6 maj 2019

Floriksen kanssa kouluvalmennuksessa


Nyt on taas oltu oppimassa uutta - Emelie Brolinin kouluvalmennuksessa. Edellisestä valmennuksesta oli pari kuukautta, Floriksen ratsastamisesta kuukausi - ja tästä postauksen valmennuksesta on jo pari viikkoa. Miksen koskaan opi kirjoittamaan asioista niiden vielä ollessa ajankohtaisia? Mitä mä tästä enää edes muistan? :D T. surkea bloggaaja

On ollut ilo huomata miten paljon Floris on kehittynyt Emelien ratsastamana! Aloittaessani ratsastamaan Floriksella sille oli selän käyttö melko vieras asia, se jännittyi todella helposti ja eteen-alas ratsastaminen oli hepreaa. Nyt Floris rentoutuu myös tällaisen satunnaisratsastajan alla paljon nopeammin ja varsinkin lopuksi kevennellessä se hakee oikeaan, rentoon muotoon.

Tunnen oppineeni ja tajunneeni jo näiden harvojen kertojen aikana melko paljon, ja sain myös Emelieltä kehuja miten paljon olen edistynyt. Harmi kun pääsen ratsastamaan Floriksella niin harvoin! No, täytyy olla iloinen näistä hetkistä. :)


Aluksi Floris oli tosi jännittynyt. Se on kuulemma vielä extra jännittynyt ulkokentällä ja varsinkin toisessa lyhyessä päädyssä - sieltä kun näkee järvelle, missä asustaa x määrä erilaisia ankkoja, hanhia ja isompia vesilintuja. Kaakatus kuului kentälle asti. :D Emelien neuvojen avulla onnistuin kuitenkin saamaan Floriksen melko nopeasti rennommaksi, pidemmälle kaulalle. Mulle on vaikea ratsastaa niin eri tyylistä hevosta kuin Mutter, jonka kanssa täytyy pitää käsiä vähän korkeammalla ja ratsastaa hevosta koko ajan ylös ja eteen. Florista taas pitää ratsastaa alas pidempään muotoon, ei liikaa eteen ja rennoksi. Ei helppo yhdistelmä. :)

Miten sitten ratsastan Floriksen rennoksi? Tai miten Emelie neuvoi?
Matala käsi joka on valmiina myötäämään eteen Floriksen rentoutuessa, pohkeella eteen mutta ei liian kovaa vaan tempo hieman hitaampi, ulko-ohja tuella ja sisäkäsi pehmeä. Tehtiin tätä ravissa ja laukassa, ensin pääty-ympyrällä, välillä uraa pitkin. Usein on helpompi ratsastaa hevonen rentona ja muodossa taipuisalla uralla kuin suoralla. Meillä sujuivat onneksi pitkät sivut melko hyvin, mutta siellä "ankkapäädyssä" Floris aina hieman jännittyi ja kauhistui...


Jos ihmettelette tuota rumaa pussia, niin se on suojapussi Floriksen pitkälle, maahan asti ulottuvalle harjalle. Emelie toivoi omistajalta mustaa pussia. ;)


Floriksen laukka on ihan mahtava, yksi parhaita laukkoja missä olen istunut. Ei se turhaan saanut yhdeksikköä keskilaukasta! Mutta Floris myös mielellään laukkaa aika kovaa vauhtia, joten sain koko ajan hieman hidastaa istunnalla ja äänellä, pohkeella kuitenkin tukien ja sitä pidempää muotoa hakien. Ei ollut tällä kerralla helppoa...Ihan pihalla ohjien pituudesta ja käsien asennosta... :o


Lopuksi ratsastin vielä avoa ja sulkua pitkillä sivuilla. Tässäkin Floris on niin erilainen Mutteriin verrattuna! Floris kyllä osaa nuo liikkeet erinomaisesti, mutta vaadittavat avut ovat niin erilaiset. Mutterilla riittää kun annan avut lähes istunnalla, Floris tarvitsi reippaasti, selkeän pohjeavun ja koko ajan jalalla tukien. Sain huutia kun käytin ihan liian vähän jalkaa, sitten kun ymmärsin siirtää pohkeet kunnolla "oikeisiin" kohtiin niin Floris teki avot ja sulut tosi kivasti. Melko jännittyneenä, välillä tuli parempi pätkä, mutta ei ehkä niin luontevasti kuin pitäisi... ;)

Pyysin Emelieltä hieman "hahmoitusapua" näitä liikkeitä varten, ja sain kerrankin erinomaisen selityksen avon ja sulun erosta. Avotaivutus nyt on aika peruskauraa itselleni, mutta sulkutaivutus on hieman jäänyt mysteeriksi vaikka tiedän miten liike ratsastetaan. Välillä menevät kuitenkin taivutuksen suunta, avut ja jalkojen askellus vähän sekaisin omassa päässäni. ;) Mutta Emelie selitti niin hyvin, ja kerrankin oikeasti tiesin ratsastavani sulkutaivutusta. Ehkä muistan tämän vielä seuraavalla kerralla, toivottavasti!

Laama? Hirvi? Jänis?


Outfit:
Kypärä - OneK Defender
Paita - Kingsland
Hanskat - Roeckl Montreal
Vyö - GhoDho*
Housut - Montar
Saappaat - Kingsley Olbia*
Kannukset/Remmit - BR/Döbert


Niin outoa kun vajaa pari viikkoa sitten oli +22 lämmin ja nyt viime viikon lopussa käytiin alimmillaan +2 tienoilla. Hrr. Toivottavasti kesä tulee pian!

4 kommentarer:

 1. Voi taivas, millainen laukka! 👍

  SvaraRadera
 2. Oot niin taitava ratsastaja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onhan tässä vielä paljon opittavaa. :D Mutta kiitos! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.