18 apr. 2019

Tervetuloa maailmaan, Liefke fan Evlinge!


17.4.2019 illalla syntyi maailmaan pieni tammavarsa, joka sai nimekseen Liefke fan Evlinge. <3
Kaikki meni erinomaisesti, lähes oppikirjamaisen hyvin. Sekä Maaike, että Liefke voivat mainiosti. 

Pääsin tänään todistamaan tätä uutta, pientä elämän ihmettä ja olen ihan rakastunut. Itkuhan siinä tuli, kun tuon pienen näin. Mikä ihana villiviikari! Utelias, eloisa, hieman villi ja luonteikaskin pikku neiti joka otti laukka-askelia jo yhdeksän tunnin ikäisenä ympäri karsinaa, äidin nipistäessä pepusta varsan juodessa maitoa saattaa se hieman kiukustua määräävälle mutsille ja koittaa potkia hieman.


Eläinlääkärikin oli jo ehtinyt tänään paikalle tutkimaan Maaiken ja Liefken, ja totesi molempien voivan erinomaisesti. Vasta-aineet (vai miksikä niitä kutsutaan) ovat "siirtyneet" varsaan hyvin, maito on laadukasta, varsan raajat ja nivelet näyttävät hyviltä ja kaikki toimii.

Maaike pitää hyvää huolta pienestä ja oli tänään erittäin suojelevainen sitä kohtaan, mutta jo niiden neljän tunnin aikana mitä pääsin kaksikkoa näkemään se jo muuttui hieman leppoisammaksi. Aamulla naapuritamma ei saanut edes katsoa varsaan päin ilman että Maaike meni korvat luimussa väliin, iltapäivästä varsa sai nukkua rauhassa sen puolen nurkassa Maaiken torkkuessa vieressä rentona.
Ai että. Ihan mahtava kokemus päästä todistamaan näin pienen varsan ensimmäistä päivää. En malta odottaa, että pääsen seuraamaan sen kasvua. Ihana, kaunis, elämän ihme! <3 Pienen pieni utelias turpa kävi parikin kertaa haistelemassa ja Liefke vaikuttaa tosiaankin rohkealta ja erittäin uteliaalta pieneltä. Muutaman viikon päästä Maaikella on täysi työ pitää pieni riiviö kurissa. ;)

Emo ja varsa saivat olla tänään rauhassa karsinan turvissa, joten kuvat ovat hämäriä, karsinan kalterin läpi otettuja. Toivottavasti se ei kuitenkaan häiritse elämystä, nauttikaa pienen söpön varsan ihailusta. <3

2 kommentarer:

 1. Varsat on <3
  En malta odottaa nähdä kuvia pihalla kirmailevasta pikkuisesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ensi viikolla taas vierailulle, saa nähdä kirmaileeko varsa! <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.