21 maj 2016

Ilman satulaa ekaa kertaa kolmeen vuoteen

Mun on aina vähän vaikea sanoa EI jos tulee tilaisuus päästä ratsastamaan. :D Varsinkin eilen... Sain työpäivän jälkeen tekstarin, että mikäli haluan saan mennä ratsastamaan Maaikella kun kukaan muu ei ehdi. Kaikki tallihommat oli kuitenkin tehty! Ai että mitä luxusta, eihän siihen voinut vastata ei. Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja kaikkea muuta kliseistä kevätfiilistelyä oli ilmassa. Viimeisimmässä TBT-postauksessa kerroin mieleni tekevän ratsastaa ilman satulaa ja nyt päätin toteuttaa tämän mieliteon. Mä en tosiaan ole ratsastanut ilman satulaa oikeastaan kolmeen vuoteen. En laske tähän mukaan 20 minuutin kävelymaastoa... Joten kyllähän mua vähän jännitti. En ole tippunut neljään vuoteen joten tässä olisi ollut hyvä sauma katkaista putki. ;)

Tukkajumala ♥

No ei katkennut putki, onneksi. Sen sijaan homma tuntui yllättävän helpolta ja kivalta, mitä nyt klipatun hevosen karvat kutittelivat vähän epämiellyttävästi ratsastushousujen läpi... Käveltiin ensin maastossa parikytä minuuttia ja uskaltauduin jopa ravaamaan lyhyen pätkän. Maaike oli tosi kiltti ja tasainen. Kerran se tosin jännittyi vähän ja teki pienen sivuloikan kun pusikosta juoksi esiin kettu.Lässytiläälää-selostuksen jälkeen vaihdettiin metsä ulkokenttään ja no, olihan se aika mielenkiintoista ratsastaa ilman satulaa. Ihan hyvä tasapaino mulla on mutta pari kertaa meinasin jatkaa eri suuntaan kuin Maaike. Taidan virallisesti olla tätiytynyt. Oi niitä aikoja kun teininä laukkailtiin menemään ilman satulaa, pelkkä riimunnaru ohjana eikä edes haitannut vaikka sieltä muksahdettiin ojaan ja hevonen laukkasi takaisin talliin. Nyt kun seuraavan vuosikymmenen pyöreät kolkuttelevat ovella vähän ahdistavaan malliin niin tuollainen touhu ei tulisi mieleenkään.

Ei tehty kentällä mitään mistä kannattaisi sen enempää kertoa. Mulla oli täysi työ pitää itseni hyvässä asennossa ettei Maaike kummastele mun kummallisia istunta-apuja. Se oli nimittäin heti kiltisti pysähtymässä jos vähänkään heilahti painopiste eteen. Suuri huomionarvoinen ja positiivinen asia oli kuitenkin se, että laukka nousi paljon paremmin istunnalla kuin yleensä! Ja pieni harmittava juttu tässä ilman satulaa humputtelussa oli etten oikein saanut vasempaan kierrokseen täydellistä fiilistä ja jopa hyvän pyöreän ympyrän tekeminen vasempaan oli aika vaikeaa. Tallikaveri oli kiltti ja kuvasi meidät videolle. Tuollainen jännittävä reilu kolmeminuuttinen ympyrällä pyörimisestä. Kun olet nähnyt ensimmäisen minuutin olet nähnyt kaiken. Eikä näitä mun biisivalintoja kannata ottaa vakavasti, laita vaikka mutelle. ;)


Hauskaa viikonloppua!

10 kommentarer:

 1. Onko nuo hyvät housut ratsastaa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riippuu satulasta oikeastaan. Maaiken koulupenkkiin noi silikonit on liian tahmeat kun taas Topangan satulassa ne eivät haittaa ollenkaan. Estepenkissä toimivat hyvin! :) Materiaali on tosi hyvä näin kesäisin ja housut ovat kuin toinen iho. Miinusta siitä, etteivät nämä sovi omalle vartalonmallilleni kovin hyvin mutta se korjaantuu vyöllä. :)

   Radera
 2. Vitsi miten kivalta Maaike näyttää etenkin ravissa, menkää ihmeessä useamminkin ilman satulaa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä hyödyllistä oman tasapainon kannalta. :) Pitää ehdottomasti mennä toistekin!

   Radera
 3. Ilman satulaa on niin epäkäytännöllistä mennä! Joko karvat kutittelee ja näytät jälkeenpäin siltä kuin olisit istunut melko kirjaimellisesti kasaan karvoja, tai sitten pysähtelet joka toinen sekunti repimään koko ajan valuvaa satulahuopaa eteenpäin :'D On se siitä huolimatta hauskaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha niinpä! :D Satulahuovan kanssa on melkein ärsyttävämpi mennä...

   Radera
 4. Hienon näköistä menoa! Kannattaa siis mennä uudelleenkin ilman satulaa. :) Ilman satulaa meneminen on hauskaa, mutta minulla on sen verran huono tasapaino, etten ole isoilla hevosilla aikuisiällä uskaltautunut. Ja täällä muuten toinen, joka ei oikein osaa sanoa ratsastukselle ei, edes silloin kun ei oikeasti olisi aikaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Kyllä tätä on pakko kokeilla uudestaan. ;) Ilman satulaa ratsastus vaatii kyllä sen, että hevosella on mukava selkä istua. Lapsena sitä keikkui vaikka minkälaisen puupölkyn päällä mutta nyt aikuisena takamus on jotenkin herkempi ja ne hiertymät eivät ole kovin mukavia...

   Radera
 5. Hyvältä näyttää teidän meno ilmankin satulaa! :) Itse olen niin hurja, että menen lähes viikottain ilman satulaa ja maastoilu hoituu usein ilman penkkiä :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Mulla ei ole vuosiin ollut hevosta jolla mennä ilman satulaa. Tai ketä mä tässä huijaan, olenhan mä Maaikella nyt sen vuoden verran jo ratsastanut mutta nyt kävi ensimmäistä kertaa mielessä, että hei mähän voin mennä sillä ilman satulaa tietysti!! :D Kolme vuotta sitten menin enemmänkin ilman satulaa silloisella vuokrahevosella Gracialla ja se oli ihan huippu heppa siihen. Maastossakin niin luotettava, että uudella tallilla ensimmäisenä päivänä lähdin muina naisina laukkailemaan maastoon ilman satulaa. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.