25 juni 2019

Kesäsuunnitelmia


Vaarallisia nämä kesät näin aikuisiällä. Lapsena kesä tuntui kestävät ikuisuuden, nyt tuntuu edelleen siltä ettei ole vielä edes kevät. Eikä siinä, ollaan me jo hyvän tovin saatu nauttia helteistäkin, mutta ajan kulumista on vaikea ymmärtää. Ihan kohta on jo heinäkuu sekä kauan odotettu kesäloma!

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä lukijoilla on? :)

Luulin ettei itselläni ole niin paljon suunnitelmia, mutta listattuani ne niitä kertyi kuitenkin jonkin verran. Paljon onkin jo tullut tehtyä, mutta sitäkin enemmän kivaa edessä!Kesä alkoi kunnon helteillä, kun kuvasin kotiseurani seuranmestaruuskilpailut. Seisoin kuusi tuntia paahtavassa auringonpaisteessa, mutta olipa kivaa! :) Olin mielestäni rasvannut ja suojannut itseni hyvin, mutta illalla huomasin unohtaneeni pohkeet. Voin kertoa, että palamisraja oli aika skarppi ja pohkeet kipeät monta päivää. :D

Nyt kesäkuussa juhlimme hyvän ystäväni häitä, ja niitä edelsi tietysti polttarit. Meillä oli aika rauhallinen päivä. Yllätimme ystävän tallilla, jossa tallinpitäjä oli varannut "vakavan keskustelun" ystävällemme. Yllätys oli täydellinen! Lähdimme siitä issikkavaellukselle, ja voi että oli hauskaa. En ole ratsastanut issikalla varmaan kymmeneen vuoteen. Olo oli ihan kuin olisi pelannut Mariokartia, tölttäilimme menemään pitkin upeita maisemia toisiamme vastaan hieman leikkimielisesti "kisaten". Puolessa välissä vaellusta pysähdyimme meren rannalle, sidoimme hevoset puihin kiinni ja "fiikkasimme". Illalla söimme illallisen läheisessä linnassa.

Häissä puolestaan olin etuoikeutetussa valokuvaajan roolissa, ja muutaman kuvan julkaisinkin jo Instagramin puolella. Kauniit häät, upea pariskunta, ihana sää ja hieno juhlapaikka.

Olihan täällä Tukholmassa myös Global Champions Tour, missä olin aamusta iltaan jokaisena päivänä. Aivan huikea tapahtuma! Youtubesta löytyykin jo "My weekened"-video, mutta teen tästä vielä kunnon kuvapostauksen blogiin, kunhan vain ehdin! Olin tapahtumassa paitsi Hevoslehti RIDE!:n kuvaajana, tein myös yhteistyötä Amazona Suecan kanssa. Aloitimme yhteistyön pienimuotoisesti jo viime vuoden SIHS:stä, mutta nyt meillä on suuria suunnitelmia loppuvuodelle. En malta odottaa!
Entä sitten ne edessä olevat kesäsuunnitelmat?

Viikon päästä alkaa 4½ viikon mittanen kesäloma, minkä aloitan puolentoista viikon mittaisella Suomen reissulla. En ole ollut näin kauaa Suomessa yhtäjaksoisesti varmaan sen jälkeen kun muutin Ruotsiin. Odotan reissua tosi paljon! Itse lennän Suomeen jo ensi viikon keskiviikkona, mieheni ja Snö tulevat laivalla perästä seuraavalla viikolla. En tiedä missä haavemaailmassa elin kun luulin Snön olevan tarpeeksi pieni matkustamaan lentokoneen matkustamossa - karu totuus paljastui, kun yritin sulloa sitä suurimpaan sallittuun lemmikkien lentolaukkuun... :D Not gonna happen. Eli laivamatkailua tiedossa siis tulevaisuudessa.

Suomessa neljä ensimmäistä päivää kuluvat Aino Nations Cupissa, missä olemme yhdessä Aadan kanssa töissä tapahtuman some-reporttereina. Viikonlopusta tulee aivan huikea! Jos olet suunnitellut tulevasi paikalle etkä ole vielä ostanut lippuja, niin koodilla ROSITA saat lipuista -20% alennusta. :)

Muut suunnitelmat Suomen reissulle ovat aika perus: nähdä sukulaisia ja ystäviä, käydä mökillä, nauttia täysylläpidosta vanhempieni luona, käydä Helsingissä ja käydä ystäväni valmistujaisissa.

Suomesta kotiuduttuani onkin jo heinäkuun puoliväli, ja loppulomalle ei oikeastaan ole vielä mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia. Meillä on haaveissa lähteä (taas) Norjaan road tripille, mutta se riippuu saammeko sukulaisen asuntoauton käyttöömme. Toinen vaihtoehto on lähteä Etelä-Eurooppaan heinä-elokuun vaihteessa, mutta saa nähdä. Voi olla, että olemme ihan vain kotona ja keksimme täällä Ruotsissa kaikkea kivaa. :)Mitä sellaisia ei-konkreettisia suunnitelmia voisi sitten olla?

- Rannalla löhöilyä
- Pitkiä metsäretkiä koiran kanssa
- Saaristossa seikkailua
- Jäätelö päivässä
- Syödä mahdollisimman monessa hyvässä kesäravintolassa
- Päivä Grönalundissa
- Lukea vihdoin valmiiksi ne kaksi kirjaa jotka ovat lojuneet keskeneräisinä jo kohta puoli vuotta (Störst av allt ja Peder Fredricsonin elämänkerta)

Snön kanssa on myös pieniä kilpailusuunnitelmia jo kesälle. Meidän koiraklubilla (en tiedä mikä on brukshundsklubb suomeksi) järjestetään agilityn harjoituskilpailut (blåbärstävling) seuramme mm-kisaajan tueksi, josta kaikki tuotot menevät hänen mm-kisoihin. Ihan loistava mahdollisuus Snölle ja mulle päästä kokeilemaan kisaamista helpolla radalla! :) Olemme treenanneet agilityä nyt melko aktiivisesti muutaman viikon. Kun ei täti pääse hevosilla kilpailemaan, niin otetaan tavoitteeksi sitten tämä koiraharrastus! ;) Agilityn lisäksi seura järjestää epäviralliset näyttelyt elokuussa. Vaikka Snö ei varmaan puuttuvan kiveksensä takia saa mitenkään hyvää arvostelua (jos edes saa arvostelua :D), niin ajattelin kokeilla onnea kun nyt oman seuran tiloissa tuollainen järjestetään.


Hevoset eivät kuulu tämän kesän suunnitelmiin epäsäännöllisiä tallivierailuja lukuunottamatta. Tuntuu oudolta kirjoitta näin, varsinkin hevosblogissa. Tämä on elämäni ensimmäinen kesä, kun heppa-asiat eivät täytä kesää. Outoa. Ehkä se on hyväksi. Aion toki käydä ainakin muutaman kerran sekä Maaiken/Liefken että Floriksen luona, mutta uutta vakkari-heppaystävää ei tällä hetkellä ole, eikä tällä hetkellä tunnu sellaista edes tulevan tulevaisuudessakaan. Täytyy nauttia näiden mustien helmien seurasta aina kun tulee tilaisuus! ♥
Loppukesälle onkin sitten yksi kesän kohokohdista: friisinäyttelyt Strömsholmissa, jonne lähdetään isolla porukalla Maaiken ja Liefken kanssa. Siitä on jo kolme vuotta kun olimme Skövdessä Maaiken kanssa. Omistajat olivat teettäneet meille kaikille Maaike-tpaidan, mulla on edelleen tuo muistona - ja käytössäkin välillä! :D Tänä vuonna suunnitelmissa on kuulemma jotan samanlaista, mutta tietysti molempien hevosten nimillä/kuvilla varustettuna. ;)


Ihanaa kesää kaikille lukijoille, kiitos kun seuraatte - ja kiitos kun olette ihan huipputyyppejä! <3 Toivottavasti kesästä tulee ihan huikea ja saamme nauttia (sopivan) lämpimistä sekä aurinkoisista päivistä.

2 kommentarer:

 1. Sun kesäsuunnitelmat kuulostaa tosi kivoilta! Alan itsekin toivoa muulitonta kesää pikkuhiljaa, mutta toisaalta tallilla on ihan kivaa käydä varsinkin kesällä, kun illat on valoisia ja pärjää T-paidalla. Ja kiva kun jaksat kirjoittaa blogiinkin, mä luen mielelläni Snö-juttujakin! Friisinäyttelyreissu kuulostaa erittäin upealta, nautin kovasti raporteista edelliskerran reissulta! Oikein hyvää kesää sinulle ja jos satut liikkumaan Jokelan suunnalla, niin Elsa ja Muuli löytyvät samalta tallilta. Voidaan käydä vaikka maastossa, saat valita ratsun itse ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla että kiinnostaa! :)

   Ja hyvää kesää myös sinne, valitettavasti tämä(KIN... aina ne ovat -_-) Suomenreissu on täyteenbuukattu, joten Jokelaan en kyllä valitettavasti ehdi - vaikka siinä ympäristössä pyörinkin. :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.