähän säästyisi kamera jos kuvaisi vain esteitä. ;)Osallistuin viikonlopun aikana myös moneen lehdistötilaisuuteen, tämä missä Ruotsin estekapteeni Henrik Ankarkrona ja Peder Fredricson kertoivat ruotsalaisen menestyksen salaisuudesta oli todella mielenkiintoinen. Toinen mistä tykkäsin oli Michael Jungin haastattelu.

Perjantai jatkui Amateur Tour Top10-finaalilla, jota en ole aiempina vuosina katsonut. Yllätyin taitavista ratsastajista ja siisteistä suorituksista. Näitä tyttöjä oli ilo kuvata! :)

Perjantai-ilta päättyi kv 145 cm kisoihin ja suokkien 110 cm luokkaan.

Lauantaina meinasi vähän väsyttää. Olin Helsingin keskustassa asuvan siskoni luona yötä, ja jutut venyivät pitkälle yöhön. Halusin kuitenkin nähdä ponien Fancy Dress-pukuratsastuskilpailun, joten ei auttanut muu kuin lähteä reippaana kohti jäähallia. Ja kyllä kannatti, tämä oli varmaan yksi suosikkiohjelmanumeroista! Niin upeita pukuja joihin oli panostettu ja käytetty mielikuvitusta. Voittoon ratsastivat Puolen Hehtaarin Metsän asukkaat. <3Lauantaina kuvasin vielä Rien van der Schaftin kouluratsastusklinikan ja 160 cm LandRover GP:n. Sitten oli aika sanoa tälle vuodelle HIHS:lle hyvästi ja lähdin vanhemmilleni Nurmijärvelle, josta saisin aikaisin sunnuntaiaamuna kyydin lentokentälle.

Kiitos HIHS, kiitos Playsson.net/Hevoslehti RIDE, kiitos kaikille ihanille ystäville ja tutuille joita oli taas ilo nähdä pitkästä aikaa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.