12 feb. 2017

Uuden objektiivin testaamista ja kissakuvia

Ostin pari kuukautta sitten uuden kameran ja siihen muutaman objektiivin. Kameraksi valitsin Canon 80D:n. Olen aiemmin käyttänyt 70D:tä ja ollut siihen tyytyväinen. En ihan hirveästi jäänyt vertailemaan kameroiden teknisiä ominaisuuksia, mutta suurimpina eroina 70D:n ja 80D:n välillä joiden takia päädyin tähän kesällä julkaistuun 80D:hen ovat isompi kuvan koko ja parempi sarjakuvien ottaminen. 70D pystyi ottamaan 9 kuvaa putkeen, 80D räiskii menemään sarjatulituksella 21 kuvaa. Olisin toki voinut tehdä vielä parempaa vertailua... :) Haaveilin tietysti kamerasta jossa on täysikokoinen kenno, mutta budjetti ei tällä hetkellä riittänyt sinne asti. Olisin tietysti voinut ostaa kameran käytettynä mutta halusin uuden.

Objektiiveja ostin tosiaan kaksi: Canon EF 50mm/1.4 USM ja Sigma 17-50 mm/2.8 EX DC OS HSM. Ensimmäinen on lähinnä potrettikuvausta varten mutta se on myös erinomainen maneesikuvauksessa jos ei tarvitse zoomia ja jaksaa itse hyppiä ratsukon perässä. Tuo Sigman zoomi on ratsastuskuvia varten silloin kun ei tarvitse isoa zoomia, eli ihan perus kenttä- ja maneesikäyttöön. Ostoslistalla on vielä Canon EF 70-200mm/2.8 IS II USM joka mulla oli vuokralla alkutalvesta kuvatessani Horse Showta täällä Ruotsissa. Valitettavasti se on sieltä hintavimmasta päästä eli maksaa uutena reilu 2000 €. Pohdin jos olisin ostanut vastaavan Tamronin tai Sigman jotka maksavat n. 700-1000 €, mutta totesin säästäväni mieluummin ne rahat "siihen oikeaan" ja ostavani sen joko käytettynä tai odottavani, että saan rahat kasaan.

Reissussa mulla oli mukana tuo Sigman zoomi ja se on osoittautunut hyväksi perus objektiiviksi. Siinä on tosin jotain pientä häikkää, jokin osa tuntuu olevan vähän irti objektiivin sisällä ja kuvat ovat mielestäni hitusen epätarkkoja, joten lähetän objektiivin takuukorjaukseen. Toivottavasti se on jotain minkä voi korjata eikä vain ominaisuus...

Canonin 50mm/1.4 on mulle edelleen aika uusi ja vieras tuttavuus sillä en ole ehtinyt käyttämään sitä pahemmin ollenkaan. Mitä nyt uusimmat kuvat Rinkistä olen ottanut sillä. Aiemmin mulla oli käytössä 50mm/1.8 mutta juteltuani useamman kuvaajan kanssa päädyin ostamaan tuon 1.4. Hintaeroa näillä on jonkin verran, 1.8 maksaa noin 150 € ja 1.4 ehkä 400 €, mutta eron huomaa kuulemma käytössä. No, tähän asti olen itse ainakin todella tyytyväinen - olen kuvannut heppakuvia ISO 2000 eikä kuvissa ole pahemmin ollenkaan rakeisuutta! Ja onhan tuo 1.4 aukko aika kiva, ei ehkä niin optimaalinen lähikuvia ottaessa mutta kauempaa otetut kuvat saavat mielettömän syvyyden sen ansiosta.

Kissani Tahvo joutui poseeraamaan mallina kun kokeilin kameran eri asetuksia. Laitoin jokaisen kuvan kuvatekstiin mitkä asetukset kamerassa oli jos ne kiinnostavat. :)

Onko sinulla kokemuksia Canon 50 mm/1.4 objektiivista?

ISO 640 - 1/100 - f2.2
ISO 500 - 1/200 - f1.4
ISO 500 - 1/50 - f2.5
ISO 2000 - 1/50 - f6.3
ISO 500 - 1/160 - f1.4

Kuten näistä kuvista hyvin huomaa, eri asetuksilla saa aikaan hyvin erilaisia kuvia ja tehosteita. Suosittelen lämpimästi leikkimään kameran asetuksilla ja kokeilemaan eri yhdistelmiä, sillä tavalla oppii parhaiten käyttämään kameraa! :)

2 kommentarer:

  1. Tykkään Tahvosta! ♥
    Hienoja kuvia. Havainnollistavat hyvin miten erilaisia kuvia on mahdollista saada.

    Maarit L. :-)

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.