16 dec. 2018

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu


Saanko esitellä, 9-vuotias friisiruuna Floris. 

En oikein tiedä mitä tässä vaiheessa vielä kertoisin, kuin että olen edelleen hieman hämilläni koko jutusta. Floriksen omistaja otti muhun yhteyttä heti kuultuaan, että lopetan Rinkillä. Hän tarjosi sitä mulle ratsastettavaksi, jos vain etsisin sopivan tallipaikan. Tää koko kuvio on kuulostanut ihan liian hyvältä ollakseen totta, joten olen ollut hieman skeptinen koko asian suhteen. Hän on kuitenkin toistuvasti pommittanut mua ja yritti kovasti järjestää tallipaikkaa täältä päin, mutta sopivaa ei vielä löytynyt ja niinpä Floris päätyi ainakin toistaiseksi ratsutettavaksi Emelie Brolinin talliin (ruotsalainen kv-kouluratsastaja).

Mahdollinen tulevaisuuden diilimme on edelleen täysin auki, mutta kävin kokeilemassa Florista viikonloppuna ja pakko sanoa, että olen ihan myyty. Se on niin laadukas, upealiikkeinen ja hyvin ratsastettu hevonen, että olin ihan ymmälläni. Olen yleensä melko skeptinen ja neutraali lähtiessäni kokeilemaan uutta hevosta, usein hevosen omistajat ylistävät hevosensa taivaisiin ja sitten vastassa onkin pettymys. Otin siis omistajan sanat "mahtavasta laukasta ja mielettömistä liikkeistä" vähän ripauksella suolaa mutta pakko sanoa, että sain kyllä perua ennakkoluuloni. Mitkä liikkeet, wau! Samalla kuitenkin helposti ratsastettavat ja vaihteita oli vaikka millä mitalla.

Eihän se koeratsastus mennyt täydellisesti. En ole ratsastanut friisillä kunnolla sitten elokuun ja muutenkin oma ratsastuskuntoni on painunut ihan pohjamutiin tämän syksyn aikana, kun menen lähinnä hölköttelyä ja kevyitä, lyhyitä koulutreenejä Mutterilla, jolla on loppujen lopuksi melko mitättömät liikkeet. Yllättävän hyvin kuitenkin jaksoin, mutta olin jännittynyt kuin lankkuaita. Kaiken lisäksi jouduin menemään kangilla, joilla olen ratsastanut elämäni aikana yhden kerran. Sekin kerta Maaikella, jonka tunnen kuin omat taskuni. Ja tämä hevonen kuulemma jännittää vieraita ratsastajia todella paljon, joten siinäpä oli erinomainen yhdistelmä. Not. :D

Kuvattiin tästä päivästä vlogi, joka löytyy postauksen lopusta.
Floris oli tämän syksyn friisinäyttelyissä paras ori/ruuna ja koko näyttelyjen varachampion. Se on kisannut tämän syksyn ratsuttajan kanssa Medelsvår C-luokkia (vastaa n. HeA-VaB välimaastoa) kelvollisin prosentein. En oikein tiedä edes miksi sen omistaja haluaa mun ratsastavan sillä, mutta kai tässä on joku koira haudattuna. :D "When it's too good to be true, it's not true." Mennään nyt kuitenkin kerta kerralta, ja katsotaan mihin tämä touhu johtaa.

Tarkoitus on siis, että käyn Floriksen luona niin usein kuin pystyn, opettelemme tuntemaan toisemme ja sitten katsotaan mitkä fiilikset ja jos tästä jatketaan jotain isompaa diiliä. Mulla on kuitenkin matkaa Floriksen tallille 1,5 h/suunta, joten en voi käydä siellä kuin 2-4 kertaa kuukaudessa. Kyseessä on kuitenkin niin upea hevonen (jolla saan ratsastaa täysin ilmaiseksi), joten en voi jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä. En olisi koskaan uskonut tällaisen mahdollisuuden tulevan eteen, mutta tässä ollaan ja aika kivalta kuulostaa. Floriksella ratsastaa siis nyt pääasiassa ratsuttaja, jonka valmennuksissa saan (aion/haluan) myös käydä. 

Katsotaan, katsotaan. :) 


Floris osaa espanjalaisen käynnin ja nostaa etujalat kun pohkeen siirtää satulavyön eteen!
Kuvistakin sen jo näkee, eli jännittynyt hevonen ja jännittynyt ratsastaja. Fiilis oli kuitenkin erittäin hyvä ja kehityskelpoinen. Kangista en henkilökohtaisesti kovin paljoa tykkää kun ei niillä ratsastamisesta ole sitä kokemustakaan ihan hirveästi. Tiedän, ja itseänikin häiritsee, että kankiohja on tiukalla näissä kuvissa. Yritin pitää sitä kevyellä tuntumalla, mutta puolustuksekseni on pakko sanoa, että kankiketju oli hieman löysällä. Mutta näitä opetellaan, jotta jatkossa menee paremmin! :) Jännää, mutta olen innoissani. Katsotaan, mitä tästä yhteistyöstä tulee! :)18 kommentarer:

 1. Ooo! Nyt oli kyllä upea heppa!
  Ja tosiaan kuulostaa diili jopa niin uskomattomalta, että ei voi olla täysin totta :D Kivaa tämmöinen suomalainen epäluuloisuus....
  Toivottavasti matkanne jatkuu, tämäpä hyvän oloinen kaveri :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jep, mikään ei ole totta ennen kuin on tarpeeksi todisteita. :D Katsotaan mihin tämä johtaa! :)

   Radera
 2. Nyt täytyy kyllä tietämättömyyttäni kysyä, että miten kankiketjun löysyys vaikuttaa ohjien tiukkuuteen? Eikö kankiohjaa voi silti pitää löysällä vaikka ketjukin olisi löysällä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllähän se kankikuolain kääntyy helpommin kun ketju on löysällä. :) Ainakin näin järkeilen, mutta kuten tekstissäkin totesin niin mä en ole pahemmin ikinä kangilla ratsastellut joten tyyli on hakusessa. Vertaan vain aiempaan kokemukseen jolloin menin Maaikella ja mielestäni näiden hevosten ketjujen löysyydellä oli iso ero. :) Mieluiten ratsastaisin ihan tavallisilla suitsilla, ja toivottavasti ensi kerralla saan niillä mennäkin. :)

   Radera
 3. Kuulostaapa tosiaan hyvältä diililtä! Teit niin hyvää työtä Rinkin kanssa, että on jo aikakin, että se kantaa hedelmää. Itse olen ihan tällaisena tumpularatsastajanakin vuosien varrella ratsastanut niin paljon ja niin hyvillä hevosilla maksamatta penniäkään, että en yhtään ihmettele, että oikeasti taitavalle tarjotaan hyviä diilejä.

  Olin tosi yllättynyt, että olit Rink-diilissä maksavana osapuolena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, toivotaan että kaikki menee putkeen tämän kanssa! :)

   Ja joo, jälkiviisaus on parasta viisautta, tyhmähän mä olin mutta minkä teet kun olen myös hyväuskoinen ja luottavainen ihminen. Jatkossa tiedän paremmin. ;)

   Radera
  2. Toivotaan! Niinhän se tietysti on, että kun hevonen ei ole oma niin täytyy pitää mielessä, että se voi koska tahansa lähteä alta.

   Toivottavasti kuitenkin itsekin koit saavasi jotain Rink-projektista. Jos ajattelee positiivisesti niin ainakin sait siinä näytettyä, mihin pystyt. Ja sitä kautta voi tulla muitakin hyviä diilejä tarjolle.

   Radera
 4. Mä luulin myös, että sä olit Rinkin kanssa liikuttajan roolissa etkä mitenkään maksumiehenä, mutta toisaalta onhan se hieno hevonen :) Toivottavasti tämä komistus muuttaisi sinua lähemmäs ja diili olisi just niin upea kuin miltä se kuulostaakin! Asuuko omistaja siis myös teidän suunnalla, vai miksi haluaa hevosen johonkin lähemmäs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omistaja asuu Tukholman suunnalla myös joo :)

   Radera
 5. Oi miten kivan näköinen! Onnea paljon tulevaan :)

  SvaraRadera
 6. On se kyllä upeen näkönen heppa! Tsemppiä ja onnea tulevaan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tää on kyllä kiva! :) kiitos :)

   Radera
 7. Siis aivan käsittämättömän komea tämä Floris!!

  SvaraRadera
 8. God jul! 🎄🎁❤️

  Kiitos että saimme tutustua Florikseen, upea hevonen! Eikä pelkästään ulkonäöltään ja liikkeiltään vaan myös käsiteltäväkseen tämän ja luonteeltaan. Hienoja kuvia ja pidin kovasti myös videosta.

  Toivottavasti yhteistyönne Floriksen kanssa jatkuu. Tuo nykyinen talli näyttää loistavalta, etäisyys lienee ainoa miinus. Pidän peukkuja, että lähempää löytyisi pian sopiva paikka.

  Hyvää loppuvuotta ja oikein ihanaa uutta vuotta 2019!
  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Floris on kyllä ihana tyyppi! :) Kiitollinen sen omistajalle, kun tätä mahdollisuutta mulle tarjoaa. Katsotaan, jos tämä tästä vaikka muuttuu johonkin suuntaan, jos Floris vaikka muuttaisi lähemmäs. ;)

   Kiitos samoin!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.