17 mars 2019

Motivaatiopula? Ratsasta laukkapiruetti


Näin pääsi käymään. Ratsastin elämäni ensimmäiset laukkapiruetit. Wow. Tästä sitten GP:tä kisaamaan... ;)

Joo kyllä, vitsailen, ellette sitä ymmärtäneet jo. :D Mutta olihan tuo huikea kokemus! Lähdin pitkästä aikaa 1,5 h päähän Floriksen luokse. EHV-1 tilanne on rauhoittunut täällä Tukholmassa eikä uusia tapauksia ole tullut helmikuun jälkeen. Uskaltauduin siis pestyjen ja virkonoitujen kamojen kanssa lähteä vieraisiin.

Mulla on ollut viime kuukausina aivan toivoton motivaatiopula hevosten ja ratsastuksen suhteen. Tunnen polkevani paikallaan, en saa harrastuksesta tällä hetkellä mitään irti eikä mikään ole kivaa tässä pimeässä mutaloskassa. Mieli kaipaa jo kevättä, valoa, vihreyttä ja lämpöä. Floriksen selkään pääseminen tuli siis juuri oikeaan aikaan, sillä olin yhtä suurta hymyä koko ratsastuksen ajan, ja olen edelleen. Se on aina ollut hieno, mutta se on edistynyt hurjasti näiden kahden kuukauden aikana. Florista ratsuttava Emelie Brolin on tehnyt ihan huippua työtä sen kanssa, on jännä nähdä miten pitkälle tämä ratsukko vielä pääsee!

Otimme ennen ratsastusta kuvia. Floris rallitteli ihan urakalla ulkokentällä ja veti oikein komeat rodeopukkisarjat. On siinä poweria! Kuvia tulee myöhemmin instaan ja tänne blogiinkin. :)

Varusteurheilusieluni itki verta nähdessäni tarjolla olevan satulan. xD Luojan kiitos väärän värin pelasti se, että vanha ja pohkeiden kohdalta puhkikulunut tallin luottosatula oli aivan mahtava istua. Florikselle tulee ensi viikolla mittatilattu Equipe, jännä päästä testaamaan sitä ensi kerralla. :) Kokemukseni mukaan Equipeja on monenlaista, toisissa malleissa olen viihtynyt hyvin kun taas jossain muistoksi on jäänyt lähinnä hiertymät. Peukut pystyssä ettei ole jälkimmäinen. :D
Poden melkein huonoa omaatuntoa siitä, miten surkea bloggaaja olen. Olin nimittäin viime kerralla Emelie Brolinin valmennuksessa, mutta en saanut aikaiseksi kirjoittaa lausettakaan siitä. Sitä olisi ollut tuhat kertaa mielenkiintoisempi lukea kuin näitä turhanpäiväisiä jaarituksia. :D Pahoittelen. Mutta niin, koitin muistella niitä oppeja tällä kerralla. Kädet alas, paljon istuntaa ja vatsalihaksia, ääni apuna jos vauhti kiihtyy, Floriksen pää alas ja selkä pyöreäksi. Jännittynyt kirahvikaula on kielletty, rentous tärkeä ja aktiiviset takajalat. Tauosta huolimatta sujui todella hyvin! Vähän jännitti kun Emelie oli siinä vieressä vilkuilemassa samalla kun piti toista valmennusta, mutta sain jälkeen päin viestin että meni paljon paremmin kuin viimeksi, joten ehkä tämä tästä. 


Floriksella on tehty paljon laukkatreeniä viime aikoina ja se on suorittanut puhtaat laukkapiruetit jo moneen kertaan. Sen omistaja kehoitti mua leikkimään laukalla, kokoamaan hieman, sitten eteen, kokoa ja hidasta ja lopuksi kannusti kokeilemaan piruettia. Enhän mä sellaista ole ikinä ratsastanut, lukuunottamatta muutamaa "ristiaskelta" Mutterin kanssa. Mutta päätin yrittää, ja wow! Ensimmäiset yritykset muistuttivat lähinnä tavallista volttia. :D Ne tuntuivat kyllä selkään hyvältä, tunsin miten Floris kokoaa ja näin. Mutta videolta kyllä sitten näkyi totuus, eli jotain voltin tapaista me siinä mentiin. xD Mutta viimeisellä yrityksellä onnisti, ja siitä todisteena postauksen ensimmäinen, sekä viimeiset kuvat. Floris on niin upea. Olen tuhannesti kiitollinen, että saan mahdollisuuden ratsastaa sitä. Kunnon rusinat pullasta-tilanne, kun sitä ratsastaa lähes päivittäin yksi Ruotsin parhaista kouluratsastajista. Kuten sanoin, olen nöyrän kiitollinen tästä tilaisuudesta.


Sitten toiseen, kamalaan aiheeseen.
Meinasin kirjoittaa tästä oman postauksen, mutta en halua. Tahdon kuitenkin kertoa asiasta, sillä tämä on ollut eilen ja tänään uutinen Ruotsin päivälehtien etusivuilla.
Tilanne on aivan järkyttävä, voin pahoin. Se on vain murto-osa siitä, miltä omistajaperheistä ja tallin porukasta tuntuu. Tämä on kuulemma yllättävän yleistä, miten yleistä sitä ei tiedä, mutta ainakin kerran vuodessa saa lukea tapauksista jolloin tekijä on jäänyt varsakameran ansiosta kiinni. Nyt toivotaan, että tekijä tunnistetaan ja hän saa ansaitsemansa rangaistuksen. Sanat eivät riitä kuvailemaan miten kuvottavaa tämä on. Pyydän, jättäkää epäasialliset kommentit pois. 

4 kommentarer:

 1. Mä en kestä. Ensinnäkin niin upea hevonen ja ratsastaja, ja toiseksi se, että silmät kostuivat lukiessa tuota uutista. Aivan järkyttävää.

  SvaraRadera
 2. Hei Rosita

  Upeaa, miten hyvin edistyt Floriksen kanssa. On todellakin ainutlaatuista päästä ratsastamaan tuon tason hevosella. Nauti! 😊

  Toinen aiheesi oli aivan kauhea. Olin ehtinyt lukea uutisen Hippsonin sivulta. En kuitenkaan osannut yhdistää uutista Maaikeen. 😪 En tiedä mitä ajatella. Voimia tämän asian yli pääsemiseen. Toivottavasti tekijä saadaan kiinni ja hän joutuu vastuuseen teoistaan.

  Maarit L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nautin <3 Pääsisinpä vain useammin!

   Jep, aivan painajainen koko homma. Poliisit ovat vissiin päässeet jäljille, toivotaan parasta.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.