31 maj 2016

Uusia kavereita ja koulutreeniä

Taas on viikko mennyt ihan sairaan nopeasti! Mihin tämä aika oikein katoaa. Huomenna on jo kesäkuu, torstaina mulle tulee vuosia lisää mittariin ja viikon päästä onkin jo kesäloma sekä Suomen reissu. Apua, ikä- ja aikakriisi sekä -stressi! Mua piinaa myös aivan K-A-M-A-L-A siitepölyallergia ja vieressä oleva nenäliinapino kasvaa eivätkä lääkkeet meinaa auttaa. Yritin nauttia lämpimästä kesäpäivästä ulkona mutta käytettyäni puolet vessapaperirullasta niistämiseen näin parhaaksi paeta pölymäärää sisälle. Masentavaa. Mutta mitä tänne taas kuuluu ja mitä on ehtinyt tapahtumaan?

Viime viikolla kävin kuvaamassa yhtä kaveria hänen super söpön poninsa kanssa ja lähipäivinä saan kuvat valmiiksi jolloin julkaisen ne myös täällä blogissa. Instagramissa näitä kuvia onkin jo näkynyt. Tänään ja lauantaina mulla on taas kuvauskeikat joten tekemistä sekä muokattavaa riittää. Olen kyllä tosi iloinen, että kuvaustilauksia on tullut näin paljon. Olen saanut hurjasti lisää kokemusta sekä uutta materiaalia "portfoliooni"! Nyt tulevalla Suomen reissulla mulla on myös muutama kuvattava tiedossa, toivottavasti huono sää ei estä näitä.

Pakko kai se on myös julkisesti täällä sanoa, että Topanga ei luultavasti ainakaan hetkeen blogissa tule näkymään, jos enää ikinä. En kerro edes uteliaimmille tämän enempää sillä se ei ole minun hevoseni. Topangan "korvaavat" samalla tallilla asuvat Dee ja Rozzie joista Dee kaipasi vakituista vuokraajaa ja vuokraan sitä nyt kouluratsastukseen kerran viikossa, kun taas Rozzie on vanha tuttavuus. Se sama tamma jolla ratsastin rataharjoituksissa kevättalvella ja jonka kanssa olen autellut silloin tällöin. Se on todella hieno sekä laadukas 6-vuotias estehevonen, ja autan sen liikutuksessa nyt epäsäännöllisen säännöllisesti kunnes omistaja saa sen myytyä. Jos etsit kilttiä, laadukasta, kaunista ja hyväsukuista estetammaa, laita mulle meiliä! :) Rozzie on täydessä kisakunnossa ja kisaa tällä hetkellä 120 cm.

Dee taas on todella mukava 8-vuotias hollantilainen esteruuna joka yllätti mut hyvällä ratsastettavuudellaan! Myönnän, olen vähän ennakkoluuloinen aina istuessani estehevosen kyytiin - monet ratsastamani estehevoset tai "estehevoset" kun ovat olleet vähän... No, huonosti ja "sinne päin" ratsastettuja. Joten oli todella positiivinen yllätys kun koeratsastus meni niin hyvin ja Dee oli pehmeä, miellyttävä ratsastaa sekä tasapuolisesti hyvä ja herkkä molempiin suuntiin. Tällaisten hevosten vuokraajana on aina kiva olla kun voi vaan omana vuokrauspäivänään istua kyytiin ja nauttia menosta eikä tarvitse laittaa säätöjä kohdilleen ja tehdä kaikkea alusta asti. Ihan mukavaa vaihtelua siis olla vain "perus vuokraaja". :D

Lisäsin näistä lyhyet esittelyt "Muut hevoset"-sivulle. En usko, että näistä ihan hirveästi juttua tänne blogiin tulee mutta tiedättepähän mitä hevosia tarkoitan sitten kun nimet täällä vilahtavat. Topangan sivua en ainakaan vielä poista sillä eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin tilanne kehittyy.

Ratsastuskuvat ovat about kuukauden takaa, nyt täällä on tietysti jo ihan kesä!

Maaiken kanssa on mennyt ihan todella hyvin ja meillä on ensi viikon maanantaina kauden viimeiset kisat. No, eipä tämä kisakausi oikein ehtinyt edes alkaa kun ei kyytiongelmien takia päästy kuin kotitallin järjestämiin kisoihin. Syksyllä sitten! ;) Nämä ovat ihan vaan seuranmestaruudet joissa mä ratsastan ulkopuolisena pay'n'riden/rataharjoituksen sillä en kuulu tänä vuonna tähän seuraan. Mennään Maaiken kanssa se vaikein helppo B, LB:3 ja en voi kieltää etteikö mua jännittäisi ja vähän myös pelottaisi sillä tiedän ettei se tule olemaan helpoin rata meille. Varsinkin viime kisojen epäonnistuneen helpon C:n jälkeen ei ole itseluottamus kovin korkealla. :D Mutta en aio nyt antaa periksi, tämä on paras mahdollinen tilaisuus kun saa treenata kotona sitä vähän vaikeampaa rataa.Olin sunnuntaina ensimmäistä kertaa tuomarisihteerinä oman seurani koulukisoissa. Kirjoitin ponien helpon A:n ja oli kyllä tosi hyödyllistä ja opettavaista! Tuomari oli ihan mielettömän hauska tyyppi ja kommentoi ponien söpöyttä ja hyräili musiikin mukana. Ihan loistava tilaisuus koulutuupparille päästä kuulemaan tuomarin kommentteja vierestä. Oletko ollut sihteerinä joskus? Suosittelen!Kisojen jälkeen kävin ratsastamassa Maaiken. Mun oli tarkoitus treenata sitä LB:3 rataa ulkokentällä. Se on pitkä rata joten ei onnistu meidän pätkämaneesissa... No, ratsastuskoululla oli jotain ylimääräisiä estevalmennuksia joten jouduin menemään maneesiin. Olin jostain syystä ihan sairaan väsynyt ja ajattelin etten tällä kerralla tee mitään muuta kuin vähän keventelen ja ratsastan kaikki askellajit läpi. Onneksi piristyin sitten ja lopputuloksena oli ihan mieletön treeni.Päätin treenata laukkasiirtymisiä, pysähdyksiä ja keskiaskellajeja - kaikki siis meidän heikkoja kohtia ja kisojen kompastuskiviä.

Mä olen ratsastaja joka voi ratsastaa joko tosi hyvin tai huonosti oikeastaan päättämällä ja psyykkaamalla. Tähän pitäisi varmaan sanoa, että valitettavasti. Se on se motivaatio. Ihan oikeasti, ärsyynnyn usein itseeni tajuttuani taas jääneeni matkustelemaan ja ongelman ratkaisemisen sijaan vain valitan ja keksin tekosyitä. Monesti on käynyt niin, että tuskailen puolet ratsastukseta ettei hevonen muka toimi ja miksen mä nyt osaa mitään. Sitten joku sanoo päässä naks ja sen hetken päästä ollaan kuin eri ratsukko.

Tällä kerralla laitoin aivot heti alkukäyntien jälkeen ON-asentoon. Ratsastin jokaisen siirtymisen ja kulman ajatuksella, käytin istuntaa. Ehkä meillä molemmilla oli hyvä päivä, mutta Maaike liikkui tosi hyvin. Tein paljon laukannostoja kulmissa F:ssä ja H:ssa, LB:3 radassa laukannostot tulevat niissä pisteissä (eikä "vid" tai "nära" kuten C:ssä) joten ihan hyvä tehdä täsmällisiä nostoja treenissä. Maaike teki paljon hyviä nostoja ja lopuksi se oli niin herkkä laukka-avuille (tai sitten se ennakoi niitä samoja kulmia), että se nosti laukat ihan vaivatta. Raviin siirtymiset olivat tosi hyviä ja pehmeitä, se on kehittynyt niissä tosi paljon. :)

Keskiravissa ja -laukassa Maaike innostui aika paljon (hyvä!) ja muutaman diagonaalin jälkeen se teki lisäykset ihan itsestään ja oli aivan innoissaan. :D LB:3 radassa on kaksi keskiravia ja kaksi keskilaukkaa. Jos saan esitettyä kisoissa ne samalla powerilla ja vauhdilla niin hyvä juttu! Luultavasti en, sillä luultavasti Maaike on taas yhtä jännittynyt ja liikkuu kuin täi tervassa kuten viimeksi. Huomaatteko tän mun asenteen? Wää... Liikaa negatiivista ajattelua (tai mä sanoisin kylläkin että realismia :D), mun pitäisi nyt yrittää psyykata itseni onnistumismoodiin ja ratsastaa kuten mä ratsastan treeneissä. No tällaista tää on...Huomenna ja sunnuntaina treenataan sitten täysiä maanantain kisoja varten ja perjantaina ratsastan Deellä. Tästä viikosta tulee kiva! :)

8 kommentarer:

 1. Tosi kiva postaus ja upeita kuvia! :) Tsemppiä treeneihin ja lakaisehan kisajännitys maton alle, hyvin se menee!! :)
  Mäkin olen kerran ollut sihteerinä koulukisoissa, vaikkakin vaan tallin sellaisissa- tuomari kuitenkin oli ihan koulutettu sellainen, ja kommentteja oli kiva kuunnella ja kirjata. Se, että tunsi jokaisen kisahevosen oli kyllä hauska lisämauste, näki vähän miten hepat suorittaa vakioratsastajiensa kanssa- ja sen kyllä huomasi, että tuttuja olivat ratsut ja ratsastajat toisilleen! :) Näitkö sinä kisoissa yhdenkään tutun suoritusta? :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :)
   Ei ollut tässä poniluokassa mulle tuttuja. Edellisenä päivänä oli regional-kisat (Lätt A - Medelsvår B) joissa kisasi paljon kavereita mutta en päässyt katsomaan. :/

   Radera
 2. Voi harmi tuo Topanga, teidän touhuilua oli niin mukava seurata :(

  Olin kerran oman seuran kisoissa sihteerinä ja se oli todella hauskaa! Pääsi vähän kuulemaan, mitä mieltä tuomari oli asioista, miten hän kommentoi hevosia ja ratsastajia, ja mitä hän arvosti! Todella kiva kokemus päästä sillä tavoin "katsomaan kulisseihin" :)

  Tsemppiä kisoihin - hyvin se menee! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep... Ja niin rakas kuin siitä on tullut. No, toivotaan parasta että sillä on vielä tulevaisuutta. <3

   Kiitos tsempeistä! :)

   Radera
 3. Maaike on kyllä niin upea hevonen! Ja miten teidän treenikuvat on aina näin hienoja? Meillä tuntuu olevan ihan hirveää puskemista ja pönkäämistä koko homma kun kuvia katselee :D Vaikka selästä tuntuisikin hyvältä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maaike kiittää jälleen! <3
   Heh, meillä on hyvä hovikuvaaja... ;) Onnistuu aina ikuistamaan ne hyvät hetket!

   Radera
 4. Harmi tuo Topanga, kenelläkään muulla ei nyt taida olla samanlaista kuumaa kuningatarta kuin meillä ;) Ja tosiaan kivoja kuvia, sulla on parempi kuvaaja kuin meillä :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, mun kuvaaja on tässä reilun kahden vuoden hevoskuvaamisen aikana kehittynyt paremmaksi ratsastuskuvaajaksi kuin minä. ;)

   Radera