26 juni 2020

Ei tyylillä tai taidolla, mutta hauskaa on!


Huh hellettä! Ihana sää, mutta kuuma on. Perheeseemme muutti vihdoin ilmastointilaite eilen illalla, joten nyt kelpaa. Juhannuksenakin oli niin upea sää - toivottavasti Suomessakin! :) Mulla alkaa viikon päästä loma ja heti lauantaina lähdemme Suomeen. On ollut niin ikävä sinne enkä ole nähnyt perhettäni kunnolla melkein vuoteen. Viimeksi olin pikavisiitillä kaksi päivää HIHS:ssä, ja silloin ehdin vanhemmilleni vain yhdeksi illaksi vain lentääkseni aamun ensimmäisellä lennolla takaisin kotiin.

Huolestutti kyllä, että päästäänkö tänä vuonna ollenkaan Suomeen... Mulla on edelleen Suomen kansalaisuus joten saan vissiin tulla sinne milloin vain, mutta välissä oleva Itämeri hankaloittaa kulkemista. Nyt tosin menee laivat Turkuun ja lennollakin pääsee ilmeisesti suht ok. Onneksi nyt kesäkuussa muuttui säännöt niin, että myös suomalaisen kanssa seurustelevat saavat tulla - aviomieheni siis saa tulla kanssani.

Sain Tukholman Suomiryhmässä FB:ssa jo paskaa niskaan miten itsekäs ja ajattelematon olen, kun tulen Suomeen. Kysyin vain, tietääkö joku tarvitseeko esim. olla vihkitodistus tai muu todistus avioliitosta mukana jotta mieheni saa tulla mukaan, ja miten esim mun kohdalla kun en omista suomalaisia henkkareita eikä mun ruotsalaisissa tiedoissa lue missään, että olen myös Suomen kansalainen... Huh, ymmärrän kyllä ettei sinne hupimatkoja sosiaalisten perhosten kannata tehdä! Mutta ei me olla sinne tulossa hurvittelemaan ja ollaan eletty puolikaranteenissa maaliskuusta asti, ei olla oltu tekemisissä kenenkään kipeän kanssa, ei olla matkustettu julkisilla, ei olla edes oltu Tukholmassa muutamaa kertaa enempää (asutaan n. 40 km päässä), kaupassa käydään hiljaisempina aikoina jne...

Me mennään ihan vaan mun porukoille, ollaan siellä ja/tai mökillä koko viikko. On oikeasti ollut aivan sairaan rankkaa olla "jumissa" täällä toisessa maassa eikä tietoa näkeekö perhettä milloin. Itkin onnesta varattuani laivamatkan. Olenko sitten itsekäs paska, en tiedä. Sen kuitenkin tiedän, ettei meillä ole ollut pienintäkään flunssan oiretta koko vuotena ja TOTTAKAI jos tässä nyt ennen ensi lauantaita kipeäksi tulee, niin ei lähdetä.

Huh, pitipä purkautua. Miksi mä edes tästä avaudun, kun postauksen aiheena on ihanat kesäkuvat Maaiken kanssa. :D Klikkikuvaksi valikoitui tietysti tuo meidän upea taidonnäyte minimaalisen maastoesteen hyppäämisestä. ;) Totuus näissä vähän huvittavissa kuvissa on se, että tuossa oli kahden putken "sarjaeste" ponivälillä, ja mä mun surkealla estesilmällä en saanut tuotua Maaikea sopivassa laukassa jotta se olisi onnistunut hyppäämään oikeasta paikasta kakkosesteen.


Ei hitsi Maaikella on niin kiva ratsastaa joka kerta! Tää taisi olla jo melkein kuukausi sitten, olisin halunnut ratsastuskuvia voikukkapellossa mutta voikukkien kukinto oli jo ohi. Koulutreenit isolla pellolla on yksi mun suosikkijuttuja. Alkuverkat hoituu kevyesti ravaamalla ja laukkaamalla (välillä täysiä) isoa, n. 200*600 m pellon laitaa pitkin. Se on niin luotettava tyyppi ja pysähtyy täydestä laukasta pienellä pidätteellä/istunnan muutoksella/hou-äänellä.


Mullahan on kunto ja istunta rapistuneet kunnolla viimeisen vuoden aikana, mutta vähän on taas tullut voimaa lisää ja onnistuin ratsastamaan vähän paremmin kuin viimeksi. Isossa liikkeessä istuminen ei tuntunut yhtä vaikealta kuin talvella. Maaike liikkui reippaasti ja iloisesti.

Pellolla on kiva saada energiaa ja liikettä ikään kuin "ilmaiseksi", ja leikin tällä tehden kokoamista ja askeleen pidennystä. Hidas, ryhdikäs ravi on Maaiken mielestä raskasta ja laukkaan oli kivempi karata.

Oli ihana saada näin laadukkaita ratsastuskuvia - kiitos ihana mieheni, jonka kuvaustaidot ovat kyllä kehittyneet aivan sikana yhdessäolovuosien aikana. :D

Tästä alkaa viiden viikon loma, josta ensimmäinen viikko vietetään siellä Suomessa. Pidän kaikki lomaviikot nyt yhteen syssyyn kun tuskin tässä ainakaan seuraavaan vuoteen ulkomaille on asiaa, ja vaikka "saisi" lähteä niin en kyllä tiedä uskallanko... :/ Loppulomalle ei ole mitään suunnitelmia. Jos Norja avaa Ruotsille rajat heinäkuun lopussa, niin Lofooteille olisi ajatus lähteä. Mutta luultavasti ei, niin vietetään sitten kiva kesäloma kotimaassa. Onhan täälläkin upeita vaelluskohteita, mutta miten täynnä ne sitten ovat Ruotsin omaa väkeä, en tiedä onko intoa vaeltaa possujunassa.4 kommentarer:

 1. THL:n suositusten mukaan Ruotsista Suomeen palaavien tulee olla 2 viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Kunhan tuota noudatatte, niin lämpimästi tervetuloa Suomeen ja ihanaa lomaa koronasta huolimatta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näinhän se on, ja kuten kirjoitin olemme vanhemmillani/mökillä. :)

   Radera
 2. Etkös juuri instagramissa myynyt kuvauskeikkoja Suomen puolella juurikin tuolle viikolle?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin tein, ehdin olla liian innokas kun olen saanut paljon kyselyjä milloin taas kuvaan Suomessa. Tietoni karanteenista ei silloin ollut päivitetty. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.