25 feb. 2019

En enää ikinä ratsasta ilman satulaa!


Kyllä mun on myönnettävä, että musta on tullut vanha. Lapsena ja teininä satulatta ratsastaminen oli ihan parasta, nyt sitä tekee kerran kahdessa vuodessa pakotettuna. Olisihan se kiva olla se "bitless, tackless, brainless"-tyyppi jolla on rautaiset vatsalihakset, teräksinen perse, ihailtava tasapaino ja täydellinen istunta. Ja hei, ehkäpä mustakin voisi tulla sellainen! Mutta myönnettävä on, että olen mukavuudenhaluinen, pehmeän satulan ja isot polvituet tahtova tätiratsastaja.

Varsinkin kun ratsuna on lankkuaitaa muistuttava Mutter. Ai, ai ai. Vielä kolmen päivän jälkeen hiertymät kirvelevät. :D Mutta onpahan sekin kokemus nyt nähty ja koettu, eipä tarvitse tehdä uudestaan. Satulattomana voin kyllä edelleen turvautua lampaankarvasatulaan, sehän on melkein kuin menisi ihan baraback, oma takapuoli säästyy kuitenkin hiertymiltä ja on siinä pienet polvituetkin, niin pysyy Mutterin säpsyilyissä kyydissä.Myönnän, että oli tämä vähän sellainen somen painostuksen alla toteutettu haaste. Olen uhonnut meneväni Mutterilla jonain päivänä satulatta, ja nyt kun meidän vuokrasatula oli muilla mailla, päätin kokeilla siitäkin huolimatta, että Mutteri oli ollut edellisenä päivänä erittäin säikky ja reaktiivinen. Korkattiin vielä ulkokausi samalla, mutta ilokseni Mutteri käyttäytyi paria sivuloikkaa lukuunottamatta erinomaisen hyvin. Ehkä se ymmärsi/tunsi, ettei se täti siellä kyydissä nyt ole ihan kovin hyvin kiinni.

Tästä harvinaisesta tapahtumasta löytyy videotodistekin, mikäli se jäi Instagramissa näkemättä löydät koko sensuroimattoman videonpätkän Youtubesta ja tämän postauksen lopusta. :)Ella ja Aleksi soittivat, että kaipaavat MC Koppakuoriaista


Meillä on ollut todella leuto helmikuu ja uskon viimeisien lumien/jäiden sulavan tällä viikolla. Ihanaa! Takatalvihan sieltä varmasti tulee, voiko sitä edes helmikuun lopussa/maaliskuun alussa vielä kutsua sellaiseksi. Mutta viime vuonna rämmittiin syvässä lumihangessa vielä maaliskuussa, joten oli kyllä tervetullutta päästä ulkokentälle helmikuun 23. päivä. Ja ilman takkia tai pitkiksiä, wow.

Päivän asu:
Kypärä - OneK Defender
Pörröfleece - Kingsland
Paita - GhoDho*
Hanskat - Roeckl
Raippa - Fleck
Housut - Equiline Boston
Sukat - Kingsland
Saappaat - halpikset ruokamarketista
(*Sponsorituote)

Mutteri yritti ottaa hatkat, mutta ei onnistunut >:)

SEIS


Oli se ihan hauskaakin, yllätyin että sujui niinkin hyvin. ;) Mutta ensi kerralla palataan takaisin satulaan, kirjaimellisesti!

3 kommentarer:

 1. Vau! Mutter on niin hieno! :) Ja näyttää, että menisit säännöllisesti ilman satulaa ja että ne rautaiset vatsalihakset löytyy! :D ihan todella siistiä menoa :)
  Ja mutter näyttää näissä kuvissa jotenkin tosi isolta, en oo koskaan tajunnut että se olisi oikeasti noin iso! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä taas kehittynyt upeasti nyt kun on pysynyt kunnossa, toivottavasti jatkossakin <3

   Haha kiitos! :) Omakin kunto on vähän onneksi parantunut mutta on vielä matkaa siihen voimaan mitä löytyi kesän alussa. Ehkä se tästä! :)

   Se kyllä näyttää ilman satulaa jotenkin isommalta, en tiedä miksi? :D Ei se ole kuin jotain 165 cm korkea. Mun valokuvaaja osaa välillä leikkiä kuvakulmilla niin ehkä se johtuu siitä. ;)

   Radera
 2. Hyvän näköistä menoa ja kauniit nostot :)

  SvaraRadera