2 dec. 2020

Syksyn kuvaukset

Pandemiasyksystä huolimatta kuvauksia oli lokakuussa useampi viikossa. Kuvasin niin vanhoja tuttuja asiakkaita kuin uusia. Buukkaan aina kuvaukset säävarauksella, mutta meillä kävi kaikkien kanssa hyvä tuuri ja sää suosi tänä syksynä. Tässä kooste syksyn ihanista malleista. <3





Jalostukseen hyväksytty friisiori Martin af Vibbleboda on ollut kamerani edessä kaksi kertaa aiemmin. Kuvauksellisempaa hevosta saa hakea! Joskin Martin on aika kovapäinen ori ja saa kuvaajana olla kyllä sormi herkkänä jotta ehtii ikuistamaan oikean hetken.




Näissä kuvauksissa meille osoittautui itse asiassa haasteeksi maisema. Oli todella vaikea löytää hienoa taustaa, sillä tallin lähellä oli suurin osa lehdistä jo pudonneet. Sääkin oli aika tylsän harmaa, mutta syksyinen tunnelma löytyi silti kuviin. Hevonen ei meinannut millään näyttää kiinnostuneelta, se näytti lähinnä siltä kuin nukahtaisi milloin tahansa vaikka kuinka rapistelin ja soitin eri eläinääniä. :D



Tämä tamma taas ei meinannut pysyä sekuntiakaan paikallaan ja lähes 80-vuotiaalla omistajalla oli täysi työ pidellä sitä. Hyvin kuitenkin onnistuimme, neuvoin heitä vain tekemään rauhassa isoa ympyrää ja mieluummin kävelemään hevosen kanssa edes takaisin kuin vaatia sitä pysymään paikallaan. Hevosia kuvatessa täytyy aina olla tämän kanssa pelisilmää, jos mallina on kuumakalle niin pysyköön liikkeessä ja sitten otetaan välissä kuvaajaa kohti nopea pysähdys. Yleensä tällä taktiikalla rauhatonkin hevonen jaksaa keskittyä sen yhden sekunnin kun välissä saa liikkua. :)







Nämä ponikuvat ovat aivan ihania! Niin suloinen parivaljakko. Oli pakko laittaa useampi kuva mukaan postaukseen. Tämä tamma on niin kiltti ja lempeä, ja omistajatytön kanssa aivan ihana suhde. Ja ponin väritys sopi aivan täydellisesti syksyiseen maisemaan!






Kuvasin tätä perhettä ekan kerran valokuvausharrastukseni alkutaipaleella, jolloin kummallakaan tyttärellä ei vielä ollut lapsia. Nyt sain ikuistaa kolme sukupolvea samaan kuvaan! En yleensä kuvaa lapsia enkä siitä rehellisesti sanottuna hirveästi tykkääkään, mutta näistä kuvista tuli kyllä tosi kivoja. :) 




Tätä upeaa ratsukkoa oli ilo päästä kuvaamaa toistamiseen! Viimeksi kuvasin 1,5 vuotta sitten. Heitä on ollut hieno seurata ja uskon näiden kahden vielä pääsevän pitkälle.



Ihana Candy-tamman kanssa jäi ratsastukset aika vähälle kun se oli enemmän ja vähemmän saikulla koko sen ajan kun sillä menin. Syy löytyi lopulta scintografia-tutkimuksessa: jumiutunut SI-nivel (tai jokin sillä alueella, en muista nyt tarkasti), joka sillä on luultavasti ollut ihan nuoresta asti. Poni parani täysin kuntoon ja nyt se asuu uudella omistajaperheellä. <3






Tämä ihana perhe oli syksyn ensimmäiset kuvattavani. Kirjaimellisesti koko perhe oli mukana - kissakin pääsi kuviin (joskaan ei näihin julkaisemiini). :D Kaikista hellyyttävin oli perheen poika joka poseerasi todella tärkeänä rakkaan kickbiken kanssa ja näytti mulle taitavia temppuja.


Nyt ei kyllä ole kuvauksista tietoakaan, aivan järkyttävä tämä pimeys, kuraisuus ja harmaus mikä meillä Tukholmassa on... Tulisipa edes pakkasta, ja vaikka sentti lunta niin olisi heti valoisampaa! No, talvea - tai viimeistään kevättä odotellessa kamera saa nyt levätä laukussa. :)

1 kommentar:

  1. Mahtavia kuvia ja kuvattavia!

    Suosikkini kaikista on tuo nuori tyttö ihanan poninsa kanssa - ainutlaatuinen suhde paistaa kuvistakin! ♥️♥️

    Maarit L.

    SvaraRadera