17 feb. 2017

Photoshoot: Green fields

1

Tein vuoden ensimmäisen valokuvauskeikan viime viikonloppuna. Näitä kuvia katsoessa tulee mieleen, että voisi ihan yhtä hyvin olla vaikka toukokuu. Okei ei ehkä lämmön puolesta, mutta vihertävä pelto tuo keväfiilistä. Mallina oli tällä kerralla eräs lähiseudulla asuva friisiruuna jonka omistaja halusi siitä kuvia.

Tämä talvi on ollut ihan kamala! Lunta tuli marraskuun alussa puoli metriä ja lumi pysyi maassa viisi päivää. Seuraavan kerran saimme lunta tammikuun alussa jolloin sitä oli ehkä kolme päivää? En tiedä, olin koko sen ajan pedissä pahan flunssan kourissa. Vain havaitakseni talven olevan muisto vain kun vihdoin uskalsin taas mennä ulos. Eli se niistä haaveilemistani talvisista photoshooteista...

Tällä kerralla kuvasin ensimmäisen kerran "kunnolla" uudella Canon 50 mm/f1.4 objektiivillani. Olen ottanut sillä pikaisesti muutaman kuvan Rinkistä ja testasin myös asetuksia kissa koekaniininani, mutta nyt objektiivi pääsi ensimmäisen kerran tositoimiin. Olen tosi tyytyväinen objektiiviin, tosin odotan kovasti kevättä ja kuvaamista eri olosuhteissa.  Pientä miinusta aika rankasta kromaattisesta aberraatiosta jota esiintyi näköjään aika paljon kuvissa joissa on enemmän kontrastieroja... Onneksi Photoshop pelastaa, mutta täytyy vähän tutkailla asiaa: onko se ominaisuus, UV-filtterin aiheuttama ongelma, vika objektiivissa vai käyttäjäperäinen asia? Kenelläkään kokemuksia kyseisestä objektiivista?

Kokeilin näihin kuviin vähän erilaisia muokkaustekniikoita ja eniten olen tyytyväinen kuviin nro 3 ja 4. Mistä kuvasta sinä pidät eniten?

2

3

4

5

6

7

12 kommentarer:

  1. Onko susta friisiläisiä vaikeampi kuvata (lähinnä sommittelun suhteen) kuin muita hevosia, koska niissä on usein ei-imartelevia piirteitä (notkoselkä, pitkä runko, silakka mahalinja yhdistettynä massiiviseen kaulaan)? Otan välillä kuvia tutun friisistä ja mielestäni kuvien sommittelu on todella hankalaa! Usein friisi näyttää kauhean pitkältä, massiivinen etuosa korostuu ja takaosa tuntuu jatkuvan iäisyyksiin, notkoselkä hyppää kuvasta esille tms...

    SvaraRadera
    Svar
    1. On ja ei, riippuu friisistä! :) Maaike on todella helppo hevonen kuvata, se näyttää mun mielestä hyvältä ihan mistä kuvakulmasta tahansa. Tämä friisiruuna oli heti vähän haastavampi kun sillä ei ollut samanlaista karismaa. Kuitenkin mielestäni suurin haaste friiseissä on tuo musta väri joka imee kaiken valon tai näyttää siniseltä. Vaaleampia hevosia on mielestäni huomattavasti helpompi kuvata. :)

      Radera
  2. Hienoja kuvia, erityisesti nro 4 on aivan mahtava!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) käytin siihen vähän enemmän vaivaa kun hevonen oli ihan sairaan tumma, kiva että siitä tuli näinkin hyvä. :)

      Radera
  3. 3 ja 7 mun lemppareita. Kolmosessa ihanan innokas loikkija :) onko nuori kaveri kyseessä? Näyttää aika rimpulalt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyyppi innostui kun pääsi liinassa juoksemaan! :D harmi että olin vähän huonossa paikassa kameran kanssa.
      Mä en tätä hevosta tunne yhtään kun tosiaan kävin vaan kuvia ottamassa, muistaakseni omistaja sanoi sen olevan jotain 7 v paikkeilla ja kovin vähän ratsastettu. :)

      Radera
  4. Upeita, 4 on mun lemppari! :) Onpa siellä jo keväistä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos. :) Me hyppäsimme kokonaan talven yli suoraan kevääseen. :D

      Radera
  5. Apua miten ihania kuvia ja mikä malli!! Oispa Suomessakin jo noin keväistä..
    Täytyy myöntää että joskus mulla oli sellainen mood että "taasko se postaa, en jaksa lukea ku niin paljon tekstiä ja liian vähän kuvia" mutta nyt AIVAN eri fiilis, siis Herranen aika että voi ihmiselle tulla hyvä fiilis jonkun postauksista!!
    Oon myöskin saanut hirveesti motivaatiota kuvaamiseen ja kuvien muokkaukseen sun blogin kautta, ja kamala hinku laittaa 3 vuotta vanha kuvauskalusto uusiksi ja hankkia kunnon kuvanmuokkausohjelma :D Voisin huolia tonnin arvoisen lahjakortin johonkin kameraliikkeeseen ;) Kiitos mahtavasta blogistasi <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi että miten ihana ja hauska kommentti! :D kiitos, tästä tuli kyllä hyvälle mielelle. :D haha hauska että mainitset liiasta tekstistä ja vähistä kuvista, olen aina ajatellut olevani se "tylsä" bloggaaja joka ei osaa kirjoittaa ja lätkii postaukset täyteen kuvia. ;) mutta aivan ihana kuulla että blogini on nykyään mieleesi, toivottavasti osaan jatkossakin tuottaa hyvää sisältöä. :) tsemppiä myös kuvaamiseen, itsekin odotan kevään saapumista jolloin oma into ja inspiraatio pääsee taas käyttöön. :)

      Radera
  6. Ah, aurinkoisia keväisiä kuvia!

    Tykkään kaikista mutta kolmonen on suosikkini! Loikassa on niin paljon riemua ja voimaa, taitavasti olet saanut vangittua hetken. Varjo on kuvassa myös hienosti mukana.

    Kuutoskuvassa on upea tausta mutta tässä hevosen väri tekee ainakin kännykällä katsoen sen, että kontrasti ei tunnu olevan tarpeeksi voimakas. Toisaalta, jokin tässä kuvassa viehättää, ehkä juuri se että hevonen osittain sulautuu taustaan. Pitää makustella tätä vielä.

    Kyllä se kevät tännekin tulee - joskin nyt saamme nauttia (?) pk-seudulla suhteellisen märästä lumisateesta. Jää maahan mutta jos ei kylmene niin ei tuota lumipeitettä kauan saada ihailla...

    Maarit L. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos :) Loikkakuva on minunkin mielestäni ihana, olisin vain toivonut olevani vähän paremmassa kulmassa kuvaa ajatellen. ;)

      Tämä meidän kevät on vähän soutaa-huopaa, lähipäiviksi on luvattu lumisadetta joten saa nähdä miten tässä käy. Viikonloppu oli niin ihanan lämmin ja keväinen jo!

      Radera