3 jan. 2015

2014 2/2

JULI - HEINÄKUUDen efterlängtade andra delen av semestern kom äntligen! Vi åkte samma kväll till Finland och hade en underbar vecka där. Vi besökte min familjs sommarställe, festade med vänner, hälsade på vänner, åt bra och vilade ut. Men sedan kom chockbeskedet: Topanga hade fått akut fång och var väldigt dålig. Så det var början till en jobbig period som har nu pågått i ett halvår, men hon ska bli bra!

Kauan odotettu kesäloman toinen osa saapui vihdoi! Lähdimme samana iltana Suomeen ja vietimme siellä ihanan viikon. Kävimme perheeni kesämökillä, juhlimme ystävien kanssa, kyläilimme ystävillä, söimme hyvin ja lepäsimme. Mutta sitten sain kauhu-uutisen: Topanga oli saanut akuutin kaviokuumeen ja oli todella huonona. Se oli alku tälle rankalle puolen vuoden ajanjaksolle, mutta kyllä Toppan vielä tulee kuntoon!


I mitten av juli flyttade vi till en ny lägenhet och det var en mardröm. Mitt i värsta sommarvärmen... Ett tips: flytta aldrig på sommaren om ni inte har AC! Efter att ha öppnat en låda rann det bara svett. Kul att spackla och måla i den värmen. Jag duschade Tahvo några gånger om dagen med kallt vatten och sen fick hon ha kalla handdukar runt sig. Bilden av mig beskriver känslan av första dagen på jobbet efter semestern.

Heinäkuun lopussa muutimme uuteen asuntoo ja se oli painajainen! Keskellä kuuminta helleaaltoa... Pieni vinkki: älä koskaan muuta kesällä jos et omista ilmastointia! Riitti että avasi yhden laatikon niin hiki valui solkenaan. Oli tosi kiva spacklata ja maalata siinä lämmössä. Suihkutin Tahvon muutaman kerran päivässä kylmällä vedellä ja välillä käärin sen kylmiin pyyhkeisiin. Kuva jossa itse edustan näyttää millaiset tunteet valtaa mielen ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen.

AUGUSTI - ELOKUU


I augusti hade jag faktiskt en vecka semester, haha! Då fick jag min lillasyrra hit och vi var på Gröna Lund. Jag började som medryttare på Viking! Diana och Viking vann KM i hoppning.

Elokuussa mulla oli vielä yksi viikko lomaa, haha! Sain pikkusiskoni tänne ja kävimme Gröna Lundissa. Aloitin vuokraamaan Vikingiä! Diana ja Viking voittivat esteratsastuksen seuranmestaruuskisat.

SEPTEMBER - SYYSKUU

I september fick vi njuta av den sista sommarvärmen. Månaden var väldigt stressig och jag var borta varje helg. Vi hälsade på min hemstad Gävle, var på begravning, i Berlin och min vän hade sin möhippa. Jag red ockå Viking så klart, och fotade en omgång av Allsvenskan. Jag tog också underbara bilder av Diana och Viking.

Syyskuussa nautittiin vielä kesälämpötiloista. Kuukausi oli aika kiireinen ja joka viikonloppuna olin jossain. Kävimme kotikaupungissani Gävlessä, hautajaisissa, Berliinissä ja ystävälläni oli polttarit. Ohjelmaan kuului myös Vikingin ratsastamista ja estekisojen kuvaamista + kannustusjoukkona toimimista! Otin myös upeita kuvia Dianasta ja Vikingistä.

OKTOBER - LOKAKUU


Månaden började med bröllop. Det blev mörkare och mörkare och jag blev som vanligt nojig med att ha massor av reflexer när vi red ut. Glöm aldrig att synas! Hösten visade sin vackraste sida och jag var ute ovanligt mycket. Ridningen flöt på och vi blev sams med Viking. Lindsey Stirling spelade här i Stockholm och det var det bästa konsert jag vart på! Grät under de två första låtarna hahaha... Vi tog fina bilder på Tahvo och mig och Viking på Båtis.

Kuukausi alkoi hääjuhlilla. Päivät lyhenivät ja mä tapani mukaan olin tosi tarkka että on paljon heijastimia päällä maastoillessa. Älkää unohtako näkyä! Syksy näytti parasta puoltaan ja olin epätavallisen paljon ulkona. Ratsastus sujui ja pääsimme yhteisymmärrykseen Vikingin kanssa. Lindsey Stirling konsertoi täällä Tukholmassa ja se oli kirkkaasti paras keikka millä olen ollut! Itkin kahden ensimmäisen biisin aikana hahaha.... Otettiin hienoja kuvia Tahvosta ja musta ja Vikingistä Båtiksella.

NOVEMBER - MARRASKUU


Horse Show! Det var nog det bästa med november. Jag var där två dagar, du kan läsa mer här. Annars var månaden väl ganska vanlig: det var träning, ridning och Topangapussning som gällde. Matbilden visar min underbara portion från julbordet vi hade med jobbet... Och sen en obligatorisk novemberfikabild. Fy vad hungrig jag är.

Horse Show! Se oli varmaan marraskuun kohokohta. Olin siellä kaksi päivää, voit lukea lisää täältä. Muuten kuukausi oli aika tavallinen: treeniä, ratsastusta ja Topangan pussausta. Ruokakuva on mun uskomattoman loistavasta ja epätodellisen herkullisesta annoksesta jonka söin firman pikkujouluissa... Ja sitten vielä pakollinen marraskuun fikakuva. Hyi kun on nälkä nyt.

DECEMBER - JOULUKUU


The grand finale. Året har gått alldeles för fort. Man hänger liksom inte med att det är 2015 nu? I december fick jag hoppa lite smått med Viking. Sen blev det tyvärr så att Viking blev sjuk och hamnade på sjukhus, så det sakta igångsättning med henne nu. Vi tog underbart vackra bilder på Båtis med Diana. Du kan se bilderna på mig och Viking här och bilderna jag tog på Diana och Viking här. Annars var decembermånaden helt underbar, man har verkligen fått vila upp sig under röda dagarna och umgåtts med sina nära och kära.

The grand finale. Vuosi on mennyt ihan liian nopeasti. Ei tässä kyllä pysy ihan perässä, nyt on niinku 2015? Joulukuun alussa sain hyppiä vähän pieniä Vikingillä. Sitten kävi valitettavasti niin, että Viking sairastui ja joutui klinikalle, joten nyt lähdetään sen kanssa hitaasti liikkeelle. Otettiin upeita kuvia Båtiksella Dianan kanssa. Voit katsoa kuvat musta ja Vikingistä täältä ja kuvat jotka otin Dianasta ja Vikingistä täältä. Muuten tämä joulukuu on ollut ihan loistava, olen todellakin saanut levätä näiden pyhien aikana ja ollaan vietetty aikaa läheisten kanssa.

2 kommentarer:

  1. Tapahtumarikas vuosi sulla! Mutta kaikkea mahtavaahan osuu kohdalle kun vain keksii, mitä haluaa elämältä ja on uskallusta repäistä ja toteuttaa se :) Itse vielä kovasti pähkäilen mitä minun täydellinen onni olisi, mutta kaipa se matkakin siihen itsensä löytämiseen on antoisa...kun vain ennen keski-ikää pääsisi perille!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo kyllä noita juttuja tapahtui sittenkin jonkun verran vaikka jostain syystä mulla on aina vuoden lopussa ensin sellainen olo ettei taas saanut mitään aikaiseksi? :D heh. Tällaiset postaukset ovat siis kirjoittajalleenkin todella hyödyllisiä ja silmät avaavia... :)

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.