14 feb. 2017

Hevoshistoriani, osa 2

Tässä toisessa osassa esittelen hevoset vuodesta 2012 tähän päivään. Ne hevoset joita ratsastan nyt eivät ole tässä listauksessa mukana. Löydät ensimmäisen osan täältä! :)


Gracia 2012-2013 

Gracia ei ollut ehkä se unelmien vuokrahevonen mutta johonkin mä siinä tykästyin. Se oli todella luonteikas hevonen jonka kanssa ei voinut tapella ollenkaan. Gee oli karsinassa jopa vihainen ja jos sille ärähti takaisin sai väistää kovempia hampaita tai pahimmassa tapauksessa potkua. Sidoinkin Geen kiinni karsinaan ensimmäisen puolen vuoden ajan, mutta pikku hiljaa pääsin sen kanssa yhteisymmärrykseen. Lopulta pystyin jopa satuloimaan sen irtona ja vietimme monet mukavat hetket rapsutellen toisiamme. <3

Maastossa Gracia oli yksi luotettavimmista hevosista millä olen ratsastanut. Kovin monen nuoren hevosen kanssa en lähtisi maastoon ilman satulaa seuraavana päivänä uudelle tallille muutosta... :) Kova työ tämän tamman kanssa palkittiin ja vaikka ensimmäiset kuukaudet mietin joka kerran jälkeen lopettavani, lopulta homma alkoi toimimaan ja Gracian luokse oli kiva mennä.

Vuokrasin Geetä vuoden verran ja lopetin muutettuani toiselle paikkakunnalle.


Lili 2013 

Lili on ystäväperheeni hevonen ja ratsastin sillä yhden kuukauden verran kesällä 2013 Gracian ollessa "evakossa" Keski-Suomessa Gumbölen talliremontin ajan ja uuden tallipaikan vapautumista odotellessa. Lili on ihana trakitamma jolla on paljon virtaa ja vietin sen kanssa oikein mukavan kuukauden! :)


Mauno 2013-2014 

Voi Mauno, se oli sellainen höntti kyllä! :D Muutin takaisin porukoilleni Nurmijärvelle aloitettuani opiskelut yliopistossa ja sattumalta vanhan vuokrahevoseni (Elsan) uudella kotitallilla Hyvinkäällä oli nuori pv-ruuna vailla vuokraajaa. Se oli kyllä sellainen tyyppi, apua! :D Tosi symppis ja miellyttävä ratsastaa, silloin kun se toimi. Ratsastuksesta meni yleensä 3/4 siihen, että Mauno rentoutui ja lopetti kulmien kyttäilyn ja sinkoilun. Tykkäsin kuitenkin ratsastaa sillä ja se oli oikeasti tosi hieno rentoutuessaan! :) Maunon kanssa yhteistyö jäi kun mä muutin Ruotsiin.


Topanga 2014 - 2016 

Muutettuani Ruotsiin aloin aika pian etsimään vuokrahevosta ja kävin koeratsastamassa kolme hevosta joista Topanga oli yksi. Se hurmasi mut aivan mielettömän ihanalla luonteella, en ole koskaan ennen tavannut samanlaista hevosta! Se oli kuin koira ja halusi aina rapsutuksia ja olla ihmisen lähellä. Ratsastaessa se oli aivan sairaan kuuma ja herkkä, mutta todella osaava ja opetti mulle paljon. Kesällä 2014 Topanga sairastui kaviokuumeeseen ja joutui olemaan koppilevossa puoli vuotta. Sitten se loukkasi itsensä tarhassa ja joutui uudestaan lepoon melkein toiseksi puoleksi vuodeksi... :( Vihdoin koitti kevät 2015 ja pikku hiljaa käynnistelimme sen liikkumista. Olin onneni kukkuloilla kun kävin Topangan kanssa kävelymaastossa ensimmäistä kertaa vuoteen. <3 Teimme kuntoutuksen todella varovasti ja Topanga edistyi hyvää vauhtia. Alkuvuodesta 2016 se tuli mulle puoliylläpitoon ja kävimme kouluvalmennuksissa sekä ehdimme starttaamaan yhdet rataharkat HeB-tasolla, prosentit olivat paljon paremmat mitä olin odottanut ja Topanga pysyi käsissä (melkein :D) koko radan ajan! Olisimme startanneet ekat aluekisat huhtikuussa mutta kyytiongelmien takia jouduin vaihtamaan ratsun Maaikeen. Keväällä Topanga tuntui sairaan hyvältä ratsastaa, mutta sitten se loukkasi itsensä tarhassa, taas. Tällä kerralla ennuste ei ollut kovin hyvä, joten Topanga lähti rehab-tallille kuntoutukseen ja jäi sille tielle. Ymmärrätte siis ehkä etten siitä ihan hirveästi täällä blogissa ole halunnut enkä jatkossakaan halua puhua... Se oli mulle aivan äärettömän rakas ja ikävä on kova.


Viking 2014 - 2015 

Topangan sairastuttua kaviokuumeeseen mulla ei ollut ratsua ja samaan aikaan pv-tamma Viking etsi vuokraajaa. Vikingin kanssa oli kuitenkin todella paljon ylä- ja alamäkeä sen terveyden takia ja suurin osa vuokra-ajasta taisi mennä kävelyhommissa. Ne periodit kun se oli ratsastuskunnossa olivat kuitenkin todella antoisia! Topangan parannuttua lopetin Vikingin ratsastamisen kuten alun perin oli tarkoituskin, mutta vuokraajan pestistä jäi myös muutakin käteen - Vikingin omistaja on nykyisin paras ystäväni. :)


Jätti 2015 - 2016

Jätti asui samalla tallilla Vikingin, Maaiken ja Topangan kanssa ja sen omistaja houkutteli mut sen selkään ja siitä salakavalasti apukädeksi kun hän itse ei päässyt tallille. En ratsastanut Jätillä kovin usein, välillä oli monta kuukautta taukoa ja sitten menin pari päivää putkeen. Jätti on isoin ratsastamani hevonen (noin 185 cm korkea) mutta koostaan huolimatta se oli tosi kiva ratsastaa, kunhan löysi napit ja jaksoi istua sen hurjissa liikkeissä. :D 


Dorino 2016 

Dorinon kanssaa hommat jäivät myös aika lyhyeksi sen muutettua liian kauaksi uuteen kotiin. Ratsastin sillä muistaakseni toukokuusta syyskuuhun jos nyt en liikaa valehtele? Ei me kovin paljoa ehditty tekemään, mutta se oli tosi kiva ja toimiva, "okomplicerad" (ongelmaton?) nuori ruuna jolla paljon energiaa mutta helppo ja kevyt ratsastaa toimivaksi.


Saga 2016 

Saga oli Topangan puoliveli ja saman omistajan omistama. Pääsin sen kyytiin aina silloin tällöin kun omistajalla ei ollut aikaa. Rehellisesti, se oli täysin hevonen mun makuun! Ehkä aavistuksen verran liian höslä ruuna joka ei aina tajunnut omaa kokoaan, mutta ratsuna - oi kyllä! Aluksi se oli raskaan oloinen ja painoi kädelle, mutta heti kun se alkoi toimimaan ja väläytteli isoja hienoja liikkeitään ei hymystä päässyt eroon. Ja hei, kerrankin mulla oli sopivan kokoinen ja oikean värinen ratsu! :D


Rozzie 2016

Rozzie asui samalla tallilla kuin Topanga ja tutustuin sen ihanaan omistajaan joka on itse täysin esteratsastaja ja halusi mun ratsastavan Rozziella koulurataharkoissa. En ollut siis mennyt sillä koskaan ennen ja edellisenä iltana kokeilin sitä nopeasti. :D Hyvin se rata kuitenkin meni, luokkana helppo B ja tuloksena muistaakseni noin 69%. Tämän jälkeen liikutin Rozzieta silloin tällöin omistajan tarviessa apua. Rozzie oli samalla myynnissä ja lähti uuteen kotiin heinäkuussa. :) Se on tosi kiva nuori ja siitä kuullaan varmasti tulevaisuudessa!


Ja nyt olemmekin nykypäivässä, on vuosi 2017 ja ratsuinani on kaksi upeinta näkemääni hevosta. <3 Kaikki matkan varrella ratsastamani hevoset ovat opettaneet minulle paljon ja antaneet arvokasta kokemusta. Olen kiitollinen kaikista mahdollisuuksista ja ratsastuskerroista!

4 kommentarer:

 1. Ina ei loppukomentistasi päätellen olekaan enää kuvioissa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei ainakaan tällä hetkellä, kerron lisää lähipäivinä. :)

   Radera
 2. Mikä on Rehab-talli??

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tiedä onko Suomessa vastaavia enkä keksinyt tälle parempaa sanaa, mutta siis pitkäaikaisvaivaisten (voiko näinkään sanoa? :D) kuntouttamiseen erikoistunut talli.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.