18 feb. 2017

Rink valjakkoajopuuhissa


Kevät tulee! Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni ajamaan hevosella ja kylläpä se oli hauskaa! Tai no, itsehän en siis pitänyt ohjaksista kuin muutaman minuutin ajan käynnissä, mutta ei se ole niin justiinsa. :D Rink on sisäänajettu sen 3-vuotiskeväänä ja se on siinä jo tosi hyvä sekä tykkää ajamisesta todella paljon. Kiva kun on näin monipuolinen hevonen jolla voi ajaa, maastoilla, ratsastaa koulua ja (tulevaisuudessa mielenvirkistyksenä) hypätä

Olemme nauttineet täällä Tukholmassa koko viikon ihanasta kevätlämmöstä ja auringonpaisteesta. Ensi viikolla palataan kuulemma takaisin perus ruotsalaiseen talveen, eli vaihdellen kaatosadetta sekä pakkasta. Jipii. Olimme varanneet keskiviikolle valmennuksen mutta saa nähdä onnistuuko se sään ja ratsastuskentän pohjan puolesta. Onneksi Rink muuttaa viikon päästä maneesitallille. :)



Ajoimme ensin hiekkateillä muutaman kilometrin ja sitten menimme raviradalle jossa ensin muutama kierros käynnissä ja ravissa minkä jälkeen hyppäsin pois kyydistä ottamaan kuvia. Rink on kyllä niin törkeän komean näköinen ajovermeet yllä ja siitä näkee miten paljon se hommasta tykkää! Haha jos jotain mulla jää muutossa ikävä niin se on kyllä tämä ravirata. Kuinkahan pitkä se on, ainakin kilometrin? Rata itsessään on myös todella leveä ja pohja erinomainen. No sietääkin olla, tallin ravurit treenaavat tällä radalla ihan tosissaan.










Poseeraamisen jälkeen Rink pääsi vielä laukkaamaan muutaman kerran suoralla. Aurinko paistoi ja lämmitti ihanasti, edessä laukkasi upea satuhevonen ja fiilis oli ihan loistava. Mitäänhän en ajamisesta (vielä) ymmärrä mutta yllätyin miten hauskaa ja vaikeaa se on. Kuten aiemmin mainitsin pääsin ohjaamaan Rinkiä käynnissä muutaman ihan lyhyen hetken eikä se ollut helppoa, hyvä kun suoraan mentiin saati sitten käännökset. :D

Kevään saapumisen tietää myös roiskuneen ravan määrästä. Rink ja vaunut pääsivätkin (toki erikseen) tallissa suihkuun ja sen jälkeen tietysti pakolliset poseeraamiset kun kerrankin oli harja auki ja tyylikäs kuningasloimi päällä. ;) En tajua, miten vajaa neljävuotiaalla hevosella voi olla näin paljon tukkaa? Ja miten pitkäksi se vielä kasvaa? Kääk.





Lopuksi vielä vähän ajoreissun fiilistelyä videomuodossa. <3 

14 kommentarer:

  1. Vaaaaaau, valjakkohöperö tykkää *sydämet silmissä*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jee kiva! :) Eiköhän tätä tule lisää myös tulevaisuudessa. ;)

      Radera
  2. Oi miten ihana fiilis jäi videosta ja kuvista :) kyllä tuollainen ravirata pitäisi olla joka tallilla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiilis oli kyllä ihan mieletön! :) ja tällainen rata tarjoaa kyllä mielettömät mahdollisuudet hevosen treenaamiselle. :) perustamis- ja ylläpitokulut taitavat vaan olla aika isot. :o

      Radera
  3. Minä kyllä muutan Ruotsiin kun teillä on helmikuussa huhti-/toukokuun sää :D Kuinka lämmintä oli sinä päivänä kun otit nämä upeat kuvat? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heh no tää on varmaan ollut lämpimin helmikuu koskaan. Sää myös vaihtelee -7 - +8 välillä, lunta kyllä kaipaisin kun maa on kivikova. :/ lämpöä oli joku +8 tuona perjantaina, auringossa sitten vähän enemmän. :)

      Radera
  4. Todella kiva postaus!


    http://vaaranvoima.blogspot.fi/

    SvaraRadera
  5. Voi miten kaunista! Ja jotenkin iloinen ja kevyt fiilis jäi myös videosta...

    Kyselinkin jo aiemmin tuosta upean kuontalon hoidosta ja kiitos vastauksesta :) Vielä kysyisin, että kuinkas sujuu tuon mahtavan häntäjouhituksen hoito, kun se taitaa kuitenkin vapaana liehua?

    Pii

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) häntä hoituu samalla periaatteella eli selvitystä sormin, tarvittaessa sekaan silikonitonta selvtyssuihketta ja harja apuun. Omistaja on aika pedantti Rinkin jouhien kanssa joten hän kantaa niiden hoidosta päävastuun. :D

      Radera
  6. Vau, upeita kuvia! Vain silinterihattu puuttuu :D (kypärä on silti parempi valinta, ei sen puoleen).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos, kypärä on kyllä hyvä varuste myös ajohommissa! :)

      Radera
  7. Voi miten ihanaa! Välittyi kyllä sellainen kepeä, iloinen fiilis tästä, tuli hurjan hyvä mieli. Kiitos! :-)

    Itse olen istunut rattailla pari kertaa ja "ajanutkin" (= pitänyt ohjista kiinni). Viisas, kokenut suomenhevonen joka ymmärsi itse minne mennään, millä vauhdilla, koska pysähdytään, käännytään... mutta tulihan siinä teinitytölle kiva olo kun muka osasi jotain. Ehdottomasti hyvä juttu jos hevosta voi liikuttaa myös ajaen, vaihtelua niin lihaksille kuin mielellekin.

    Maarit L. :-)

    PS. Ja juu, tuollainen ravirata olisi kyllä aivan lukususta olla käytettävissä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ihanaa että ilahdutti! :) Oli kyllä kepeä fiilis siinä kärryillä istuessa auringon paistaessa. Tätä lisää! :)

      Radera