26 feb. 2017

Vastaukset kysymyksiin - Ja vastakysymyksiä teille lukijoille!

Nyt on aika vastata jättämiinne kysymyksiin. Joukossa oli paljon mielenkiintoisia kysymyksiä joita jouduin miettimään vähän enemmänkin, ihan loistavaa! :) Mulle tuli mieleen, että olisi vastavuoroisesti todella kiva tietää teistä lukijoista vähän enemmän. Jos sinulla on siis hetki aikaa, niin kerro muutamalla lauseella itsestäsi! Jos et keksi itse, niin vastaa vaikka näihin kysymyksiin:
1. Missä päin maailmaa asut?
2. Kuinka vanha olet?
3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?


HEVOSJUTUT

- Haluaisitko omaa hevosta?
Ehdottomasti haluaisin, mutta en juuri nyt tähän elämäntilanteeseen... Rehellisesti, olin vähän kahden vaiheilla muuttaessamme tänne uudelle paikkakunnalle missä on talleja pilvin pimein, että jospa nyt olisi oikea hetki ostaa oma. Mutta tulin siihen tulokseen että ei, olen nyt siinä vaiheessa elämää että lapsihaaveet kolkuttelevat ovella ja toivon meille perheenlisäystä muutaman vuoden sisään enkä halua olla hevosen omistaja ja pikkulapsen äiti samaan aikaan. Mutta uskon kyllä, että 10 vuoden sisään meidän perheessä on oma hevonen! :)

- Millainen on unelmahevosesi?
Kyllä se nyt friisikärpäsen puraistua on sanottava, että friisi. Sanokoon muut mitä sanovat! :D Tosin mikä tahansa friisi ei kyllä kelpaa, vaan kyllä sen tulee olla sitä kevyempää ratsu/sporttilinjaa edustava yksilö jolla on liikettä ja oikein rakentuneet lihakset. Mielellään ruuna jolla on säkää 165-170 cm. Monitoimihevonen jolla voi harrastaa laadukkaasti ja kisata koulua vähintään MsvB-tasolla (n. VaB-taso), maastoilla vailla pelkoa ja hypätä pikkuesteitä. Sellainen kiltti koko perheen hevonen jolla kaikki voivat ratsastaa. :) Mutta tällaista helmeä on kyllä vaikea löytää ellei ole lyödä vähintään 20 000 € tiskiin, joten tulen luultavasti päätymään johonkin peruspuokkiin jossa nämä ominaisuudet kohtaavat joten kuten. ;) Sitten ovat nämä perus kriteerit tietysti, hevosen tulee olla terve, hyvärakenteinen ja selväpäinen. Eli itsestäänselvyydet. :)

- Suosikki askellaji?
Hevosesta riippuen laukka tai ravi. :)

- Elämäsi hevonen?
Kun mulla ei omaa hevosta ole ollut niin sellaista ehdotonta elämäni hevosta ei tietenkään ole tullut vastaan. Mutta kyllä Topanga oli sellainen hevonen johon tuli luotua ihan erityinen side enkä ole koskaan tavannut hevosta jolla on yhtä ihana luonne.

- Paras saavutus ratsastuksessa?
Kisatuloksista olen erityisen iloinen viime kesän seuranmestaruuksista jossa saimme Maaiken kanssa tulokseksi vajaa 64 % yhdestä helpon B:n radasta missä oli Maaikelle tosi vaikea laukkaohjelma.

- Lempi rotu?
Friisi. ;) Mutta mulla on sydämessä erityinen paikka shetlanninponeille! <3 Tykkään myös arabeista ja peruspuokeista. 

- Mitä mieltä olet siitä, että usein sanotaan ettei friisistä ole ratsastuskäyttöön ja että ne ovat vain nättejä vaunuhevosia?
Mielipiteensä kullakin ja tätä kuulee usein rotuun tutustumattoman suusta. Mutta tottakai olen sitä mieltä, ettei friisiä voi verrata puoliveriseen. Hyvällä ratsufriisillä tulee olla hommaan soveltuva rakenne ja sen tulee kehittää oikeita lihaksia liikkumalla oikein päin - mikä on tietysti koulutuksesta ja ratsastajista kiinni. Friisejä on niin monenlaisia ettei voi millään tehdä yleistystä yhden rakennekukkasen perusteella.

- Mitkä ratsastussaappaat sinulla on käytössäsi ja miten päädyit niihin?
Mulla on kahdet Mountain Horsen saappaat, Supreme (este) ja Victoria (koulu). Supremet ovat jo yli neljä vuotta vanhat ja ne kestävät ja kestävät, en tajua miten ei ole vetskari vieläkään näinkin aktiivisen käytön jälkeen hajonnut? Sitä odotellessa. Päädyin Supremeihin niiden istuvuuden ja ulkonäön takia. Ne istuvat mun jalkaan ja pohkeeseen aivan täydellisesti.
Victoriat ostin kakkossaappaiksi hyvällä alella, maksoin niistä postikuluineen noin 90 € joten se oli kyllä mieletön löytö! Nämä ovat koulusaappaat ja vähän kovempaa nahkaa (mutta eivät tosiaankaan sieltä kovimmasta päästä), joten niiden sisäänajaminen oli aika tuskaista mutta nyt ne istuvat tosi hyvin. :)


MAAIKE JA RINK

- Maiken hyvät puolet? Entä huonot?
Hyvät: kiltti, rauhallinen, erittäin maastovarma, lähtee aina iloisesti hommiin, kivat liikkeet, rakastaa hyppäämistä
Huonot: mukavuudenhaluinen, ei tee ylimääräistä ellei ole pakko, laukannostot, aika pieni hevonen (vajaa 161 cm)

- Rinkin hyvät puolet? Entä huonot?
Hyvät: kiltti ja utelias nuori, upeat liikkeet ja hieno rakenne, tarpeeksi iso hevonen ja kasvaa vielä, tykkää olla ihmisen kanssa, oppii todella nopeasti
Huonot: vähän sellaista nuoren hevosen uhmaa eli täytyy pitää todella selkeät rajat, pitkän harjan hoitaminen :D

- Rink vai Maaike?
Maaike, olen tuntenut sen kauemmin (jo 2 vuotta! <3) joten luonnollisesti se on ykkössijalla. :)

- Mikä satula Maaikella on käytössä? Entä Rinkillä?
Maaiken koulusatula on Fryso, estesatulan merkkiä en muista. Rinkillä on Schleesen koulupenkki.

- Mitä tavoitteita molemmille hevosille on tänä vuonna?
No Rinkillä nyt luonnollisesti ihan ykköstavoitteena on kehittyä ratsastuksellisesti tarpeeksi Saksan käyttökokeita varten jotka alkavat syyskuun alussa. Eli sen tulee liikkua kaikissa askellajeissa tasapainoisesti noin helppo C-tasolla, hypätä 60 cm korkeita maastoesteitä ja lisäksi liikkua hyvin vaunujen edessä. Saksasta kotiuduttuaan se saa jatkaa hommia vielä hetken ajan ja riippuen fiiliksestä varovaisena tavoitteena on ehkä startata jokin helppo pay-n-ride eli rataharjoitukset. :) Mutta tämä on vain "entä jos"-tasolla. Katsotaan sitä sitten kun ollaan siellä. :D
Maaike jatkaa omistajan ja omistajan tyttären kanssa kisaamista ja mä saan ehkä startata sillä myös jotkut kisat. Muuten mun rooli Maaiken kanssa on luultavasti lähinnä auttaa liikutuksessa tarpeen mukaan. :)


RUOTSI

- Miksi muutit Ruotsiin?
Löysin täältä miehen. :D Haha, klassikko. Kaukosuhde kävi vähän tylsäksi ja lentoihin meni liikaa rahaa joten samaan maahan muuttaminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

- Minkälaisia ruotsalaiset ovat suomalaisiin verrattuna yleensäkin?
Voisi sanoa että avoimempia, eron kyllä huomaa Suomeen verrattuna varsinkin kun käy Suomessa pitkästä aikaa. Ihmiset ovat mielestäni Ruotsissa avoimempia vieraiden kanssa kommunkoinnissa, samalla kuitenkin varovaisempia ja pidättäytyväisempiä kuin suomalaiset. Suomessa meno on enemmän sellaista rehellistä ja hiljaista - paljon ei välttämättä sanota mutta on ihan ok sanoa vähän arveluttaviakin asioita suoraan. Ruotsissa ihmiset mielistelevät herkästi ja meno on sitä feikkihymy-kaikki ok-tyyliä. Ihmiset ottavat nokkiinsa/pahoittavat mielensä, "känner sig kränkt", todella herkästi ja eri fb-ryhmät ovat mitä parhainta viihdettä kun niissä valitetaan IHAN JOKA asiasta. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin voisi olla tuosta oikea suomennos.

- Haluatko muuttaa takaisin Suomeen?
Ei mulla ole mitään varsinaista tarvetta, täällä on hyvä työ, kiva asunto, ystäviä jne. Toki jos Suomesta saisi vaikka hyvän työtarjouksen saattaisin harkita asiaa. :)

- Mihin kaupunkiin Ruotsissa muuttaisit jos pitäisi muuttaa ja Tukholmaa ei lasketa?
Olen ihan rakastunut Keski-Ruotsin, Dalarna, maisemiin. Voisin ihan hyvin asua jossain siellä isommassa kaupungissa, esim Falunissa tai Borlängessä. :) En oikeastaan edes haluaisi asua Tukholmassa sillä täällä on kaikki niin törkeän kallista. Vähän Tukholmasta länteen löytyvät suht isot kaupungit Norrköping ja Jönköping, siellä voisin myös viihtyä.

- Puhutko jo ihan ruotsi-ruotsia vai kuuleeko paikalliset suomiaksentin?
Olen aina puhunut "ruotsi-ruotsia" sillä olen syntynyt Ruotsissa enkä edes osaa kunnolla suomenruotsia. :D Kukaan ei ole koskaan maininnut mitään suomalaisesta aksentista, päin vastoin aina ihmetellään miten suomalaisuutta ei kuule puheesta ollenkaan. En oikein edes tiedä millä murteella puhun ruotsia, se on sekoitus synnyinpaikkakuntani (Gävlen) murretta, tukholmaa ja mukana on varmasti myös pieniä vaikutteita suomenruotsista.

- Mitä asioita kaipaat suomesta?
Helsingin pienuutta ja kotoisaa fiilistä, perhettä, kesämökkiä, ystäviä, karkki- ja jäätelövalikoimaa, Bulgarian jogurttia, Tommies miniluumutomaatteja, ruisleipää, saunaa...


HEVOSKULTTUURI RUOTSISSA

- Eroaako hevosenpito Ruotsin ja Suomen välillä?
Paljon vähemmän kuin mitä olin etukäteen kuvitellut. En mä osaa muuta eroa sanoa kuin halvemmat vuokrat ja sen, että hevosen omistajat tekevät enemmän hommia myös "täysihoito"tallissa.

- Ovatko hevosihmiset "samanlaisia" eli perseaukisia?
Hahah varmasti löytyy erilaista porukkaa. :D Mä en tosin ole käynyt tallilla jossa olisi persaukisia tai siitä avoimesti valittavia. :) En tiedä ovatko ihmiset hiljaa raha-asioistaan vai onko täällä oikeasti ihmisillä enemmän rahaa? Toki tämä on pieni otos muutamalta Tukholman lähiseudun maneesitallilta, en siis mitenkään voi puhua koko valtavan hevos-Ruotsin puolesta.

- Onko hevosharrastus jotenkin erilaista?
En tiedä kuinka isoja eroja nämä oikeasti ovat joten älkää kivittäkö. Mutta täällä on paljon pienempiä ratsastusseuroja, lähes jokaisella yksityistallilla on oma seura ja suurin osa järjestää aktiivisesti jotain tapahtumia. Pay'n'ride (koulurataharjoitus) ja Pay'n'jump (harjoitusestekilpailut) ovat yleisiä ja myös valmennusklinikoita on paljon. Seurakisoja ei ole kovin paljoa vaan ne ovat usein ratsastuskoulun sisäisiä harjoituskisoja tai seuranmestaruuskilpailut joihin ulkopuoliset voivat osallistua kilpailun ulkopuolella. Aluekisoja järjestetään todella paljon ja luokkien osallistumismäärät ovat rajoitetut = paikoista on kova kilpailu ja varsinkin kouluratsastuskilpailut täyttyvät viiden minuutin sisällä ilmoittautumisajan alkamisesta. 

- Halutaanko Ruotsissakin hevoset mielellään omaan pihaan mutta pidetään vieraalla kun on pakko?
Ei mielestäni, kyllä täällä pidetään vieraalla enemmän kuin mielellään. Toki tämä on yksilöllistä ihan kuten kaikki asiat ja liikun ehkä "väärissä piireissä". ;)

- Kuinka paljon Ruotsissa on suomenhevosia ratsukäytössä vai onko ollenkaan? Mitä mieltä suomenhevosista ollaan?
Mä en ole koskaan nähnyt täällä suokkia tai kuullut jonkun omistavan suokin. Google ei auta asiaa valitettavasti... Wikipedia tosin kertoo rotua kasvatettavan myös Ruotsissa. Jos ruotsin kieli taittuu, kannattaa käydä lukemassa tämä suokeista käyty nettikeskustelu vuodelta 2010. Huomiokaa, että ruotsalaisten mielestä 1000-1500 € hevosesta on paljon. :D

- Mitkä ovat suurimmat erot tallien välillä Suomessa ja Ruotsissa?
Jopa ns. täysihoitotalleilla hevosen omistaja siivoaa yleensä itse karsinan ja tekee hevosen heinäpussit valmiiksi. Nämä tehtävät ovat yleensä ennemminkin sääntö kuin poikkeus, mutta on toki myös talleja joissa kaikki tallihommat hoidetaan tallin puolesta. Täällä voi jopa kuulla olevansa prinsessa jos pitää hevostaan tallilla missä siivotaan karsina! :D Kuivaheinää voi olla vaikea saada ilman "hyväksyttävää" syytä, en tosin tiedä onko sama homma Suomessa. Moni hevosenomistaja ostaa itse heinät ja kuivikkeet. Monessa paikassa tallivuokra maksetaankin eri osa-alueiden perusteella. On kylmävuokra minkä päälle tulee kuivikkeet, heinä, maneesi yms. maksut.


HENKILÖKOHTAISTA

- Lempiblogisi?
Alexa Dagmar, PS I love fashion, Blondinbella ovat sellaisia joiden postaukset luen ihan heti kun näen uuden ilmestyneen. Luen myös monia muita lifestyle-blogeja, mutta harvemmin kaikki postaukset. Lähes kaikki lukemani hevosblogit ovat ainakin tällä hetkellä todella hiljaisia joten olen vähän "kyllästynyt" tarjontaan. :/ Mutta lemppareitani ovat Heidin Nelivedot, Arpakuutiollinen onnea, Jillan blogi ja Doma Natural. Lukisin mielelläni ahkerasti päivittyvää, hyviä kuvia ja tekstejä sisältävää suht aikuisen kirjoittajan blogia, tällaisia saa mielellään vinkata! :)

- Miten päädyit nykyiseen työhösi ja pidätkö työstäsi?
Laitoin ennen Ruotsiin muuttoa avoimen työhakemuksen ja sain kutsun haastatteluun jossa kävin seuraavana päivänä muutosta. Haastattelu meni niin hyvin, että mut palkattiin suoraan haastattelusta ja aloitin työt kahden viikon päästä muutosta. :D Olen nyt ollut samassa työpaikassa kolme vuotta ja en voisi kuvitella parempaa duunia. Työkaverit ovat ihania tyyppejä, työ on todella vapaata (mutta toki vastuullista) ja palkka etuineen on hyvä.

- Mitä mieltä miehesi on ratsastuksesta, onko hän ratsastanut?
Mieheni tykkää hevosista, mutta ei ole niinkään innostunut puuhasta. Olen pakottanut hänet kerran hevosen selkään (:D), seuraavan kerran hän ratsastaa kuulemma sitten meidän omalla hevosella. Hän on sanonut haluavansa opetella ratsastamaan, mutta saa nähdä milloin se toteutuu. :) Joskus saan kuulla viettäväni liikaa aikaa tallilla, mutta silloin muistutan varoittaneeni häntä seurustelun alkuaikoina tästä hevoshulluudesta. ;)

- Miten saat aikasi riittämään töille, harrastuksille ja parisuhteelle?
Tapaan sanoa, että vuorokaudessa on 24 tuntia ja viikossa 7 päivää... Haha no mutta kyllä aika useinkin tuntuu siltä, että vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken. Nipistän sitä aikaa sitten yöunista. Töihin kuluu työmatkoineen keskimäärin 9-10 tuntia päivässä mutta olen tehokas ja käyn treenaamassa kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa lounastauolla jolloin ehdin hyvin tallille töiden jälkeen. Parisuhde on tässä vaiheessa neljän vuoden jälkeen jo niin luonnollinen osa arkea ettei sitä tarvitse erikseen oikeastaan ajatella. Me ollaan molemmat aika itsenäisiä tyyppejä mutta samalla se toinen on kuitenkin siinä vieressä. Kotona kukin tekee omia juttujaan tai välillä tehdään yhdessä, käydään treenaamassa ja viikonloppuisin reissussa, retkillä tai muuta. :)

- Minkä ikäinen kissasi on? Onko sinulla ollut aiemmin lemmikkejä?
Tahvo on nyt 9 vuotta! Eli hyvin keski-ikäinen leidi.
Meillä on ollut lemmikkejä aina. :) Vanhemmillani oli kissa kun synnyin, sen kuollessa meille hommattiin koira ja kissa mun ollessa 4-vuotias. Myöhemmin meille tuli kanoja, akvaario ja kani. Ennen kuin muutin Ruotsiin mulla oli Tahvon lisäksi kaksi muutakin kissaa, mutta annoin ne yhdelle ystävälleni.


RANDOM

- Aamu vai ilta?
Riippuu siitä mitä on tapahtumassa. Yleensä vastaisin että ilta, sillä olen maailman pahin aamu-uninen ihminen. Mutta - jos tiedossa on jotain jännittävää ja kivaa, silloin on ihan parasta herätä aamulla ja tietää nyt olevan se päivä.

- Mustikka vai mansikka?
Uskokaa tai älkää, mutta inhosin sydämeni pohjasta mansikoita lähes 20:n vuoden ajan. Olen pienenä syönyt ihan liikaa mansikoita ja onnistuin kehittämään niitä kohtaan ällötyssuhteen. Mutta nykyään rakastan mansikoita! Se hetki, kun syö kesän ensimmäisen kotimaisen mansikan. Ei ole parempaa. Mutta kyllä mä rakastan myös mustikoita!

- Yksi ystävä vai kymmenen tuttua?
Ehdottomasti yksi ystävä. :) Sellainen, jolle voi kertoa kaiken ja enemmän.

- Rock vai klassinen?
Klassinen ripauksella rockia? ;) Kuten Two Steps from Hell. Riippuu minkälaista rockia. En perusta mistään kasari- tai ysärirockista, vaan sen tulee olla enemmän punkrockiin tai metalliin taipuvaa.

- Valkoinen vai punainen?
Punainen on lempivärini, mutta viinin tilaan valkoisena.

- Huumori vai jännitys?
Huumori, olen ihan liian herkkis! Tosin nyt ei mielestäni pitkään aikaan ole tullut hyvää komediaelokuvaa vai olenko ihan väärässä?

- Kirja vai elokuva?
Elokuva, olen liian laiska lukemaan kirjoja nykyään. :(

- Järvi vai meri?
Asuimme lähes kolme vuotta Tukholman saaristossa. Rakastan meren tuoksua! Ja onko parempaa kuin pulahtaa uimaan lämpimään mereen talvilomalla jossain etelässä?

- Ranta vai kaupunki?
Kyllä mä olen se tyyppi joka voi löhötä viikon rantalomalla, ehdottomasti. :)

- Suklaa vai vanilja?
Suklaa, todellakin. Olen ihan koukussa Maraboun Fudge & Seasalt-suklaaseen. Ja jos tässä puhuttiin jäätelömauista, niin vaniljajäätelö on ehkä tylsin maku koskaan.

27 kommentarer:

 1. Minkä ikäinen muuten olet? :D

  1. Missä päin maailmaa asut?
  Asun Kuopiossa.
  2. Kuinka vanha olet?
  25-vuotias.
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  Minulla on tällä hetkellä yksi oma hevonen. Oldenburg ruuna, jolla harrastan tavoitteellisesti kouluratsastusta.
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  En yhtään muista :D olisinko jonkun muun blogin kommeteista tms. Lukenut noin vuoden aktiivisesti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen 26-vuotias. :)

   Hauska tutustua! :D

   Radera
 2. 1. Missä päin maailmaa asut? Kempeleessä, Oulun naapurikunnassa
  2. Kuinka vanha olet? 17, kohta 18
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia? Vuokra/hoitohevonen, jolla ratsastan 1-2x viikossa ja hoidan 2-3x :)
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut? Jonkin toisen blogin kautta, kohta vuoden olen lukenut

  Blogisuosituksia kyselit, itse tykkään Kultahippuja-blogista(http://goldiponi.blogspot.fi/) todella paljon! Ihana kultainen poni, tosi hyviä kuvia ja tekstiä sekä aikuinen kirjoittajakin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos vastauksista! :) Kultahippuja luenkin jo, se on kiva blogi. :)

   Radera
 3. 1. Missä päin maailmaa asut?
  - Suomessa
  2. Kuinka vanha olet?
  - 25
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  - Hevosharrastukseni on aiemmin ollut kaikkia noita, mutta tällä hetkellä käyn liikuttelemassa erästä tinkeriä muutaman kerran viikossa. Ratsastuskoulullekin olisi tarkoitus palata tässä piakkoin, joulupukki nimittäin muisti mua ratsastustuntilahjakortilla, jee (:
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  - Muistaakseni päädyin tänne jonkun Kaktun ja Futuran blogin postauksen kautta kesällä 2016, tykästyin ja luin jollain tylsällä lounastauolla töissä lähes kaikki postaukset :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vautsi, ihan mieletöntä että olet jaksanut tuollaisen luku-urakan! :D

   Radera
 4. 25-vuotias tyttö Pohjois-Pohjanmaalta, ratsastuskoulussa ratsastan noin kerran viikossa. Blogia ja aikaisempia blogejasi lukenut jo vuosia, välillä vähemmän aktiivisesti. Joskus aikoinaan törmännyt sinuun eräällä foorumilla, siitä se on lähtenyt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hauska kun olet lukenut myös aiempaa blogia. Terkkuja foorumitutulle, kuka oletkin... ;)

   Radera
 5. 1. Missä päin maailmaa asut? Suomessa Espoossa
  2. Kuinka vanha olet? 27
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia? Käyn ratsastuskoulussa.
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut? Taisin löytää blogisi jonkun toisen bloggaajan lukulistalta. En muista kuinka kauan olen sitä lukenut.

  SvaraRadera
 6. Täällä 22v puskaratsastelija kera 5v vuonohevosorin sekä 20v shetlanninponitamman Tampereen suunnalta. Blogit ovat vielä uudehko tuttavuus, joten olen lukenut vasta joitakin kuukausia.

  Mihin muuten Ina katosi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos esittelystä! :) Inan omistajuuskuviot olivat sen verran epäselvät (ja nyt se on jo myyty), että lopetin vuokraamisen parin viikon jälkeen. Kerroin asiasta vähän tarkemmin muutama viikko takaperin tässä postauksessa. :)

   Radera
 7. 1. Missä päin maailmaa asut?
  Suomi, Kotka
  2. Kuinka vanha olet?
  25 vuotta, pian 26 :o
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  Olen harrastanut hevosia 6 vuotiaasta ratsastuskouluilla, ensimmäinen hoitohevonen naapurin tallissa 11 vuotiaana ja oma hevonen 13 vuotiaana. Ollut 5 hevosta, ei enää koska talous ei anna periksi ja ei varmaan tule, aika pitkälti tämä vannoutunut heppatyttö joka ei ymmärtänyt mitään koirista on nyt siirtynyt täysin niihin ensimmäisen oman koiran jälkeen :D
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  Itseasiassa vasta muutamia päiviä sitten löysin tänne kun etsiskelin uutta luettavaa :)

  SvaraRadera
 8. 1. Missä päin maailmaa asut?
  Pääkaupunkiseudulla, Suomessa.
  2. Kuinka vanha olet?
  19, näiden muiden kommentteja lukiessa tuli tosi junnu olo :D
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  Treenailen vuokrahevosen kanssa :)
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  Löysin Aadan hevoselämää-blogin kautta vissiin viime syksynä? Tuntuu, että aika monet muut blogit ovat tosiaan hiljentyneet viime aikoina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, junnuja mekin ollaan joskus oltu. ;) Kiva tutustua! :)

   Radera
 9. 1. Missä päin maailmaa asut?
  Asun uudessakaupungissa, turusta about 80km poriin päin.
  2. Kuinka vanha olet?
  25 tulee mittariin kesällä.
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  Mulla on 9v sh ruuna ja 4v shettis ruuna. Sh toimii pääsääntösesti maastomopona ratsain ja kärryin mut kerra pari viikos pyrin veivaamaa kentäl. Shetun kans opetellaa ajohommia ja keväällä ratsun uraa. On erittäin herkkä mut luonteikas kaveri niin ollaan edetty super rauhassa.
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  Löysin sun blogin ehkä viime keväänä/kesänä Kaktun blogin kautta kun olit ratsastamassa futuraa kaatosateessa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha apua, se oli kyllä ikimuistoinen ratsastusreissu!! :D Oi mitä muistoja!

   Radera
 10. 1. Missä päin maailmaa asut?
  Tampereella
  2. Kuinka vanha olet?
  22v
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  Oma hevonen, kisataan aluetasolla 100-110 luokkia
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  Joskus ehkä vuosi sitten pomppasi Hippolassa esiin, kävin lukemassa ja vaikutti hyvältä. :)

  SvaraRadera
 11. 1| Asun Helsingissä.

  2| Olen 40-vuotias.

  3| Omaa tai vuokrahevosta ei ole, mutta ratsastan ratsastuskoulussa kaksi kertaa viikossa. Aloitin ratsastusharrastuksen uudelleen aikuisiällä, ja olen vuosi vuodelta hurahtanut tähän koko ajan enemmän.

  4| Löysin blogiisi Aadan hevoselämää -blogin kautta joskus viime vuoden lopulla. Jäin heti blogisi lukijaksi, koska blogisi on hyvin kirjoitettu; en jaksa lukea jäsentelemätöntä tajunnanvirtahöpötystä blogeissa. Lisäksi kuvasi ovat superhyviä, mikä on hienoa! Lisäplussaa saat siitä, että asut Ruotsissa ja kirjoitat ratsastusharrastuksesta rapakon sillä puolen - olen nimittäin pahimman luokan svekofiili, joka haluaisi itsekin muuttaa Ruotsiin. Jag läser gärna också på svenska!

  Bloggaan myös itse, tosin tyylikuvioista, mutta olisi kiva, jos kävisit jättämässä sinne vaikka puumerkkisi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Mira, kiitos kommentistasi ja kehuista! :) Käyn katsomassa blogisi.

   Haha, kuulen ensimmäistä kertaa termin "svekofiili", loistava sana. :D

   Radera
  2. Hei, oli superkiva, että olit jättänyt blogiini kommentin! Vastasinkin siihen, hmm, perusteellisesti.

   Heh, tuota "svekofiilia" tulee jonkun verran viljeltyä. Aloinkin pohtia, mahtaisiko "svennomaani" olla oikeampi termi... jälkimmäiseen termiin tosin liittyy historiallisia piirteitä, eli ehkä sen käyttö ei toimi tänä päivänä!

   Radera
 12. 1. Missä päin maailmaa asut? - Lohjalla, Suomi
  2. Kuinka vanha olet? - 21
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia? - Vuokraan tällä hetkellä superkivaa ratsuhevosta jonka kanssa valmentaudun kerran viikossa, tavoitteellista kouluratsastusta :) Tosin mulla oli tässä pitkä tauko "ratsastamisesta" ja lähinnä höntsäilin ex ravureitten parissa.. Eli olen käytännössä uudelleen opetellut ratsastamaan :D
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut? - Löysin ensin instagramista sun käyttäjän ja hetken selailun jälkeen en meinannut uskoa että ollaan kylmälässä aikoinaan ratsasteltu samaan aikaan ja siinä mä selailin upeita kuvia friisestä ja sun ratsastuksesta.. :) Kovalevyltä löytyy paljon kuvia susta ja Verkusta :) selailin sun kuvia ja jäin myös lukemaan sun blogia :) ihana lukea sun elämästä ja nauttia sun kuvista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hauska "tavata" vanhoja tuttuja! :D

   Radera
 13. 1. Missä päin maailmaa asut?
  - Salossa
  2. Kuinka vanha olet?
  25v.
  3. Onko sinulla oma hevonen, vuokrahevonen, käytkö ratsastuskoulussa tai miten harrastat hevosia?
  - Oma, vanhempi pv.
  4. Miten olet löytänyt blogiini ja kuinka kauan olet lukenut?
  - Muistaakseni löysin tänne fabebookista. Yli vuoden olen ollut mukana.

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.