26 feb. 2020

Vuoden 2020 hevoset


2020 ja kohta maaliskuu. Kääk! Millaisia heppajuttuja onkaan tiedossa tälle vuodelle?

Mulle on nyt siunaantunut kaksi ihanaa vakkariliikutettavaa. Ruotsinratsuponi Candy ja kuusivuotiaaksi kääntyvä SWB-ruuna Ludde.

Candy tuli mulle "vahingossa", omistaja kysyi voisinko auttaa häntä kouluratsastuksessa. Vastasin ensin kieltävästi sillä en tosiaan ajatellut olevani ok:n kokoinen hennolle D-ponille, mutta omistaja sanoi ettei pituuteni pitäisi olla ongelma ja päätin kokeilla miltä Candy tuntuu. Ja hyvin se on kantanut mut 173 cm pituudestani huolimatta, ei näytä edes pahalta! :D

Candy on aivan ihana ponitamma, sillä on todella laadukkaat liikkeet ja ihana asenne työhön. Välillä pitää tamman kanssa neuvotella ja jos jokin on liian rankkaa sieltä saattaa tulla pieni pukki, mutta pääsääntöisesti sen kanssa ovat hommat olleet nousujohteista ja omistaja on kiitellyt ponin ratsastettavuuden parantumista. Ollaan työstetty paljon rentoutta ja itsensä kantamista siirtymisten läpi. Meidän on tarkoitus osallistua valmennuksiin ja varovaisia kisasuunnitelmia on, kunhan Candy on taas kunnossa. Se onnistui tekemään *jotain* tarhassa ja on ollut nyt kävelylevolla muutaman viikon. Toivottavasti uusintakäynti klinikalla ensi viikolla antaa vihreää valoa.



Sitten on tämä harmaa aasi nimeltä Ludde! Ajatuksenani oli etsiä Candyn rinnalle "valmis" hevonen ja meinasin aluksi ihan kieltäytyä edes kokeilemasta Luddea. Kävin kokeilemassa ja huomasin, että mun alkoikin tehdä mieli ratsastaa taas nuorta. :D Neuvottelin puhelimessa yhden ystäväni kanssa, ja hän kehotti mua olemaan fiksu ja mieluummin alkaa ratsastamaan hieman kokeneempaa hevosta josta saisin "enemmän irti". Kävin kokeilemassa viittä muuta hevosta, mutta jokaisessa oli joku "vika". Yksi hevonen liikkui enemmän taakse kuin eteen (omistajankin kanssa) ja näytti suorastaan kipeältä, yhdellä oli outo omistaja, kolmas hevonen oli "kova" käsitellä ja sosiaalisesti tympeä vaikka olikin ratsastaessa upea - haluan nauttia myös hevosen kanssa olemisesta. Yksi kokeilemistani hevosista oli kiva ja omistaja aivan huippu, mutta ratsastus ei tällä vain tuntunut hyvältä - emme sopineet yhteen.

Ludden omistaja on aivan ihana, ja hevonen sosiaalinen, kiltti, yritteliäs ja nopea oppimaan. Niinpä päätin heittää periaatteeni (=en enää ikinä vuokraa nuorta hevosta) roskikseen ja päätin antaa tälle mahdollisuuden.

Ludde rakastaa mudassa piehtaroimista ja sen puunaamiseen (+talvikarvan irroittamiseen) saa käytettyä koko elämänsä. :D Se on ihan nakuna vuorokauden ympäri, myös ulkona, joten likaa ja talvikarvaa riittää. ;) Olen käynyt ratsastamassa sillä vasta muutaman kerran, ja tuntuu aina paremmalta. Voimaton ja raakahan se on, osaa avut hyvin ja on kuitenkin reipas tyyppi. Ihan kivat liikeetkin sillä on, joskin melko maahan sidotut ja voimattomat vielä. Ei sillä ole ratsastettukaan kuin vasta viime kesästä. Uskon kuitenkin, että tästä saattaa tulla aika kiva peli!

















Video on meidän ensimmäiseltä itsenäiseltä kerralta, loppuraveista. Vähän näyttää tönköltä meno mutta olen iloinen että tästä on nyt materiaalia, toivottavasti voi verrata edistymistä sitten muutaman kuukauden päästä!

Ludden ja Candyn lisäksi ratsastan edelleen epäsäännöllisen säännöllisesti Maaikea. Myös Floriksella saan periaatteessa käydä milloin haluan, mutta en just nyt halua/jaksa... Ehkä sitten keväämmällä, kun 1,5 h matka ei tunnu yhtä rankalta ajaa. :)

8 kommentarer:

  1. Harmaa aasi? Kai tuo ihan hevonen oli? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. On joo. ;) Monen mielestä hieman aasimainen. <3

      Radera
  2. Kivoja hevosia taas! Etenkin tämä harmaa, sympaattisen näköinen😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ovat kyllä molemmat tosi kivoja <3 Toivottavasti yhteistyö jää pitkäksi!

      Radera
  3. Voi miten kivat ratsut olet löytänyt!
    Candy on kaunis kuin karkki.
    Ludde kehittyy varmasti oikein hienosti. Luonne taitaa olla täysi 10. 🙂

    Hyviä ratsastuksia!
    Maarit L.

    SvaraRadera