2 maj 2016

Kun minä napin löysin


No niin, sieltä se löytyi - taikanappi! Meillä oli Maaiken kanssa ihan mieletön viikonloppu ja kaikki vaan sujui. Kun se ei ole itsestään selvä asia, että kolme päivää putkeen menee vaaleanpunaisilla hattarapilvillä hypellessä. Kattokaa nyt tätä ensimmäistä kuvaa, eihän tää hevonen ole liikkunut näin hyvin mies muistiin. Mitä tapahtuu.

PERJANTAINA olin vähän myrtsinä ekat puoli tuntia kun meno tuntui vähän tönköltä, Maaike kyttäsi kentän nurkkia ja kipitti alta pois kuten rohkealla paljastusvideolla kerroin. Sain kuitenkin ratsastettua sen läpi ja lopuksi mun alla oli viimeiset 5-10 minuuttia pyöreästi ja rehellisesti liikkuva hevonen.
Sitten tuli LAUANTAI ja kameramies mukaan tallille. Tietoisuus kameran läsnäolosta stressaa toki aina ja pelko persiissä miettii miten hevonen tällä kertaa tulee liikkumaan ja saako sinne kameran muistikortille edes sitä yhtä feikkauskuvaa missä hevonen on hetkellisesti muodossa ja ratsastaja ei näytä sulkasadon saaneelta pingviiniltä.

No mitä tekee Maaike?

Se on t ä y d e l l i n e n. Otan vain ohjat käteen ja tättärää, hevonen on muodossa! (Okei, jos se nyt noin helposti menisi oikeasti niin olisin kingi. Tiedätte kuitenkin mitä tarkoitan. Avuille ja eteen mä sen toki jouduin ratsastamaan.)Kuten näette kuvista ja päälläni olevasta t-paidasta, saimme myös tänne Tukholmaan vihdoin kevätkelit niiden ikuisten +5 ja räntäsateiden sijaan. Kiitos! T-paita on muuten Star Riderin sponssina saatu ja tykkään siitä tosi paljon.Mitä mä nyt sanoisin. Melkein hävettää miten huono ratsastusselostaja musta on tullut... Entiseen blogiin kirjoitin aina hirveät litanjat (vai onko aika kullannut muistot?) ja nyt ei tuu mitään järkevää ulos. No kerronpa nyt teille, että tässä nämä kaksi alla olevaa kuvaa ovat kyllä mun lemppareita ja laitoinkin ne siihen eiliseen "Ennen-jälkeen"-postaukseen. Vaikka itse istun tuolla vähän hölmösti niin Maaike näyttää ihan sairaan hyvältä!


Koska kisat on viikon päästä niin ollaan nyt treenattu intensiivisesti siirtymisiä ja pysähtymisiä. Hetkellisesti kaikki onnistuu ja sitten taas seuraavassa kierroksessa ei. Niinku yleensä tää ratsastusharrastus on. Kaksi hyvää laukannostoa peräkkäin ja voisin huutaa ilosta. :D Olen yrittänyt vähän analysoida miksi ne laukka-ravi-laukka siirtymiset ovat Maaikelle niin vaikeita. Katsokaa tuolla alhaalla oleva video niin voitte liittyä mukaan tähän analysointiin ja kertoa näkemyksiänne (kiltisti, nätisti ja rakentavasti jooko?). Olenko se minä joka siellä sönkkää jotain (luultavasti), vai onko se tuo Maaiken hirmuinen ylöspäin ponnistaminen nostossa missä mä en anna tilaa tai tue sitä tarpeeksi. Kuntoa tällä tammalla kyllä on, se tuli todistettua eilisellä puolentoista tunnin maastoreissulla missä laukkasimme varmaan puolet ajasta ja muut seuralaisemme puuskuttivat. Mutta puuttuuko siltä jostain voimaa, tai tasapainoa ehkä?
Tässä kuvassa Maaike on just saanut pienen taukonamin kun se oli niin hieno! <3

No, kokonaisuudessaan ja lyhyesti tiivistettynä ratsastus meni lähinnä hymyilemiseksi ja kerrankin oli oikein mukavaa kun hevonen oli niin kiva. Ratsastin kouluradan kerran läpi mutta se meni ihan surkeasti, en osannut tarpeeksi hyvin hahmottaa kouluradan aluetta siellä meidän isolla kentällä ilman erikseen rajattua aluetta ja tiet olivat vähän sinne päin. En tykkää ulkokenttämme koosta, 50x70 kokoisella kentällä ei tule juuri muuta tehtyä kuin mentyä jotain epämääräistä soikiota. Ja vaikka mä sinne ne tötsät raahaisin niin ei se tunnu paljoa auttavan... Toivottavasti pysytään sitten kouluaitojen sisäpuolella sentään. ;)


Ja tässä ylläolevassa kuvassa me ollaankin jo tekemässä loppuverkkaa ja ravataan vähän pidemmällä ohjalla. Näettekö miten hienosti Maaike venyttää itse eteen-alas? Ei ole tietoakaan siitä pullottavasta alakaulasta mikä sillä vuosi sitten oli!
Ja koska te kuitenkin haluatte tietää, niin päivän asu olkaa hyvä:
Kypärä - Lamicell Transformer
Takki - Kingsland
Paita - Star Rider
Hanskat - Roeckl
Housut - Euro-Star
Saappaat - Mountain Horse Supreme

Olen muuten aikoinaan saanut idean näille "outfit"-jutuille siitä, kun etsin itse joskus monta vuotta sitten kuumeisesti kuvia ratsastussaappaista ja -housuista missä ne olisivat "livenä" käytössä. Ihan että näkee miltä vaate näyttää hevosen selässä. Sellaisten kuvien löytäminen oli lähes mahdotonta ja niin sain idean laittaa aina ratsastuskuvien yhteyteen päivän asu-tägin. En tiedä tykkääkö kukaan muu tästä blogissani olevasta ominaisuudesta mutta ehkä tänne eksyy joskus joku, joka on etsinyt minun laillani kuvia joistain tietyistä ratsastushousuista tai -saappaista livekäytössä. :D


Torstain kisat jouduin nyt valitettavasti perumaan sillä meidän kuskiksi lupautuneelle tyypille tuli esteitä, mutta lauantaina kisataan sitten jälleen kotitallin lokal-kisoissa! Se sama helppo C (LC:2) kuin viime kerralla. Katsotaan sitä Helppoa B:tä sitten alkukesästä tai syksyllä. ;)

20 kommentarer:

 1. Tuota laukkaan hyppäämistä meillä on korjattu valkun neuvoilla parilla yksinkertaisella niksillä:
  1. Nostossa hevo hieman pidemmäksi, niska ja kaula alas. Voimaton (mikä ei ole synonyymi kunnottomalle..) pystyy nostamaan matalampana laukan lähtemättä niin kauhiasti ylös nostossa. Tämä nyt ei ole mikään oikotie onneen, vaan vaatii aikaa ja paljon toistoja..
  2. Laukka-apujen muuttaminen. Nostin siis tällä aikaisemmin sisäjalalla/istuinluulla laukan. Vaihdoin laukka-avut ulos ja nostot parani.
  3. Kyra-nostot, siis katse ulko-olan yli nostaessa (tämä kertonee enemmän ratsastajan tavasta rojahtaa sisälle.. XD), mutta tasapainoitti nostoja kuitenkin melko paljon..
  4. on selkeä mentaalipuolen juttu; laukan NOSTON sijaan ajettelen nykyään rauhallisesti siirtymistä laukkaan.. Ratsastus on yllättävän paljon mielenhallintaa :)

  En tiedä, onko mistään näistä mitään apua teille, mutta ajttelin jakaa vinkkejä, joista on ollut meille apua.
  Meillä tämän ongelman kanssa on painittu laiskan ja hieman happaman (sinullekin kovin tutun) punarautiaan tähtipäisen ja kuonopilkkuisen risteytysruunan kanssa. Jos haluat tietää herra Jetin nykyisiä kuulumisia, niin voin laittaa vaikka sähköpostia :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihan loistavia vinkkejä, kiitos! :) Mä oon just tuota sun ensimmäistä vinkkiä miettinyt, että kun Maaike ponnistaa niin paljon ylös ja eteen että tarviiko se enemmän tilaa. Toisaalta siinä käy helposti niin, että antaa liikaa tilaa ja se lössähtää. Täytyy kokeilla eri keinoja!

   Ja hei, laita ihmeessä mulle meiliä tai Facessa viestiä! Olisi kiva kuulla kuulumisia. Mulla on vastavuoroisesti Jetistä todella paljon vanhoja kuvia ja tarinoita kerrottavana! Sähköpostiosoitteen löydät tuosta sivupalkista. :)

   Radera
 2. Pakko kyllä myöntää että Maaike on todella upea hevonen. En yleensä tykkää friiseistä ja niiden liikkumistyylistä mutta poikkeus vahvistaa säännön. Hienoa nähdä näin hyvin ratsastettu ja liikkuva friisi! Ihailen myös sinun ratsastustasi, eleetöntä ja istuntasi on kuin oppikirjasta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! :) Olen tietysti hieman puolueellinen, mutta myös minun mielestäni Maaike on aivan mielettömän upea... Varsinkin nyt kun se on saanut enemmän lihasta ja alkanut liikkumaan paremmin! <3

   Radera
 3. Ihan mielettömän ihana biisi soi videolla!<3 mikä sen nimi on ja keneltä? Hyvin vedätte ja ihanaa kun sielläkin on jo noin hyvät kelit, tulee hyviä kuvia, kun maaiken turkki kiltää aivan upeasti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lindsey Stirling - Take Flight. Mun ehdoton suosikkiartisti, kannattaa tutustua! :)

   Radera
 4. Siis wau, olette upeita! :o

  SvaraRadera
 5. Maaike on vaan yksinkertaisesti upea! Sulla on älyttömän kiva ja eleetön istunta. Videota oli tosi mukava katsoa, kun siinä on niin tasaisen kaunista ratsastusta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maaike ja minä kiitämme kauniista kommentista <3

   Radera
 6. Meillä on vielä taikanappi hukassa, mutta teidän meno on kaunista katseltavaa! Ihailen kuinka eleettömästi ratsastat ja kuinka helpolta saat sen näyttämään. Maaike on valtavan kaunis, oma friisini tykkää olla kesäisin ennemmin ruskea kuin musta ;)

  Valitettavasti en osaa antaa vinkkejä laukan nostoihin, mutta mulla on kyllä taipumusta antaa liian vähän tilaa omalle tammalle, etenkin jos nostan käynnistä. Tuolla yksi olikin jo maininnut Kyran katse ulko-olan yli, mikä kyllä on itseäni auttanut! Toisaalta, olenhan vannoutunut Kyra-fani, joten lähes kaikki hänen neuvonsa ovat kultaakin kalliimpia minulle ;)

  Ihan pakko jäädä seurailemaan blogiasi, noin kaunista friisitammaa ei voi jättää seuraamatta kuolavana valuen :)

  Flying With friesian: http://kolmenkaverinkaviot.blogspot.fi/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon! :) Katselin just viime kesän kuvia Maaikesta ja kyllä sekin sai sellaisen "mukavan" rusketuksen... Katsotaan miten käy tänä vuonna, nyt se on vielä niin kauniin musta!

   Kyran kirja multa löytyykin kirjahyllystä (avaamaton, kiitos kroonisen aikapulan), täytyy vihdoin ottaa se esiin ja lukea se läpi ajatuksen kanssa.

   Tervetuloa seuraamaan! Sun blogia olenkin vakoillut jo hetken aikaa. ;)

   Radera
 7. WAU miten upea hevonen!!!

  SvaraRadera
 8. Todella kiva postaus ja todella hienoja kuvia. Toi video on aivan mahtava, niin kun mä sanoin siinä viime postauksessa, mä kadehdin sun eleetöntä ratsastusta. Maaiken on todella hieno. :)

  SvaraRadera
 9. Siis mä oon aina miettinyt, et viittiskö ratsastaa aurinkolaseilla :D Ehkä mä sit viitin ku säkin... Jotenkin aivot sanoo, ettei ne kuulu ratsastukseen ja sit siristelen aina lopputuloksena hedari *facepalm*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah! :D Mun mielestä aurinkolasit on aika cool. ;) Ja just sen takia käytän, että muuten menee ratsastus pelkästään siristelyksi ja siitähän tunnetusti syntyy ryppyjä...

   Radera
 10. Itse ehkä kokeilisin sitä, että antaa laukannostossa Maaikelle vähän enemmän tilaa. Kuitenkin sanoit, että annat helposti liikaa tilaa ja se lässähtää - eikun vain testaamaan, löytyisikö toistojen avulla oikea balanssi siihen, kuinka paljon tilaa Maaike tarvitsee :) Videolta katsottuna näyttää nimittäin, että se lähtee epäsiistimmissä nostoissa nostamaan laukkaa enemmän ylös kuin eteen, mikä voi ihan hyvin johtua siitä, että Maaike kokee olevansa nostossa ahtaalla.

  Amatöörinä en osaa oikein mitään sanoa, mutta varmasti erilaisia kikkoja kokeilemalla löytyy se oikea tyyli. Mieti myös, mitä teet eri tavalla onnistuneissa nostoissa - ehkä sieltä joku ratkaiseva pikkujuttu löytyisikin! Tsemppiä tuleviin treeneihin ja nostojen hiomiseen :) Maaike liikkui tosi kauniisti ja on ihana nähdä noin kiva friisiläinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hups ja sori, meinasin unohtaa vastata sun kommenttiin!

   Laukannostoja on nyt treenattu tietysti todella paljon ja ne ovat parantuneet. Meno on kuitenkin aika epätasaista - välillä nostot onnistuvat kuin vettä vain ja sitten seuraavaksi ne taas tuntuvat hankalilta. Mutta kehitys näkyy. Iso silmien avautuminen ja huomio syntyi viimeksi kun menin ilman satulaa ja Maaike oli heti herkempi istunnalle ja näin myös nostot tuntuivat ainakin oikeaan (helpompaan) suuntaan kevyemmiltä.

   Kiitos tsempeistä, treeniä jatketaan! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.