11 juni 2019

Viimeiset ratsastuskuvat


Elämä hymyili toukokuussa! Mutter oli iskussa ja kaikki tuntui hyvältä. Tällä viikolla matto vedettiin pois jalkojeni alta, ja nämä tulevat olemaan viimeiset ratsastuskuvat ikinä Mutterin kanssa.

Olen puhunut avoimesti blogissa Mutterin tilanteesta. Sen omistaja ei ole kovin omistautunut hevoselleen, vaan olemme toisen vuokraajan kanssa jakaneet vastuun sen liikunnasta, ruokinnasta ja pääasiallisesta hoidosta. Mutter on tässä viimeisen vuoden aikana ollut epäsäännöllisen säännöllisesti, ollaan treenattu rauhassa maastopainoitteisesti. Mutter on ollut parempi ja parempi koko ajan kiitos hyvän satulan, säännöllisen kengityksen ja sopivan liikunnan ansiosta.


Olen ollut koko vuoden ajan tästä tilanteesta ahdistunut, kun en itse voi moneen asiaan vaikuttaa, kuitenkin jatkanut vuokraajana tuhannesta takaiskusta huolimatta sen takia kun Mutteria niin rakastan.

En ihan oikeasti jaksa kirjoittaa kaikkia juttuja tähän. Eikä niillä ole väliä. Tilanne on nyt se, että Mutter jää köpöttelyhevoseksi, omistajalla ei ole aikaa/jaksamista/halua tutkia/hoitaa sitä tai jatkaa sopivan satulan etsimistä, ja se on hänen oikeutensa. Hän haluaa Mutterin jäävän pois ratsun hommista ja Mutter muuttaa oloneuvokseksi pihattoon.

Olen alkanut katselemaan "uutta" hevosta, mutta rehellisesti sanottuna motivaationi ratsastukseen on tällä hetkellä olematon. Olen viime vuosina saanut ratsastaa niin hyvillä, laadukkailla ja hyvin ratsastetuilla hevosilla, etten halua "mitä tahansa" hevosta. Kaiken pitää olla hyvin. Kiva hevonen, kiva omistaja, kiva talli ja sopiva matka. Mutkatonta harrastamista.

Muutamaa hevosta on tullut käytyä kokeilemassa, mutta mikään ei ole tuntunut hyvältä.
1. Estehevonen jolla teiniomistaja joka ei ikinä käy kouluvalmennuksissa tai muutenkaan jaksa ratsastaa koulua ja halusi jonkun vievän sitä koulussa eteenpäin. Mutta siinä olisi aivan liikaa työmaata mun motivaatiolle tällä hetkellä.
2. Nuori estehevonen, kiva omistaja, mutta en just nyt jaksa ratsastaa raakaa hevosta.
3. Kiva kouluhevonen, mutta omistaja unohti mainita hevosen seisseen puoli vuotta ja nyt ratsastettu pari kuukautta. Lisäksi tallilla surkea kenttä jota ei huolleta ollenkaan.

Katsotaan. Ehkä tässä on jonkinlaisen tauon paikka.Olen todella pahoillani siitä, miten negatiiviselta tämä postaus kuulostaa ja miten tympeältä ihmiseltä saatan vaikuttaa. :D Ajattelin kuitenkin olevan parempi, että tuon rehelliset fiilikset ja kuulumiset esiin. Tätä tämä nyt vain valitettavasti on. Elämä tuo eteen yllättäviä tilanteita, eivätkä ne aina ole kivoja.

Blogi jatkuu yhtä epäsäännöllisenä kuin se on tähänkin asti ollut, kuvapostauksia, random kuulumisia, tarinointia ja epämääräisiä ratsastuskertomuksia. Kiitos kun olette olleet matkassa jo viisi vuotta. Aika kuluu niin nopeasti!

8 kommentarer:

 1. Tosi ikävää, vaikutitte Mutterin kanssa olevanne toistenne ne oikeat, sellaista tunnetta harvoin saa.
  Toivotan jaksamista, koska tiedän miten alas fiiliksen tuollainen vie ☹️

  Hyvää kesää joka tapauksessa 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämä kaksi vuotta ovat kyllä olleet erityisiä.
   Kiitos samoin, hyvää kesää! <3

   Radera
 2. Ratsastat kuitenkin ilmeisesti Florista?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, mutta sinne on matkaa 1,5 h/suunta joten pääsen käymään siellä n. 1-2 kertaa kuukaudessa.

   Radera
 3. I feel you! Olin talvella samankaltaisessa tilanteessa, sitä oikeaa heppakaveria ei löytynyt ja ajattelin että pidän vähän taukoa. Eikä edes kaduta, aikaa jää omalle hyvinvoinnille, koirille, ystäville, parisuhteelle ja kaikenlaisille extempore -ideoille, ihan kivaa vaihtelua :)

  SvaraRadera
 4. Tiedän tunteen! Itse turhauduin loppuvuodesta omaan hevostilanteeseeni (ihan kiva vuokraheppa, mutta ei ihan 100% sitä mitä toivoin ja kun on omakin ollut niin kyllähän se vuokraajan rooli välillä vähän tympi kun olisi halunnut tehdä asioita eri tavalla.. Lisäksi parikin hevosenhoidollista asiaa mietitytti muutoin kivalla tallilla, mutta omistajalla ei ollut kiinnostusta puuttua tilanteeseen) päädyin lopulta pitämään taukoa vuokraamisesta ja olen toistaiseksi ollut todella tyytyväinen! Jää enemmän aikaa itselle, opintojen loppurutistukselle, matkustamiselle yms.. Ehtiihän sitä myöhemminkin palata aktiivisemman hevostelu pariin, jos siltä tuntuu ja löytyy jotain sopivaa :)

  Tsemppia jatkoon!

  -L

  SvaraRadera
 5. Tosi ikävää, että sun ja Mutterin matka päättyi näin yhtäkkiä! :/

  Toivotaan, että saat kesän myötä taas lisää motivaatiota ja intoa ratsastamiseen, ja että löytäisit jonkin sopivan hevosen juuri niillä kriteereillä, joilla olet sitä etsimässä! :) Vaikka motivaatio tuntuisikin olevan hukassa, älä unohda hevosharrastusta kokonaan - olet todella hyvä ratsastaja, ja iso esikuva mulle! <3

  nuortaverta.blogspot.fi

  SvaraRadera
 6. Harmillista, Mutter on ollut suosikkini blogissasi&instassa esiintyvistä hevosista. Toivotaan Mutterille kaikkea hyvää <3 ps. Ratsastat tosi kauniisti!

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.