26 sep. 2014

Berlin

Förra helgen var jag i Berlin! Delvis lite jobb, delvis lite fritid. Det var en trevlig resa, dock tror jag inte att jag åker tillbaka dit. Kort sagt så tyckte jag att staden var väldigt ful och tråkig och den maten jag upplevde var absolut ingen höjdare. Jag tyckte det var svårt att hitta en charm som finns i andra städer jag gillar. Om jag ska nämna något positivt så fanns det väldigt bra shoppingmöjligheter och  intressanta kulturella samt historiska sevärdheter. 

Olin viime viikonloppuna Berliinissä! Osittain kyseessä oli työmatka. Oli kiva olla reissussa, tosin en kyllä toiste lähde Berliiniin. Lyhyesti sanottuna kaupunki oli mielestänii todella ruma ja tylsä eikä syömäni ruokakaan ollut mitään superhyvää. Mielestäni oli vaikea löytää sellaista charmia jota olen kokenut monessa muussa kaupungissa. Jos jotain positiivista voin sanoa, niin shoppailumahdollisuudet ovat rajattomat! Ja tietysti historialliset ja kulttuuriset nähtävyydet ovat hyvät.


Det var väldigt mycket dimma här förra veckan så vi var lite rädda att flyget skulle vara försenat.

Täällä oli viime viikolla todella sumuista, joten saimme vähän jännittää lähteekö lento ajoissa.


Studiebesök på en oöppnad flygplats. Inte varje dag man får stå på en runway! Visste ni att betongen på den här runwayn är 1,3 m tjock?

Opintovierailu avaamattomalle lentokentälle. Joka päivä ei tule tilaisuutta seisoa kiitoradalla! Tiesittekö, että kiitoradan betoni on 1,3 m paksu?Fatta att man kan ha så olika utsikter från samma hotell? Den övre bilden är tagen några hundra meter från vår hotell, den nedre utsikten är från bakdelen av hotellet. Östra möter det västra...

Uskomatonta miten erilainen maisema voi olla saman hotellin eri puolilla. Ylempi kuva on otettu muutama sata metri hotellista ja alempi maisema on hotellin takapuolelta. Itä kohtaa lännen...


På lördag äventyrade jag runt staden och försökte hitta en ridsportbutik jag sökte upp på nätet. Det var jätte lätt att ta sig dit! Tog tunnelbanan U1 från Wittenbergplatz till Fehrbelliner platz och därifrån var det 5 min att gå till butiken. Bara man går åt rätt håll och inte gör som jag (utan att kolla på kartan börja gå åt fel håll...).

Lauantaina seikkailin kaupungilla ja yritin löytää yhden hevostarvikeliikkeen jonka olin googlannut. Sinne oli super helppo löytää! Metro U1 Wittenbergplatz -> Fehrbelliner platz ja sieltä n. 5 min kävely, kunhan vain menee oikeaan suuntaan eikä kävele väärään suuntaan niin kuin minä tein kun en jaksanut katsoa karttaa. 


Jag hade som mål att hitta nya snygga ridbyxor. Jag ville ha gråa/svarta/royalblåa, oskodda och med fina detaljer. Men det visade sig omöjligt att hitta oskodda i den affären och jag fick höra att det är tydligen väldigt ovanligt att ha oskodda i Tyskland, i alla fall i Berlin. Det var skit tråkigt, men vad kan man göra! Jag fick väldigt bra service och kvinnan som jobbade i butiken kom med massor av olika byxor jag fick prova. Visar senare vilka jag valde. ;)

Tavoitteenani oli löytää uudet ratsastushousut. Kriteereinä oli väri (harmaa, musta, royal sininen), kangaspaikoilla ja hienoilla yksityiskohdilla. Kauhukseni oli kuitenkin mahdotonta löytää housuja ilman kokopaikkoja ja sain kuulla, että paikattomat housut ovat Saksassa (ainakin Berliinissä) erittäin epätavallisia ja kaikki haluavat kokopaikkaiset housut. Super tylsää, mutta minkäs mahtaa. Sain kuitenkin todella hyvää palvelua ja myyjä toi minulle vaikka minkälaisia housuja kokeiluun. Näytän myöhemmin mitkä valitsin! ;)

Pricerna var billigare än här (dock så vet jag bättre om Finlands priser, så jag jämför med dom nu). Ridbyxorna och överdelarna var kanske lite lika, men jag förstår ändå inte varför Kingsland-byxor kostar 10 € mindre i övriga Europa än i Finland? :D Jag kollade runt ganska fort, det jag hittade mest prisskillnad i var t. ex CO Wellington-hjälm var mycket billigare (180 €, i Finland 250-300 €) och också Roeckl light grip-handskar (27 €, i Finland ca 40-50 €). Helt galet!

Hinnat olivat Suomea edullisemmat. Ratsastushousuissa ja yläosissa oli pienempi ero, tosin en silti ymmärrä miksi Kingsland-housuissa on eri hinta muulle Euroopalle kuin Suomelle (10 € kalliimpi Suomessa). Silmäilin liikkeen ympäri aika pikaisesti, ne mistä löysin suurimman hintaeron olivat esim. CO Wellington kypärä (180 €, Suomessa 250-300 €) ja Roeckl light grip-hanskat (27 €, Suomessa 40-50 €). Hullua!
Himlen!
Taivas!


På söndag lekte vi lite turister.
Sunnuntaina leikittiin turisteja.
Vi var uppe ganska sent och gick 30-40 km på två dagar, så på söndag var jag helt slut och låg hela kvällen i hotellrummet och såg på Netflix... På måndag morgon besökte vi Neues-museum. Rekommenderar starkt om man är intresserad av forntida egypten!

Illat venyivät pitkiksi ja kahden päivän aikana tuli käveltyä 30-40 km, joten sunnuntai-iltana olin ihan väsynyt ja vain lepäsin hotellihuoneessa Netflix seuranani. Maanantaiaamuna vierailimme Neues-muesossa. Suosittelen lämpimästi mikäli Egyptin historia kiinnostaa!


Vakten smälter ganska bra in. xD
Vahti sulautuu aika hyvin joukkoon. xD

UFO!


Tjejer, stressa inte över fitness-hypen! Inte ens farao var i form.
Tytöt, älkää stressatko vallitsevasta fitnessbuumista! Edes faarao ei ollut kuosissa.
Vad skönt det var att komma hem!
Oli ihana tulla kotiin!


Veckan har varit väldigt stressig alltså! Förra gången red jag Viking förra veckan, var det tisdag eller onsdag har jag redan glömt bort... Och typiskt han jag inte skriva om det. Men det var bara en lugn trevlig uteritt. Jag mätte förresten hur lång Båtis är och den är 500 m! På söndag ska jag rida nästa gång, håller tummarna att V är ridbar. Hon hade något smått krångel med sina ben i början av veckan men det var inget allvarligt så det borde gå snabbt över.

Viikko on kyllä ollut melkoisen stressaava! Ratsastin viimeksi Vikingillä viime viikolla, en edes muista oliko se tiistai vai keskiviikko... Enkä tietenkään ehtinyt kirjoittamaan siitä. Tosin tehtiin vain rauhallinen maastoreissu. Mittasin muuten kuinka pitkä Båtis on ja sain tulokseksi 500 m! Ratsastan seuraavan kerran sunnuntaina, peukut pystyssä että V on ratsastuskuntoinen. Sillä oli alkuviikosta jotain pientä vaivaa jaloissa mutta ei mitään vakavaa joten sen pitäisi olla jo pikapuoliin kunnossa.

2 kommentarer:

  1. Berliinin juttu on kai juuri se, että se on ruma, mut ymmärrän hyvin jos se ei kaikkia kiehdo :D itse tykkään juuri sen takia, kun siellä ei ole mitään niin hienoa, niin ei tule sitä stressiä että pitäisi jotenkin "kyetä nauttimaan" siitä kaikesta...hyvin kyllä ehdit ottaa paikat haltuun tossa ajassa, egyptiläiset kokoelmat on huikeat ja toi heppaliike kaupungin paras(ainakin mitä mä oon löytäny ja käytin kerran yhden päivän vain niiden etsimiseen) ja toki pakolliset kylmän sodan ajan vierailukohteet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Niin ilmeisesti. Muhun iskee enemmän kaunis arkkitehtuuri ja viihtyisä vanhanaikainen tunnelma. Jos olisi enemmän ollut "omalla" matkalla niin ehkä kaupungista olisi saanut enemmän irti. :) Mutta oli kyllä kiva käydä museossa! Pergamoniin olisin myös halunnut mutta sinne oli yli tunnin jono joten ei ihan innostanut niin kauaa odotella...

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.