27 feb. 2017

Rink uudessa kodissa


Muutto uudelle tallille sujui todella hyvin. :) Muuttomatka oli vain reilu 5 km ja mun tallimatka pysyy lähes prikulleen saman mittaisena. Rink käveli hevosautoon ihan muina miehinä ja oli tosi cool saapuessaan perille ja jäi tyytyväisenä syömään heiniään. Kävin moikkaamassa sitä sunnuntaina jolloin se oli jo päässyt valloittamaan uutta tarhaansa ja tutustumaan uuteen tarhanaapuriinsa, muutama vuosi vanhempaan friisioriin. Näiden kahden tutustuminen sujui todella hyvin, ei mitään draamaa vaan pojat nuuhkivat toisiaan rauhassa ja jatkoivat sitten omia puuhiaan. :)

Flytten till det nya stallet gick bra. :) Det är bara 5 km mellan det nya och gamla stallet och för mig är det nästan exakt lika långt till det nya stallet. Rink gick in i hästbilen utan några som helst problem, var cool när han kom fram och åt sitt hö nöjd. På söndag hälsade jag på och då hade han redan utforskat sin nya hage och bekantat sig med sin granne, en frieserhingst som är några år äldre än Rink. Det var ingen drama med det nya bekantskapet, pojkarna sniffade på varandra i lugn och ro och fortsatte sen med sitt."Siellä se mun uusi kaveri on!"

"Ai mitä, oliko sulla porkkanaa?"

"Ja tuolla tarhassa on joku kaunis leidi! Hei wautsi!"

Tällä uudella tallilla on se meidän kaipaama maneesi, jipii! Paikka on suurien muutosten alla ja ympäristöä muokataan tällä hetkellä todella paljon. Lähitulevaisuudessa sieltä löytyy iso koulukenttä (nykyisen ulkokentän lisäksi), maastoesterata/derbykenttä (en ole ihan varma että kumpi), ratsastusreittejä ja nykyinen laukkarata kunnostetaan myös. Todella kivan kuuloisia suunnitelmia, mutta malttamattomana ihmisenä odotus on aika tuskaa. :D

Rink sai tutustua eilen ihan rauhassa uuteen ympäristöön ja seuraavaksi on edessä maneesiin tutustuminen juoksuttaen ja ohjasajaen. Tämän viikon sunnuntaina on suunnitelmissa nousta selkään, mutta katsotaan ensin miten Rink kotiutuu. En halua uutta ilmalentoa just kun sain uuden kypärän... ;)

Det finns ett ridhus på den nya anläggningen, så härligt! Dom håller på att bygger jätte mycket runt omkring stallet och i framtiden kommer det finnas en dressyrbana (förutom den befintliga utebanan), en terränghinderbana/derbybana (jag är inte helt säker vilken) och den befintliga galoppslingan ska rustas upp. Planerna låter super härliga, men det är så klart jobbigt att vänta. :D

Rink fick ta det lugnt igår och lära känna omgivningen. Det nästa steget är att ta han in i ridhuset så han får se och lära känna stället i lina och tömkörning. Planen är att jag ska sitta upp på söndag, men vi får se hur fort Rink känner sig hemma. Jag vill inte trilla av precis igen, precis när jag har fått en ny hjälm... ;)

Rinkin velmuilme :D


Rink sai mukaansa sen lempilelun, vanhan saavin jota se rakastaa heilutella ja se juoksee saavin kanssa ympäri tarhaa. :D

Kas näin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.