4 nov. 2016

Instagram - nollasta sataan tuhanteen


"Toivepostaus noista sun instaseuraajista! Aina kiinnostaa lukea kasvustooreja."

Sain muutama viikko sitten tällaisen toivomuksen yhdeltä lukijalta ja Instagram-seuraajaltani. Tosiaan, @ridelovelaugh-instagramtilini seuraajamäärät ovat kasvaneet aivan räjähdysmäisesti viimeisimmän puolen vuoden aikana. Puoli vuotta sitten seuraajia oli 3000, tällä hetkellä reilu 14000 kpl ja seuraajien määrä kasvaa tasaisesti noin 400-700 uudella per viikko. Joinakin viikkoina olen saanut uusia seuraajia jopa 1000-2000 kpl ja yksilöllisiä kävijöitä on parhaimmillaan ollut yli 130000 viikossa! Seuraajien ja kävijöiden määrä riippuu luonnollisesti julkaistavasta materiaalista - videot ja selkeät "rotuleimakuvat" friiseistä tuovat näitä kävijäryppäitä.

Paras varmaan aloittaa alusta.

Perustin blogin nimellä Instagram-tilin 15.6.2015. Muistan kun 100 seuraajaa tuli täyteen ja se oli mielestäni hurja määrä! Vajaa vuosi sitten marraskuussa seuraajia oli 500. Jossain vaiheessa meni rikki tuhat, sitten kaksi tuhatta, kohta seuraajia oli 5000 ja nyt lähestytään jo 15000 seuraajaa. Alussa tili oli blogini sivutuote, mutta nykyään se on tärkein some-kanavani jossa esiinnyn ennemminkin valokuvaajana kuin bloggaajana.

Ensimmäinen kuva! 24 tykkäystä

Tilini tähän mennessä ehdottomasti suosituin julkaisu on tämä alla oleva video Maaikesta. Yli 7500 tykkäystä, 200 kommenttia ja yli 88000 näyttökertaa (reilu 50000 yksilöllistä).

Keskimäärin kuviin kertyy tykkäyksiä 1500-2500 kpl. Instagram-seuraajat ovat yllättävän epäaktiivisia ja on ihan yleinen ilmiö, että vain noin 10% seuraajista "ilmaisevat olemassaolonsa" jollain tavalla. Tunnistan tämän käyttäytymisen myös itsessäni - en paina tykkää kuin murto-osaan näkemistäni kuvista.

Hauskinta on se, että usein ihan randomit kuvat saavat ihan hurjan määrän tykkäyksiä. Vaikka nykyään julkaisen paljon kuvia photoshooteista ja muita "kunnollisia" kuvia, seuraajat arvostavat silti todella paljon kuvia arkisista tilanteista. Varsinkin maastoilu-korvakuvat ovat todella suosittuja! Instagramin idea onkin muuttunut aika paljon siitä kun itse perustin ensimmäisen käyttäjätilini. Suosituimmat tilit ovat täynnä ammattilaistasoisia valokuvia, ja seuraan itsekin lähes pelkästään käyttäjiä joiden tilit ovat visuaalisesti hienoja ja joista saan inspiraatiota.


21938 näyttökertaa, 3910 tykkäystä

Muutama asia ärsyttää, ihmetyttää ja kummastuttaa välillä ja pakkohan nämä on jakaa myös teidän kanssanne. :D

1. Follow4follow/F4F/L4L -kommenttien viljelijät.
Nämä kommentit aiheuttavat ihan päinvastaisen reaktion. Kommentti menee yleensä poistoon, ei mulla ole mitään intressejä liittyä seuraajaksi vain jotta saan seuraajan. Haluan seurata minua kiinnostavia tilejä, ja haluan seuraajieni olevan oikeasti kiinnostuneita julkaisuistani.

2. Saksaksi/arabiaksi/ranskaksi/lisää-tähän-tuntematon-kieli kommentoivat.
Profiilini ja kaikki julkaisuni ovat englanniksi ja tuon myös usein esiin puhuvani suomea ja ruotsia - en valitettavasti useimmiten ymmärrä yhtään mitä näissä kommenteissa sanotaan. Google-kääntäjäkään ei aina tarjoa niitä järkevimpiä käännöksiä...

3. Tuntemattomien keskustelu toistensa kanssa kuvan kommenttikentässä.
Aina yhtä mielenkiintoinen ilmiö! :D Varsinkin kun keskustelu käydään vieraalla kielellä...

4. Oudot kysymykset joihin löytyy vastaus todella helposti.
Profiilini kuvauksessa lukee Maaiken nimi, rotu ja ettei se ole omani (tämä lause tosin puuttuu nyt sillä merkkien määrä on rajallinen). Silti näitä asioita kysytään vähintään kerran viikossa. :) Toki jaksan vastata, kunhan vain näen kommentin!

5. Moni kommentti jää huomaamatta.
Valitettavasti Instagram näyttää vain sata "uutista" (notification?) kerralla. Toivoisin tälle tehtävän jotain, esim. että kommentit ovat omassa osiossaan, sillä todella moni kommentti jää kokonaan huomaamatta. :(

15239 näyttökertaa, 3249 tykkäystä

Profiilin muuttaminen yritysprofiiliksi on ollut tosi hyödyllinen ja mielenkiintoinen askel. Se kävi mielettömän helposti! Painoin vain asetuksista "vaihda yritysprofiiliksi" (vai mitä suomenkielisessä sovelluksessa lukeekaan) ja linkitin Facebookista löytyvän valokuvaussivuni Instagramin asetuksiin. Yritysprofiili ei muuta oikeastaan mitään muuta kuin että minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla Instagramin kautta ja näen yksilölliset kävijämäärät, katselukerrat, tykkäykset, vierailijoiden iät ja asuinmaat sekä milloin seuraajat ovat aktiivisimmillaan.

Koska luvut, seuraajamäärät ja muu fakta usein kiinnostaa lukijoita, tässä vähän statistiikkaa viime viikolta (pahoittelen jos mulla on jotkut suomenkieliset termit hukassa:

178 000 näyttökertaa
79 000 yksilöllistä näyttökertaa
3 000 profiilin katselua
30 klikkiä kotisivulle

14 097 seuraajaa
765 uutta seuraajaa
84 % seuraajista ovat naisia, 16 % miehiä
Ikäjakauman mukaan suurin osa seuraajista ovat 18-24-vuotiaita.
Aktiivisin Instagramin selausaika on klo 18-20 ja suosituimmat päivät ovat maanantai, keskiviikko ja sunnuntai.

Seuraajien kotimaat: 1) Saksa, 2) USA, 3) Suomi, 4) Iso-Britannia, 5) Ruotsi
Seuraajien kotikaupungit: 1) Helsinki, 2) Värmdö, 3) Moskova, 4) Vantaa  ja 5) Turku

Ottaen huomioon ettei mulla oikeasti ole niin paljon seuraajia, niin en edes uskalla arvailla kuinka paljon kävijöitä ja näyttökertoja on profiileilla joilla on 50 000, 500 000 tai 5 miljoonaa seuraajaa. Ei ihme, että Instagramin kautta moni tienaa nykyään paremmin kuin lääkäri!

26301 näyttökertaa, 4145 tykkäystä

Miten sitten saada seuraajia Instagramissa? Tässä neljä tärppiä mitä olet varmaan aiemmin jo kuullut:
1. Hyvälaatuiset ja hienot kuvat
2. Oikeat hashtagit
3. Houkutteleva profiili ja fiidi
4. Vaihteleva mutta yhdenmukainen sisältö

Jos kaipaat uusia seurattavia tilejä, katso läpi minun listaani - siellä on yli 300 seuraamisen arvoista valokuvaus-, hevosblogi- ja hevostiliä! Tässä kuitenkin omia suosikkejani eri kategorioista (tai tarkemmin sanottuna muutamia poimintoja, mulla on nimittäin näitä suosikkikäyttäjiä ihan mielettömän monta):

Luonto- ja maisemakuvia:
Muista hevostilejä:
hedincarl

...okei, lopetan listaamisen nyt tähän vaikka vielä näitä lemppareita kyllä löytyisi. :D

33350 näyttökertaa, 3873 tykkäystä

Löysitkö uusia seurattavia? Mikä on sinun lemppari-account Instagramissa? Onko sinulla omaa tiliä?

8 kommentarer:

 1. Tämä oli todella kiva postaus ja joskus olisi kiva lukea lisääkin tällaisia instagramiin littyviä postauksia! :) Listaltasi löytyi paljon hienoja tilejä ja löysin siitä aika monta uutta seurattavaa... Minun instagramini löytyy nimellä @ella_pyste :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Instagram on kyllä ilmiönä mielenkiintoinen ja sieltä löytyy paljon analysoitavaa.

   Radera
 2. Mua ois kiinnostanut vielä hashtag-vinkit (millaisia on ne hyvät) ja kuvavinkit (millaisia kuvia siis ihan käytännössä ja ratakiskolla kannattaa latailla) :) Mut mielenkiintoinen postaus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei ihan loistavia juttuvinkkejä, kiitos! Jatkoa siis seuraa instagram-aiheisille postauksille. :)

   Radera
 3. Oho, sulla on seuraajat lisääntynyt kuin sienet sateella :D Itse olen tainnut seurata instatiliäsi ihan alusta asti ja wau mitä kuvia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niitä todellakin tupsahtelee sieltä täältä! :D
   Voi vitsi, ihan mieletöntä että oot seurannut niin kauan, kiitos! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.