2 juni 2020

30 kysymystä - Heppatyttö-edition


1. Kuka olet?
Rosita, 30-v ja asun Tukholman lähellä. Muutin tänne reilu kuusi vuotta sitten.

2. Milloin ja missä aloitit hevosharrastuksen?
Heppahulluus syntyi jo ennen puhekykyä huolimatta siitä, ettei kukaan perheessäni ole hevosihminen. Ensimmäinen sanani oli heppa, ja vinguin talutusratsastuksiin aina kun oli mahdollisuus. Aloitin ratsastuskoulussa 6-vuotiaana, asuimme silloin Ruotsissa Gävlen kaupungissa.

3. Suurimmat saavutuksesi?
En ole saavuttanut mitään hurjan upeita kisatuloksia, mutta ratsastuksellisesti tunnen kehittyneeni hurjasti viimeisimpien viiden vuoden aikana. On ollut ilo ratsastaa nuoria ja "laittaa käyntiin" kuntoutuksesta tulevia hevosia ja nähdä näiden kehittyvän.


4. Mitä odotat tällä hetkellä?
Koronan loppumista! :( Alkaa tuntua jo toiveajattelulta ja tämänhetkinen tilanne on jo normaalielämää... Harmittaa ihan hirveästi, etten tiedä yhtään milloin pääsen Suomeen seuraavan kerran. Ja paljon odottamani etelän loma siirtyy. Tietysti odotan myös kesälomaa!

5. Elämäsi hevoset?
Maaike ja Mutter! Maaiken seurasta saan edelleen nauttia säännöllisesti, mutta Mutterin "menetys" sattuu edelleen.

6. Suunnitelmasi vuodelle 2020?
Tuntuu ihan kauhealta sanoa, mutta mulla ei ole enää minkään näköisiä suunnitelmia tälle vuodelle! :o Meidän piti lähteä Suomeen juhannusviikolla, mutta eihän se tässä tilanteessa onnistu. Ajatuksena oli myös päästä Välimerelle johonkin ja Norjaan vaeltamaan, mutta mitä vielä. :D Katsellaan tässä kotiseudulla mitä kivaa voi tehdä, ja toiveissa on jos vaikka elo-syyskuussa laivat kulkee ja maahantulo Suomeen on sallittua. :)

7. Miten rentoudut?
Koiran tai hevosen kanssa metsässä.




8. Oletko kilpailuhenkinen?
En mielestäni, mutta kyllä epäonnistuminen silti harmittaa! :D

9. Mitä harrastat?
Ratsastuksen lisäksi käyn salilla näin koronan aikaan 1-3 kertaa viikossa ja lenkillä 1-2 kertaa viikossa. Sen lisäksi koiran kanssa treenaamme agilityä 1-2 kertaa viikossa kesäaikaan, hallikaudella 1-2 kertaa kuukaudessa kun nuo hallivuokrat on sen verran tyyriitä. :D

10. Mieleenpainuvimmat kokemuksesi hevosen kanssa?
Ihan ensimmäisenä spontaanisti mieleen tulee se, kun Mutter meni sisälle kouluradalle raipan avulla. :D Se pelkäsi kentän laidalla ja nurkissa olevia kukka-asetelmia sen verran, etten oikeastaan uskonut meidän pääsevän starttiin ollenkaan. Taktisesti pidin raipan kädessä siihen asti, kun hevosen etupää jo oli menossa radalle ja äkkiä tiputin raipan juuri portille. ;)

11. Miksi bloggaat?
Harmittaisi lopettaa. Olisi ihanaa, jos jaksaisin ja ehtisin päivittää blogia yhtä hyvin ja usein kuin aiemmin. En kuitekaan halua lopettaa, sillä onhan se ihan mahtavaa olla digitaalinen heppapäiväkirja! Tykkään tosi paljon kirjoittaa ja erityisesti kuvata, mutta aikaa kirjoittamiselle ei ole niin paljon kuin haluaisin. 

12. TOP 5 blogit tai sometilit?
Harmittaa vietävästi, ettei enää ole olemassa ainuttakaan omaan makuuni sopivaa hevosblogia. Tai ehkä on, mutta en vain tiedä niistä. Kaikki ne, joita joskus seurasin, ovat lopettaneet. Siispä listana tähän viisi kuvaa IG-tiliä, en osaa sanoa ovatko ne suosikkejani, mutta sellaisia joiden postauksia odotan näkeväni ovat mm:
apua. En jaksa selata ja keksiä mitkä on mun top 5. :D Nämä kolme riittänee. Seuraan niin monia.



13. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?
Mies, koira ja kissa.

14. Hevonen jota ihailet?
Therese Nilshagenin Dante Weltino. Huh, siinä on kaikki mitä hevoselta haluaisin!

15. Vahvuutesi ja heikkoutesi hevosihmisenä?
Olen hyvä lukemaan hevosta, kärsivällinen, reilu ja huolellinen.
Heikkouteni? En keksi kuin fyysisiä asioita joissa olen huono. Mutta varmasti on myös ominaisuuksia joissa voisin parantaa. Nyt ei vain tule mieleen.

16. Kuka on esikuvasi?
Ihailen monia ratstastajia. Tapaamistani huipuista Patrik Kittel, Cathrine Dufour ja Fredrik Jönsson ovat jääneet mieleen aivan ihanina, positiivisina ja kaikki huomioonottavina ihmisinä. Isabella Werthiä ihailen myös, onhan hän aivan mielettömän taitava ratsastaja!


17. Mitä haluaisit oppia vuonna 2020?
Haluaisin kilpailla ja "oppia" ratsastamaan hyvän kouluradan, mutta mahdollisuudet kisaamiseen ovat tällä hetkellä olemattomat. :D

18. Minkä luonteenpiirteen vaihtaisit itsestäsi?
Olen tosi negatiivinen ja pessimistinen ihminen jolla on paljon tunteita enkä osaa peittää niitä.

19. Mitä piirrettä inhoat ihmisissä?
Teennäisyyttä, kaksinaamaisuutta ja ylitsevuotavaa poliittista korrektiutta.


20. Kallein ostoksesi?
Heppajutuista Kingsleyn ratsastussaappaat.

21. Epäsuosittu mielipiteesi?
Kuolaimettomuudesta vouhkaavat ihmiset ovat typeriä ja menevät samaan kastiin kuin ylipursuavat vegaanit tai muut omia aatteitaan tuputtavat fanaatikot. 
Olen kuitenkin sitä mieltä, että kuolaimettomuus on erittäin hyvä asia ja kaikkien hevosten TULISI saada mennä kuolaimettomilla ajoittain. Se ei kuitenkaan ole mikään absoluuttinen totuus ja kaikista pyhin ja upein asia johon jokaisen ratsukon tulee tähdätä.

22. Mitä ihailet toisissa ihmisissä?
Huolettomuutta ja positiivista elämänenergiaa.

23. Mikä inspiroi juuri nyt?
Aurinko ja valoisuus. Kaikki on niin paljon kivempaa, kun aurinko paistaa ja illat ovat pitkiä.


24. Suurin paheesi?
Juon aivan liikaa energiajuomia ja syön lähes joka päivä karkkia. Hyi.

25. Mitä somekanavia käytät?
Instagramia pääasiassa, Facebookkia selaan mutta en pahemmin tee omia päivityksiä. Youtubeen eksyn ehkä pari kertaa kuukaudessa, useammin jos on tarve käyttää kuvauksissa eläinääniä. Snapchatissa lähetän kuvaviestejä ehkä reilu 10 kaverin kanssa.

26. Unelmiesi työpaikka?
Friisitalli.

27. Tärkeimmät ominaisuudet hevosessa?
Luotto ihmiseen, ystävällisyys, oma moottori ja sopiva säpäkkyys.

28. 3 biisiä, joita kuuntelet tällä hetkellä?
Lindsey Stirling - Aurora (upea biisi suosikkiartistini uusimmalta levyltä)
Sum 41 - Open Your Eyes (tämä on ollut ehdoton suosikki vuodesta 2005)
Undressd - Forever Young (kolmekymppiä tuli tauluun tänään ja tämän kuuntelu melkeinpä ahdistaa :D)

29. Millainen hevosenomistaja olet?
En ole hevosen omistaja, mutta vuokraajana/hoitajana olen luotettava ja tunnollinen. Tarkkailen hevosen vointia ennen, jälkeen ja ratsastuksen ajan, mietin miltä se tuntuu ja mitä tehtäviä juuri sillä hetkellä kannattaa tehdä. 

30. Mitä haluat saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?
Haluaisin löytää kodin ja työpaikan, joissa oikeasti viihdyn.

4 kommentarer:

  1. Kiva, että muutkin ovat tehneet postauksia tästä kysymyshaasteesta!

    Olenkin miettinyt, mitenhän hevostelu mahtaa onnistua siellä Ruotsin puolella, kun koronaa on niin paljon enemmän kuin Suomessa. Ilmeisesti hevosten luona käyminen on kuitenkin onnistunut. Joissain maissahan ratsastus meni kieltoon kokonaan, mutta ehkä niitäkin kieltoja on jo alettu purkaa. Mukavaa kesää!

    kuolaintuella.blogspot.fi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mulla alkoi ihan sormet syyhyämään kun näin tämän Essin blogissa, tuli ihan vanhat blogiajat mieleen ja oli pakko itsekin vastata näihin! :D

      Vaikka Ruotsissa on "paha" koronatilanne, niin ei se oikeastaan näy mitenkään, ainakaan enää. Huhtikuussa enemmän, mutta nyt tuntuu elämä melkein normaalilta kun ihmisten ilmoille lähtee. Ja siis itsehän en käy missään paitsi tallilla ja kaupassa sekä pakollisissa menoissa, töitäkin olen tehnyt kotoa 3 kuukautta. Joten ei ole ollut mitään rajoituksia harrastuksien suhteen paitsi ettei talleilla(kaan) saa olla yli 50 ihmistä kerralla. :) Kisatkin täällä alkavat parin viikon päästä, jes (vaikka en itse kisaakaan)! :)

      Radera
  2. Aloin tässä perjantai-iltana miettimään, että mitähän blogimaailmaan kuuluu. Menin sitten bloggeriin ja ilokseni näin että se oli täynnä sinun postauksia, muut ovat aivan kuolleita... Ihanaa että sinä vielä kirjoitat, pitääpi ottaa tämäkin paremmin seurantaan nyt kun aikaa on toistaiseksi enemmän! Instagramissa olen toki seurannut aivan alusta asti :)
    On kyllä sekä blogimaailma että ihan "normaali" maailma muuttunut aika paljon... En ole enää moneen vuoteen ehtinyt/jaksanut lukea blogeja, ennen se oli suorastaan mun to do -listalla että lue heti kaikki uudet postaukset jne. Jospa nyt alkaisi taas lukemaan - ei se määrä vaan laatu! ;)

    Ihanaa kesää ja toivottavasti pysytte kaikki terveenä <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mulla on myös ollut niin ikävä "vanhan kunnon" hyviä heppablogeja! Harmikseni yksikään ei taida enää olla pystyssä. :( Minkä toki ymmärrän, eihän mullakaan ole enää aikaa kuin postata muutama kerta kuukaudessa. Mutta sinnittelen tämän kanssa niin kauan kuin edes pientä intoa on! :)

      Kiitos samoin, nauti kesästä! <3

      Radera