15 feb. 2019

Hei beibi pidä hatusta kii nyt mennään


Viime aikoina olen saanut nauttia aivan mahtavan upeasta hevosesta. Sama vanha, tuttu Mutter, mutta uudella satulalla. Tai ei tämä meidän ole, vuokralla vain, mutta jos Mutteri saa päättää se kyllä jäisi sille käyttöön. Harmi vaan, että tämä on se hieman kallis satula - Prestigen yli 4000 euroa maksava luxuspenkki. No, nautitaan nyt niin kauan kuin tämä meillä on ja pidetään peukkuja, että löytyy vastaavanlainen, yhtä hyvin sopvia mutta halvempi.

On upea nähdä ja kokea, miten oikeasti istuva satula muuttaa koko hevosen. En ole KOSKAAN kokenut tällaista ravia Mutterin kyydissä, olenkohan minkään hevosen? Kuvaajana ollut ystäväni, vaativaa koulua kisaava Jessica, haukkoi henkeään Mutterin liidellessä eteenpäin. Hän ei ole siltä tällaista liikettä nähnyt, "sillähän on parempi ravi kuin mun hevosella!", mikä on aika kivasti sanottu kun vertaa keski-ikäistä PRE/PV-risteytystä nuoreen, loistosukuiseen pv-tammaan.

No, tämä saattaa olla hetken huumaa. Mutta kääk. En edes yrittänyt "flashata" mitään, ratsastin normaalisti ympyrällä harjoitusravia ja vähän pyysin sisäpohkeella Mutteria pyöristymään ja "nostamaan" itseään. Mutteri sanoi kuitenki AYYEEE BABYYY! ja lähti aivan upeaan keskiraviin. Vai olikohan se peräti lisättyä ravia. Ihan itsestään. Olin shokissa, ystäväni kysyi "MITÄ SE JUST TEKI, WOW!!!!" ja päätin kokeilla uudestaan, jos siitä vaikka saisi kuvatodisteen. Siinä se on sitten postauksen "klickbait"-kuvana, Mutteri upeassa keski-lisätyssä ravissa, paketti pysyi kasassa omaa, heikkoa keskivartaloani lukuunottamatta. Otin vielä pari temmonvaihtelua ja saimme pari pätkää myös videolle, mutta niissä kahdessa viimeisessä pätkässä Mutteri oli jo selkeästi väsyneempi eikä jaksanut kantaa itseään optimaalisesti painaen hieman kädelle epätasaisena. Videokooste löytyy postauksen lopusta. Hieno hevonen. <3Nuo postauksen kaksi ensimmäistä kuvaa ovat oikeasti ratsastuksen keskivaiheilta, päätin laittaa ne "parhaat" siihen ekaksi ja nyt näistä laukkakuvista alkaen nämä kuvat ovat kronologisessa järjestyksessä. Mulla on tapana ottaa vapaan käynnin jälkeen laukkaa maneesin ympäri kevyessä istunnassa, Mutteri vertyy siinä hyvin ja saa hieman vauhtia masiinaan. Ja Mutteri rakastaa kiihdytellä maneesin 80 metriä pitkillä sivuilla!

Sitten me ihan vain kevennellään ravia, ratsastan yleensä vähän pidemmällä ohjalla, matalassa muodossa "eteen-alas", selkä ylös. Näissä kuvissa ehkä hieman tavallista lyhyempänä. Teen voltteja, serpentiinejä, vähän väistöjä, pysähdyksiä. Sellaista kivaa verkkajumppaa.
Outfit:
Kypärä - OneK Defender
Paita - Casall
Hanskat - Roeckl
Raippa - Fleck
Vyö - GhoDho*
Housut - Montar Fay
Saappaat - Kingsley Olbia*
(*=Yhteistyö)
Meidän lempitehtävä laukassa on tehdä laukkasiirtymisiä käynnissä ja ravissa, sekä myös ottaa pari keskilaukkaa. Sitä en tosin ratsasta kuin 2-3 pätkää, 1-2 per kierros ja aika lyhyt pätkä kerralla, Mutter on edelleen heikko enkä halua sen työskentelynhalun katoavan "enjaksa"-fiilikseen mikä sillä helposti tulee laukassa, laukka on sen heikompi askellaji.Tämä yllä oleva kuva tekee mut niin iloiseksi! Paitsi tuo omilla kasvoillani oleva into ja onni, niin Mutter näyttää tässä kuvassa aivan törkeän hyvältä. Se kantaa itsensä hyvässä muodossa, polkee aktiivista ravia (joo, takajalat ja selkä voivat olla paremmin mukana, mutta edistymistä tämä), on täysin kuulolla ja tyytyväisen, harmonisen näköinen.
Näissä kolmessa ravikuvassa ratsastan keskiravia. Hieno Mutteri! <3
Lopuksi paineet ja vaatimukset pois, tykkään antaa Mutterille pitkän ohjan vaikka "kesken" tehtävän sen tehdessä oikein. Ikään kuin kiitos ja lepo. Saatan myös tehdä "rumia" siirtymisiä, eli siirrän käyntiin onnistuneen tehtävän jälkeen kevyessä istunnassa ja ohjaa samalla pidentäen. Niistä saisi kouluradalla nollan, mutta kun tehtävänä ei ole treenata täydellisiä siirtymisiä annan Mutterille mielelläni sen hetken palkinnon ja otan pois kaikki vaatimukset. <3


2 kommentarer:

  1. Meillä taitaa olla sama Prestigen malli "sovitusjonossa" (ja kertaalleen jo sovitettukin mutta eri levyisenä). Eli samaa epätoivoista satularumbaa täälläkin. Vuokrausmahdollisuus on kyllä ihan loistava juttu varsinkin näissä kalliimmissa! Prestigessä on onneksi se hyvä puoli että on muokattavissa niin leveyden kuin toppausten puolesta. Meillä on ollut aivan ihana lateksipaneeli-satula reilun kuukauden päivät vuokralla, mutta nyt jo näyttää huonommalta kuin mitä ensivaikutelma oli. :/ Eli alan itsekin kallistua näihin paremmin muokattavissa oleviin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Meille tulee muutama Prestigeä vastaava, mutta hieman halvempi satula myös sovitukseen nyt lähiviikoiksi! Peukut pystyssä :)

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.