8 nov. 2018

Tämän syksyn treenirutiinit Mutterin kanssa


Me ollaan nyt pikku hiljaa, hitaasti mutta suhteellisen varmasti, pystytty nostamaan treenien tasoa. Mutteri tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä ratsastaa, joten pidetään peukkuja ettei takaiskuja enää tule. Tällä hetkellä Mutterin liikutukset koostuvat (suurin piirtein) maastoilusta 2-3 kertaa viikossa ja 2-3 kertaa viikossa kevyestä koulutreenistä/hölkkäilystä maneesissa/kentällä. Mä ratsastan sillä tällä hetkellä 2-3 kertaa viikossa ja sen lisäksi sillä käy pari muuta vuokraajaa.

Ajattelin kirjoittaa lyhyesti tähän postaukseen miltä tyypillinen koulutreeni tällä hetkellä näyttää. Yhteensä olen selässä 30-40 minuuttia, josta 10 ensimmäistä minuuttia on käyntiä pitkin ohjin ja 5-10 minuuttia lopuksi kävelyä. Treeniaikaa kertyy siis päivästä riippuen 10-20 minuuttia.
Aloitan tekemällä käynnissä erilaisia tehtäviä. Taivuttelen, teen voltteja, avoa/sulkua/pohkeenväistöä, peruutuksia, pysähdyksiä. Tavoitteena saada Mutterista pehmeä ja vetreä, valmistella sitä muita askellajeja varten ja herkistää se avuille. Kiinnitän huomiota sen takajalkojen aktiivisuuteen ja siihen, että se kantaa itsensä ja on kevyt kädelle.
Saatan tehdä harjoituksia käynnissä helposti kymmenenkin minuuttia. Sen jälkeen ravaan kevyttä ravia muutaman kierroksen molempiin suuntiin tehden temmonvaihteluita, siirtymisiä käyntiin, ehkä muutama pysähdys-ravi-siirtyminen, saatan myös ottaa väliin käyntipätkän jonka aikana teen takaosakäännöksen, vähän ehkä avoa ja/tai pohkeenväistöä. Edelleen pidän tärkeänä kevyttä tuntumaa, hyvää tahtia ja takajalkojen työskentelyä.Laukka on aina ollut Mutterille hieman raskaampi askellaji, ja se korostuu erityisesti nyt tässä vaiheessa kunnon kohotusta. Pidän laukkapätkät lyhyinä, pitkä sivu-kaari tai 1-1.5 ympyrää kerralla. Aloitan yleensä laukkaamalla kevyessä istunnassa reippaasti eteen, jotta Mutteri saa hieman virtaa alle. Vahvistan laukkaa keskittymällä täsmällisiin ja voimakkaisiin nostoihin, näitä teen vaihdellen käynnistä ja ravista. Mutteri menee helposti vinoksi laukassa, joten laukkaan myös paljon suoralla uralla jotta saan sen suoristettua. Välillä joudun "nostamaan" kättä, jotta Mutteri ei valahda täysin etupainoiseksi. Suurimman työn teen kuitenkin vatsalihaksilla ja jalalla, ei sitä hevosista tietämätön edes uskoisi miten paljon vatsalihakset vaikuttavat hevosen liikkumiseen!Ravissa Mutteri on vahvempi, joten säästän energiaa laukasta ja teen yleensä vielä viitisen minuuttia "bodybuilder"-treeniä ravissa. Tämä tarkoittaa siis ihan vaan tavallista harjoitusravia. :D Paljon vatsalihaksia, istun syvään, jalkaa - haluan Mutterin täysin kevyeksi kädelle, niska korkeammalle ja kantaa itsensä. Tätä me treenattiin keväällä valmentajan kanssa, jouduin ratsastamaan lähes pitkällä ohjalla ja pelkästään vatsalihaksia käyttämällä. Vaikeaa! :D Mutteri on tarjonnut jo useamman kerran aivan mahtavaa Schwung-ravia, ja siitä oikein tuntee miten onnellinen se on kyetessään niin kepeään askellukseen. Selkään sen ravi on aivan mahtavan tuntuista, en malta odottaa millaista se on kunhan saadaan enemmän treeniä alle ja enemmän lihaksia sekä kuntoa! <3 Päivän asu:
Kypärä - Back on Track EQ3
Paita - Equestrian Stockholm
Hanskat - Roeckl
Housut - Kyro Riding Gear*
Saappaat - Kingsley*
Kannukset - Lorenzini
(*Yhteistyö)

2 kommentarer:


 1. Kiitos Rosita ja Mutteri! 😊

  Pidin todella paljon tästä postauksestasi. On aina mielenkiintoista saada kuulla ja nähdä (kiitos kuvaajalle 😊) miten ratsukko treenaa. Kun vielä saa tietää mitä tehdään ja miksi, suorastaan hyrisen tyytyväisyydestä.

  Hyvältä näyttää - olette matkalla kohti haastavampia treenejä!

  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Maarit! :) Mulla on onneksi mies joka osaa ottaa hyviä kuvia, hänelle kaikki kunnia <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.