21 mars 2017

Blogin ja Instagram-tilin tilastot

Blogien tilastot kiinnostavat ja puhututtavat. Oma blogini kuuluu niihin pienempiin hevosblogeihin, ja kävijämäärät ovat varmasti valovuosien päässä suosituista blogeista. Itse seuraan kuitenkin mielenkiinnosta blogini ja instagramini tilastoja silloin tällöin - välillä viikottain, toisinaan kerran kuukaudessa. Eniten minua kiinnostaa mitä kautta ihmiset blogiini löytävät ja hauskuutan itseäni keräämällä aktiivisesti talteen Googlen hakusanoja tulevaa Google-postausta varten. Blogin tilastojen seuraamiseen käytän eniten Bloggerin omaa laskuria, se on tarpeeksi yksinkertainen tällaiselle n00bille. Google Analyticsiä seuraan myös satunnaisesti, mutta siellä on ihan liikaa toimintoja tällaiselle tekniikasta ymmärtämättömälle. ;) Instagramista saa dataa ja tilastoja kerättyä muuttamalla tili yritystiliksi, suosittelen tätä kaikille joilla on erillinen "blogi-insta".

Tähän postaukseen kerätyt tilastot ovat ajalta 15.2.2017-15.3.2017.

Aloitetaan blogin kävijämäärillä, sillä ne kiinnostavat lukijoita varmaan eniten. Päivässä kävijöitä käy keskimäärin 300-500, ja kun postauksia ei ole julkaistu hetkeen käydään jossain 150-200 tuntumassa. Tähän kuukauteen sattui myös kävijäpiikki julkaistuani suositun kypäräpostauksen. Tässä kuukaudessa oli kävijöitä näköjään mitä tahansa 11300-12500 väliltä, mulla ei ole mitään tietoa kumpi noista luvuista on luotettavampi. Ykilöllisiä kävijöitä oli Google Analyticsin mukaan vajaa 2000. 

Blogger

Google Analytics

Top 5 suosituinta postausta:

Carpe diem - 418


Top 5 lähdesivustoa:

Facebook - 1620
Hippola - 986
Google - 405
Jalustin - 252
Instagram - 209


Top 5 katselumaata:

Suomi - 9976
Ruotsi - 679
Meksiko - 438
USA - 287
Venäjä - 220
.... ja moi siis kaikki botit. :D


Hauskimmat hakusanat:

Paskainen pylly
Kavion paikkaus
Seksikäs nuori nainen blondi
Teini ikä iso nenä
Tipuin ojaan


Oma suurin mielenkiinnon kohteeni on kuitenkin nykyään Instagram josta on tullut pääasiallinen somekanavani. Kävijämäärät ovat räjähtäneet käsiin viimeisimmän puolen vuoden aikana ja viikottain uusia seuraajia tulee keskimäärin 600-1000. En olisi koskaan osannut arvata tällaista suosiota perustaessani oman insta-tilin hevoskuville, jotta ei-hevosihmiskaverieni ei tarvitsisi nähdä jatkuvalla syötöllä hevoskuvia. Voin sanoa täysin rehellisesti, etten ole koskaan ikinä ostanut ainuttakaan seuraajaa. Olen kuullut tämän kaltaisia vihjailuja, joten haluan tuoda asian selväksi. En näe mitään järkeä sellaisessa, haluan seuraajieni olevan oikeasti olemassa ja kiinnostuneita julkaisuistani. Ja mitä järkeä maksaa tuhannesta seuraajasta, vai kuinka paljon niitä voikaan kerralla ostaa. Se jos mikä on rahojen hukkaan heittämistä, sillä Instagram poistaa säännöllisesti näitä haamutilejä. En myöskään ole koskaan lähtenyt mukaan F4F, L4L ja mitä näitä onkaan. En seuraa ketään vain seuraamisen ilosta, enkä halua kenenkään tekevän niin minulle.

Instagramin tilastotyökalu on kyllä ihan huippu ja on oikeasti aika hurja nähdä millaisen yleisömäärän kuitenkin suhteellisen pieni tilini tavoittaa. Miltäköhän näyttävät niiden oikeasti suosittujen käyttäjien tilastot, joilla on monta sataa tuhatta tai monta miljoonaa seuraajaa? Pääset näkemään käyttäjäsi tilastot kun muutat tilin yritystiliksi, se onnistuu todella helposti ja itse ainakin vain liitin Facebookista löytyvän valokuvaussivuni vaadittuun kohtaan.

Tilin kävijämääriä ja uusien seuraajien määrää ei näe kuin viikko kerrallaan, mutta julkaisujen tilastoja pääsee tutkimaan pidemmältä ajalta. Kuluneen viikon aikana tiliäni oli siis katsottu lähes 300 000 kertaa ja se oli tavoittanut reilu 94 000 yksilöllistä käyttäjää. Näkemäni huippu on ollut viikossa yli 200 000 ykilöllistä kävijää - se on jo melkoinen määrä. Seuraajia oli tällä hetkellä piirun verran alle 25 000 ja uusia seuraajia oli menneen viikon aikana tullut 1600. Tämä oli aikamoinen piikki, kuten mainitsin aiemmin niin uusia seuraajia tulee yleensä normaalisti viikossa noin 600-1000 uutta - välillä tietysti enemmän tai vähemmän, riippuu julkaisujen määrästä, seuraajien kiinnostuksesta ja siitä, joutuvatko ne Instagramin selaussivuille ja/tai hashtagien suosituimpien julkaisujen joukkoon.

Instagramin tilastoista pääsee myös näkemään minä päivänä ja mihin kellonaikaan käyttäjät ovat aktiivisimmillaan - aika hyvä ominaisuus miettiessään milloin on paras hetki julkaista uusi kuva. ;) Omat seuraajani ovat aktiivisimmillaan aamuisin 6-7 välillä sekä aika tasaisesti iltapäivät ja illan mittaan klo 15-20 välillä. En tiedä millä tekniikalla Instagram kerää kävijöiden sukupuolet ja iät, mutta ne näette alta. Top 5 kävijämaat ovat: 1) USA, 2) Saksa, 3) Suomi, 4) Iso-Britannia, 5) Ranska ja kaupungit: 1) Helsinki, 2) Moskova, 3) Tukholma, 4) Berliini, 5) São Paulo. (??? :D) Nämä tosin vaihtelevat aika paljon viikon ja kuukauden mukaan. :)

(En tiedä mitä nämä termit ovat Instagramin suomalaisessa sovelluksessa, olen suomentanut nämä vapaasti.)
exponeringar = näkyvyys/kaikki katselukerrat
har nåtts = tavoitettu/yksilölliset kävijät
från förra veckan = ero edelliseen viikkon
följare = seuraajat
nya den här veckan = uudet tällä viikolla
åldersintervall = ikäjakauma
män = miehet
kvinnor = naiset


Julkaisujen tilastoja pääseekin sitten tutkimaan pidemmältä ajalta: vaihtoehdot ovat 7 päivää, 1, 3 ja 6 kuukautta sekä 1 ja 2 vuotta. Alla olevista kuvista näette tykkäyshuiput ja yksilölliset kävijät tavoittaneet julkaisut viimeisimmältä kuukaudelta. Ylivoimaisesti eniten levikkiä on saanut tuo Maaiken kehityskuva (8649 tykkäystä ja 178 623 yksilöllistä katselukertaa, kaikki katselukerrat 195 340).

inläggstoppen = suosituimmat julkaisut
alla = kaikki
gilla-markeringar = tykkäykset
räckvidd = levikki/yksilölliset kävijät


Tällaista vähän erilaista postausta tällä kerralla, "kurkistus kulissien taakse". :) Seuraatko sinä blogisi tai insta-tilisi tilastoja? 

6 kommentarer:

 1. Woow, sun IG on todellä lähteny lapasesta, siis tietenkin hyvällä tavalla! Mutta onhan siellä hienot kuvat ja hienoja hevosia :) Mä menin katsomaan tauon jälkeen mun IG tilastoja ja vaikka kuvat saa yleensä semmosen 100-200 likeä, niin miks ihmieessä mun hammasröntgenkuva on saanu 10 000 näyttökertaa ja seuraavaksi suosituin on 1800 kertaa oleva perushuono muulikuva. Ilmeisesti hammaskuvan hästägit osui oikeaan :D

  Voin kertoa ettei mun kuvaa oo koskaan katsottu 10 000 kertaa, ja sit kun katsotaan niin se on jotain ihan outoa :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. All you need is a friesian ;)


   Välillä omankin tilin tilastoissa on yllättäjiä, ihan perus tylsä kännykällä räpsäisty maastokorvakuva tai pääkuva maneesissa saattaa saada 3x enemmän tykkäyksiä kuin omasta mielestä "hieno" järkkärillä otettu kuva. :D

   Radera
 2. Maksaako tuo IG:n muuttaminen yritystiliksi tai onko sillä muuten mitään ns "huonoja" puolia? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei maksa mitään ja on tosi helppoa! :) Huonoja puolia en ole itse huomannut ollenkaan. Jokin yhteydenottomahdollisuus täytyy tietääkseni olla ja mulla on siellä blogisähköposti, mutta ei sinnekään mitään roskapostitulvaa ole tullut.

   Radera
 3. Hitto kun tuohon yritysinstaan pitäis olla naamakirjasivu. Ei yhtään kiinnostais luoda semmmostakin. Onnistuiskohan jos sivun lois, muuttais yritystiliksi ja poistais sivun saman tien? Tai voiko sivun piilottaa/luoda yksityisenä? Hm. Pitänee selvitellä.. Ois näpsäkkä tuommonen seurausjuttu instassa kuitenkin!

  Sulla on tosiaan instagram laajentunut aika vauhdilla, muistan kun kahtelin sun heppainstakuvia ekan kerran! Sulla tais olla sillon joku 600 seuraajaa ehkä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En osaa sanoa tuleeko siinä jotain ongelmia, mutta voithan kokeilla jollain "haamutilillä" ensin? :) Ja ei se FB-sivu näy mistään sun seuraajille Instagramin kautta, joten sinänsä sillä ei ole väliä mitä siellä sivulla on. Ainut vaan, että Instagram ottaa "tittelin" sieltä FB:n kautta (valokuvaaja, bloggaaja, tuote, henkilö) joten se kannattaa laittaa oikein.

   Kasvu on kyllä ollut hurjaa. Ja hei ihan mieletöntä kuulla, että olet ollut mukana näin kauan. :) Kiitos siitä! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.