19 sep. 2019

Ihana hevonen, kamala satula


On mullakin ongelmat! Rinkin vanhalta tallilta otti yksi hevosenomistaja yhteyttä, jos haluan alkaa liikuttamaan hänen estehevostaan. 10-vuotias SWB-ruuna Robbie (Williams) (jep, oikeasti) on iso, erittäin hyväsydäminen ja hellyydenkipeä, reipas ja mutkaton tyyppi. Kaikki on mennyt erinomaisesti tähän asti, MUTTA....

Sen satula on aivan kamala. En tajunnut asiaa koeratsastuksessa, sillä ratsastin Robbiella silloin vain vajaa 15 minuutin ajan. Sillä oli hoidettu selkä edellisenä päivänä, joten sain vain kevennellä ravissa. Tunsin heti, että tämä hevonen on hyvin ratsastettu, se reagoi kivasti apuihin, sillä on kiva asenne ja hyvät liikkeet. Vastasin myöntävästi tarjoukseen, ja sitten Robbie lähti reiluksi kuukaudeksi laitumelle Etelä-Ruotsiin.

Aloitin ratsastamaan Robbieta elokuun alussa, jolloin jouduin nolona toteamaan ettei sen (ihanaksi kehuttu) Brunon estepenkki oli mulle sopiva. Kokeilin sen koulusatulaa, mutta se on vielä kamalampi jos mahdollista. Vuosikymmeniä vanha Kieffer, omistajan 185 cm pitkälle äidille rakennettu satula. Ei ihan toimi, siinä on niin oudot, kovat polvituet jotka painavat pahasti reisiini. Olen siis nöyrtynyt estepenkin kuluttajaksi, etukönötyksen uhriksi. :D Ihan hyvin tässä on kuitenkin mennyt, olen todennut etten vain yksinkertaisesti VOI ratsastaa harjoitusravia tällä satulalla. Hevonen on kuitenkin kiva, omistaja kiva, talli kiva - mennään niillä mitä on.
Robbie kisaa ja treenaa omistajansa kanssa 130-140 cm tasolla ja se on myös osaava koulupuolella. Ihana hevonen, joka hakee huomiota ja rapsutuksia koko ajan. Vähän säpsy ajoittain, mutta ei yhtä paha kuin Mutter, joka teki niitä kuuluisia 180 astetta ympäri ja pakoon-liikkeitä. ;)
Robbie on hyvinsyönyt ja pulskassa kunnossa kesälaitumen jälkeen, se on kuulemma hirveän vaikea saada solakaksi. :D
Snökin on jo aikuinen. Voitteko käsittää! Pentu ei ole enää pentu, vaan täyttää kuun lopussa 1,5 vuotta. Se on jo kunnon koirakansalainen, sen voi sitoa näin hienosti kentän viereen ja se pysyy hiljaa jo ainakin 20 minuuttia!
Huomenna meillä on ensimmäinen kouluvalmennus. Kiva selitellä valmentajalle, että en voi missään nimessä ratsastaa tällä harjoitusravia tai muuten en istu, käy suihkussa tai tee oikeastaan mitään muutakaan seuraavaan viikkoon. Onneksi tunnen valmentajan aika hyvin, joten selitys menee varmasti perille. ;)

12 kommentarer:

 1. Auts, tuttua! Joskus aikoinaan ylläpitoponin mukana tuli lännensatula jossa ei pystynyt istumaan minuuttiakaan. Ratsastin koko 4kk ilman satulaa. Nykyään ostaisin karvasatulan tai rungottoman....

  Onnea uudesta hevosystävästä! :)
  - Bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä mietin ilman satulaa ratsastusta, mutta Robbiella ei ole ikinä menty ilman satulaa. :D

   Radera
 2. Saako Ruotsista vuokrata satuloita ja olisiko semmoinen vaihtoehto jos hevosen omistaja suostuu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saa joo, mutta en ihan viitsi laittaa tuhansia kruunuja vuokrasatulaan per kuukausi kun ratsastan vain 1-2 kertaa viikossa. :/

   Radera
 3. Yksi sana: Derrieret! Itse tuntiratsastajana kohtaan vaikka minkälaisia satuloita - nämä alushousut tekevät harrastamisesta mahdollista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näitä oon kyllä nyt miettinyt, täytyy katsoa onko Ruotsissa jälleenmyyjää!

   Radera
 4. Hei!
  Oi, onnittelut kivan uuden hevosystävän johdosta! Voiko sanoa että Robbie näyttää symppaattiselta kaverilta kuvien perusteella? 🤣 ♥️
  Mutta harmi tuo satula... Toivottavasti siihen löytyisi joku ratkaisu. Ilman satulaa ratsastusta suosittelen kyllä lämpimästi. Robbielle se varmaa sopii, kun kuulostaa olevan reipas "kaikki-käy" -tyyppi. Minun on toki helppo sanoa, kun vuokraruunan selkä on ihana istua, eilen tehtiin tunnin maastolenkki jonka aikana ravattiin pätkä (hyvää keskivartalotreeniä) ja laukattiin ylämäki, tosin aika hallitusti tällä kertaa.

  Hyvää koulutreeniä!
  Innolla odotan raporttia. 😊

  Maarit L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, Robbiella ei ole koskaan ratsastettu ilman satulaa ja se on vähän säpäkkä tyyppi välillä, niin en ihan tunne oloani varmaksi kokeilemaan satulatta ratsastamista. :D Vaikka muuten se on kyllä sympaattinen, seurallinen ja kiltti! <3

   Radera
 5. Auttaisko sellainen karvapehmuste satulan päälle? Ei ainakaan hierrä takamusta auki vaikka menisikin harjoitusravia ;) (muut paikat saattaa kyllä kärsiä, hihi)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varteenotettava vaihtoehto, kiitos! :)

   Radera
 6. Tiedän tunteen... onkohan vielä olemassa satulan päälle kiinnitettäviä geelipehmusteita? Sellaista harkitsin joskus itse kun kävin tunneilla. Ne ikivanhat kiefferit on mulla pahimpia. Ja tosiaan nykyään on kehitetty ratsastajille omat alushousutkin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Geelipehmustetta ajattelin kysyä jos saan kokeilla, tai sitten just jotain ratsastusalushousuja! :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.