1 feb. 2017

Helmikuun haaste

Kyllä, hengissä ollaan! :) Olin ollut reipas ja ajastin muutaman postauksen loman ajaksi mutta jätin ilmeisesti bloggaajamieleni Floridan aurinkoon enkä ole ehtinyt (=saanut aikaiseksi) kirjoittaa tänne yhtään mitään kotiinpaluun jälkeen. Mutta sitten eksyin aamun työmatkalla Jillan blogiin ja luin tämän postauksen missä Jilla haastaa muut hevosbloggaajat postamaaan joka päivä. Niin kuin ruotsalaiset hevosbloggaajat tekevät. Itse olen siitä outolintu, etten oikein kuulu kumpaankaan kategoriaan - en ole ruotsalainen, enkä myöskään suomalainen hevosbloggaaja. Suomalaisille olen "se Ruotsiin muuttanut, ennätysajassa riikinruotsin oppinut wnb ruotsalainen (??)" ja ruotsalaiset hevosbloggaajat eivät ole kuulleetkaan blogistani (en myöskään näköjään pahemmin nykyään jaksa edes kirjoittaa ruotsiksi).

Tajuatteko muuten, että olen asunut täällä Ruotsissa jo kolme vuotta? Miten aika menee niin nopeasti?

Lomatunnelmia Key Westistä - palmuja, hiekkarantaa - ja hotellin allasalueella, ostoskeskusten parkkipaikoilla, Mäkkärin pihassa (ja oikeastaan joka puolella) juoksentelevat puolivillit kukot, kanat ja tiput (?? :D).

Key Westin turkoosi vesi, herkulliset lounaat - ja Miamin yö!

Tammikuun teema oli siis sairastaminen ja lomailu. Ja ai että miten ihana loma meillä olikaan! Teen siitä vielä erillisen postauksen runsaine kuvineen, kunhan ehdin joskus lataamaan kuvat kamerasta tietokoneelle. Tämän postauksen kuviksi otin hätävarana kännykästä lomatunnelmia.

No mutta mitä kuuluu?
Pahimmanlaatuisen lomaltapaluuangstin (ja aivan k-a-m-a-l-a-n jet lagin) jälkeen sanoisin, että ihan hyvää. Toki voisin mielelläni edelleen olla Fort Lauderdalen ihanalla päättymättömällä hiekkarannalla aurinkoa ottamssa kuten tasan viikko sitten keskiviikkona tein, mutta ei tämä ruotsalainenkaan keskiviikko hullumpi ole. Pääsen tänään nimittäin ratsastamaan ensimmäistä kertaa "virallisesti" uudella vuokrahevosellani, Inalla! Ina on siis se viisivuotiaaksi kääntyvä hollantilainen tamma jota kävin koeratsastamassa tammikuun alussa. Ehdin sen kyytiin vielä toisen kerran ennen lomaa mutta en ehtinyt kirjoittamaan siitä blogiin. Ja lauantaina menen kokeilemaan sitä friisioria selästä käsin!

Miamin kattoterassilta lähdimme risteilylle kohti Bahamaa. Olisin viihtynyt siellä kauemminkin.

Hevosjutut olivat kuivua kasaan tuossa syksyn aikana kun mulla ei ollut tulevan muuton takia vakiratsua, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet ja ratsastuskertoja tulee olemaan viikottain keskimäärin 3-5. Ratsastan Maaikella "vakituisesti" joka toinen perjantai (ja satunnaisesti käyntikertoja tulee tarpeen mukaan lisää), Inalla 2-3 kertaa viikossa ja jos nyt friisin kanssa homma toimii, niin käyn sitä hoitamassa/liikuttamassa 1-2 kertaa viikossa. En voisi olla enempää innostunut! :) Valokin lisääntyy tässä pikkuhiljaa ja pääsee aloittelemaan valokuvauskautta, vuoden ensimmäinen photoshoot on jo bookattu ensi viikolle jolloin vierailen kamerani kanssa yhden friisiruunan luona.

Lähteekö joku muukin mukaan tähän postaushaasteeseen? Olkoon se nimenomaan haaste, sillä en mitenkään tiedä miten ehdin postaamaan joka päivä - ellen sitten tee ruotsalaisittain näitä "moi, nyt on super kiire, kirjoitan myöhemmin, tässä kuva päivän lounassalaatista, pus rakkaat"-postauksia... ;) Olkoon se kuitenkin tavoite - vähän jotain, vaikka sitten pieni arkipäiväkuuluminen. Miltä kuulostaa? Onko teillä toiveita sisällön suhteen? 

Ja hei - mitä teille lukijoille kuuluu? Onko tämä vuosi lähtenyt hyvin käyntiin?
T. kirjoitan vieläkin päivämäärän väärin jokaiseen työdokumenttiin.

Meidän viimeinen hotelli Fort Lauderdalessa oli ihan mieletön, tähän näköalaan oli aika jees herätä! Ja jopa minä vilukissa uin monena päivänä, meri oli noin +25 asteista.

6 kommentarer:

 1. Kiva jos postauksia tulee enemmän, mutta älä ota paineita ettei laatu kärsi ;) Seurasin joskus muutamaa ruotsalaista hevosblogia, mutta kyllästyin lyhyisiin melko sisällöttömiin postauksiin joita parhaimmillaan tupsahti useampi päivässä. Pidänkin enemmän tyylistä, että postataan harvemmin mutta "laadukkaammin" jos näin voi sanoa :)

  Itsellekin kelpaisi kyllä tuolaiset maisemat :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo voi olla vähän turhan kunnianhimoinen tavoite tuo joka päivä, mutta ihan hyvä tavoite silti vähän hiljaisemman blogikauden jälkeen. :)

   Mulla on myös loppunut mielenkiinto heti alkuun moneen ruotsalaiseen heppablogiin kun niissä jaaritellaan kaikkea turhanpäiväistä huonoine kännykkäkuvineen. Seuraan tällä hetkellä tosiaan kahta ruotsalaista heppablogia säännöllisen epäsäännöllisesti ja niistäkin skippaan 80% postauksista. En tajua suosiota. :)

   Radera
 2. kiitos lomakuumeen nostatuksesta!
  Floridan roadtrippiin meillä enää 3 viikkoa - iik!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihanaa lomaa teille! :) Florida oli kyllä tosi kiva kohde road tripille, mä tykkäsin ainakin. :)

   Radera
 3. Hei Rosita

  Aivan, Jillaahan tästä postaus päiväys -haasteesta on kiittäminen. :-) Lupasin lukijana yrittää vastata Jillan haasteeseen kommentoimalla Jillan postauksia niiden ilmestymispäivänä. Tänään on vasta 3. päivä ja olen jo myöhästynyt kommentoinnissani... Mutta, yritys hyvä ja lupaan yrittää samaa täällä.

  Sisällön suhteen olen samaa mieltä kuin edellä, mieluummin yksi laadukas, sisällöltään rikkaampi postaus kuin tusina niitä kevyitä lounaskuvapostauksia. Toisaalta, luulen että sinulle tulee ennemminkin runsauden pula jos ratsastettavia on pian jo kolme (olenko kärryillä? Maaike, Ina ja friisi?) Hyvä ratsastuskaverini on kadehdittavan taitava tekemään lyhyitä, ytimekkäitä facebook-päivityksiä vakiotuntimme jälkeen. Kuva tai pari päivän ratsusta, ja muutama lause jossa koko tunti kiteytettynä - fiilis tulee läpi. Joten näihin hieman ristiriitaisiin näkemyksiin onkin hyvä lopettaa. ;-)

  Rentouttavaa perjantaita!
  Maarit L. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tää oli kyllä loistava haaste, mulla on monta suosikkiblogia joista lukisin mielelläni postauksia useamminkin! :) Mutta minkäs teet kun aika on rajallista. Mulla on ainakin kova tavoite toteuttaa tämä yksi postaus päivässä-helmikuu, jos siitä vaikka jää hyvä draivi päälle jatkoa ajatellen.

   Heppakuulumisia tulee kyllä olemaan tästä lähtien paljon enemmän mikä on tietty huippu juttu! Ja kyllä, mulla on nyt alustavan suunnitelman mukaan kolme vakkariliikutettavaa, huomenna lauantaina varmistuu vielä miten sen friisiorin kanssa jatketaan ja millaisella diilillä.

   Mua ei ole valitettavasti siunattu taitavan kirjoittajan roolilla, joten välillä ratsastuksista kertominen ja postausten kirjoittaminen meinaa tökkiä. Olen enemmän kuvien ja visuaalisen ilmeen ystävä, joten toivottavasti tämä postaushaaste kehittää myös sitä puolta. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.