28 nov. 2016

Pämppäämässä

Tää postaus on roikkunut luonnoksissa nyt yli viikon, välillä oon kirjoittanut kappaleen sinne tänne. Aika noloa... Viikonloppuna en ehtinyt edes miettimään blogijuttuja, kaikki aika meni Horse Showssa ja loput vapaat tunnit kuvia pikaisesti muokatessa tai leffaa katsoessa. Jotain kertonee se, että tänään kirjautuessani Blogloviniin mulla oli 135 lukematonta blogipostausta! Ihan hyvää siis teki tällainen sometauko.

Mutta - palataan muutama viikko takaisin, Suomeen.
...

Suomessa on aina niin kiva käydä! Mulla on siellä perheen lisäksi paljon ystäviä ja tuttuja joita näen ihan liian harvoin. Anteeksi! :D Onneksi eletään nykyaikaa ja somen kautta pysyy perillä kuulumisista ja tekniikan ansiosta yhteydenpito on helppoa. Ruotsissa asumisessa on puolensa, mutta välimatka ystäviin ja perheisiin on se huonompi puoli.

Norwegianilta saa lentolippuja aika edullisesti, menopaluu Suomi-Ruotsi 50-70 €. Vinkvink tulkaa viikonloppulomalle Ruotsiin ja moikkaamaan mua! :D (Tämä ei ole maksettu mainos.) Kuluneen vuoden aikana olen käynyt Suomessa viisi kertaa, mikä on ihan kiitettävä määrä, mutta silti tuntuu että voisin käydä useamminkin. Harmi vaan ettei sitä aikaa ole ihan loputtomasti näin työssäkäyvänä aikuisena.

Mun Suomen reissut ovat aina ahdettu ihan täyteen ohjelmaa, että ehdin tekemään ja näkemään kaikki haluamani. Ollessani kesällä Suomessa vajaan viikon oli mulla joka päivälle sovittu kaksi eri aktiviteettia tai tapaamista. :D Ihan vaan tämä tiedoksi kaikille, jotka kuvauskeikkoja kyselevät, varatkaa omanne ajoissa. ;)

Tätä mulla on Ruotsissa asuessa ikävä - tallireissut heppakavereiden kanssa! Kaikki postauksen kuvat © Aada, kiitos! 

Tämä viimeisin reissu kesti perjantai-illasta sunnuntaihin ja sunnuntaina olin koko päivän Blogiexpoilla, joten ihan liikaa aikaa mulla ei ollut. Olimme suunnitelleet näkevämme Aadan kanssa, ja ainut molemmille sopiva rako oli lauantaiaamuna ennen Aadan työvuoroa - reippaina heppatyttöinä olimme siis klo 7 tallilla. :D Vaikka aamuihminen en olekaan, niin on kyllä ihan parasta aloittaa päivä käymällä aamulla tallilla, ja vielä kun pääsee höpöttelemään kaverin kanssa!Laitoimme Champin yhdessä kuntoon (tai no siis, mä lähinnä valitsin satulahuovan värin ;D) ja sitten menimme maneesiin. Ihan luxusta kun tallista pääsee suoraan maneesiin eikä tarvitse mennä ulkokautta. Mäkin haluan! :D

Aada ratsasti ensin Champilla. Wou, täytyy kyllä nostaa hattua, Aada ja Champ ovat kehittyneet todella paljon puolessa vuodessa ja Aada voisi hyvin mennä ihan täydestä kouluratsastajana! Mutta ei se kuulemma uskalla mennä koulukisoihin. Pöh ja pah! Aadan blogista löytyy enemmän juttua ja kuvia hänen ratsastuksestaan.Kävin kesällä ensimmäisen kerran Champin selässä (postaus löytyy täältä). Olin silloin aika hukassa Champin kanssa, vaikka meillä menikin ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi. Aada oli toki verkannut hevosen valmiiksi joten mun ei tarvinnut tehdä raakatyötä. ;)

Champ oli tosi reippaan oloinen ja meinasi lähteä raviin kun halusin aloittaa ihan käynnistä, ettei nyt suoraan selkään noususta sentään lähdetä raviin. :D Tai no mikä jottei, olihan se jo verkattu ja lämmin. Töihin siis vain! Champ tuntui kivalta ja paljon helpommalta kuin viimeksi. Se liikkui hyvin pohkeesta eteen ja antoi mun vaikuttaa siihen istunnalla. Välillä se meni epätasaiseksi edestä ja jännittyi, mutta sain ratsastettua sen läpi näistä tilanteista.

Kivan hevosen selässä on helppo hymyillä!

Champ oli ravissa tosi kiva ja mä pysyin selässä myös harjoitusravissa. ;) Laukassa oma istuntani oli aika epätasainen ja mun oli vaikea pitää pohkeet paikallaan, en tiedä syyttäisinkö jalustimia vai estesatulaa? Ei vaan, oma tasapaino ja ratsastustaidot vaativat kehitystä ja perse estesatulaan tottumista.


Champ hurjastelee. :D
Tästä huomaa miten mun oli välillä vaika istua Champin laukassa - pohje jännittyy.

Tykkäsin kyllä tosi paljon mennä Champilla, siinä on sopivasti haastetta mutta se antaa tosi paljon kun löytyy yhteinen sävel. Aada on kyllä onnekas kun sillä on näin hieno mies! ;)
SIHS, kahden kilon kamera-objektiiviyhdistelmän kannattelu, kuvanmuokkausrumba ja artikkelien määrä on kyllä tehnyt tehtävänsä... Hartit kipeytyivät ja vasen käsi on tulehtunut kuvien muokkaamisen seurauksena. Ei taida olla ergonomia kohdallaan tässä sohvalla puolimakaavassa asennossa löhöillessä. :D

Ehkä näitkin jo aiemmin julkaisemani "studiokuvat" Champista? Kuvat löytyvät tästä postauksesta.Ei muuten ole vakkarivarustukseen kuuluva tämä huppari, vaan siskolta lainassa. :D

Miltä muuten teidän lukijoiden loppuvuosi näyttää? :) Onko paljon kivoja suunnitelmia joululoman varalle?

Tää vuosi on kyllä ihan kamala kun tyyliin mikään pyhäpäivä ei osu arkipäivälle! Oma joulukuuni on tosi kiireinen muuton ja Maaiken hoitoviikkojen osuessa päällekkäin. Vihaan muuttamista... Laskin just mun kaverille, että tämä on yhdestoista muuttoni sen jälkeen kun täytin 18 vuotta. Eli 11 muuttoa kahdeksaan vuoteen... Jea. Toivottavasti tämän jälkeen ei tarvitse muuttaa hetkeen. Uusi koti, uusi seutu, uudet hevospiirit. Ahdistaa jo etukäteen, se vuokrahevosien kokeilurumba, mutta onneksi tässä kymmenessä vuodessa on tullut nähtyä ja koettua jos jonkinlaista, niin mikään ei oikeastaan enää tule yllätyksenä. Tulen itse vain tarkemmaksi, nirsommaksi ja kyynisemmäksi vuosi vuodelta ja vuokrahevonen vuokrahevoselta. :D Tästähän saakin sitten ihan postaussarjan aikaiseksi, "Koeratsastajan päiväkirjat". ;)

Ihanaa viikkoa kaikille täältä lumisesta Tukholmasta!

11 kommentarer:

 1. Sun pitäisi mennä Champin kanssa koulukisoihin! :D Champ liikkuu sun kanssa todella kauniissa korkeassa muodossa. Vau! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kyllä se Aadan kanssa koulukisoihin saisi mennä. ;)

   Radera
  2. Se on ikuisuusprojekti :DD

   Radera
 2. Ei taida tahdittavalla kieli suusta ulkona juoksevalla hevosella olla mitään asiaa koulukisoihin.

  SvaraRadera
 3. Hyvältä näyttää! :)
  Peukkua tolle "koeratsastajan päiväkirjat" -postaussarjalle!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, Champ on kyllä hieno!
   Ja peukku vastaanotettu... ;)

   Radera
 4. Kiitos Rosse kun olit kuvaamassa ja ratsastamassa <3 pian uudelleen, joohan? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos kun sulla oli aikaa mulle! ;) <3 ja todellakin taas uusiks, sä eka tänne!

   Radera
 5. Kylläpä meet Champilla hyvin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, Champ on hieno hevonen. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.