23 jan. 2017

Koeratsastajan päiväkirjat, osa 5


Viimeinen koeratsastus! Tai no, koevierailu? En päässyt ratsastamaan tällä ensimmäisellä kerralla, sillä hevosella ei ole satulaa (satulaseppä tulee loppukuusta). Mutta halusimme tavata omistajan kanssa ennen mun lomaa jotta voimme vähän jutella ja tutustua. :) Tämä on  todella mielenkiintoinen yhteistyötarjous josta tekin varmasti tulette tykkäämään, mikäli olette yhtään Maaiken myötä tykästyneet friisiläisiin!

Kyseessä on siis nyt 4-vuotiaaksi kääntyvä friisiori, Rink. Omistaja bongasi mun vuokraheppailmoituksen ja koska meillä on yhteisiä tuttuja ja hän tietää mun taustat ja miten "suosittu" vuokraaja olen (anteeksi omakehu, mutta tämä on ihan tosi asia :D), laittoi hän mulle viestiä josko mua kiinnostaisi tällainen diili.

Tämä oripoika oli mukana friisien kantakirjaustapahtumassa viime vuonna täällä Ruotsissa, ja menestyi siellä niin hyvin että sai kutsun Saksassa järjestettäviin 40 päivää kestäviin käyttökokeisiin/jalostusoritesteihin, miksikä niitä suomeksi kutsutaankaan. Joten aika hieno tyyppi kyseessä siis! Nyt on edessä lisää opettelua ratsun elämään, ja omistaja tarvitsee tässä apua. Tällä hetkellä Rink osaa ihan vaan perusasiat - käynti, ravi ja laukka. Se on kuulemma tosi cool maastoilla ihan yksinkin ja on luonteeltaan oikea herrasmies. Jos nyt nuoresta orista voi sellaista sanoa? :) En toki tiedä nyt tämän yhden tutustumisreissun jälkeen olenko oikea tyyppi hommaan, mutta katsotaan sitä sitten lisää helmikuussa kun on satula ja pääsen selkään kokeilemaan. Jos ei muuta, niin näin hienon ja kivan hevosen kanssa on kiva ihan puuhaillakin! Ja tarvitsen aina upeita malleja kuvausreissuja varten. ;)

Rink oli tosi kiva tyyppi, kiltti ja kaunis kuin karkki. Harjasin sitä vähän ja sitten omistaja näytti mulle paikkoja. Tallissa asuu parisenkymmentä hevosta, sieltä löytyy iso kenttä, laukkarata ja maastoja. Maneesi on vajaa 20 min kävelymatkan päässä, mutta saattaa olla että omistaja etsii jossain vaiheessa uuden tallipaikan maneesitallilta.

Tällainen tapaus siis! :) Olen nyt alustavasti päättänyt lähteä diiliin mukaan, mutta lopullisen päätöksen teen toki sitten kun olen käynyt hevosen selässä. Sinne asti eletään siis jännityksessä! :) Mutta nyt, nyt vihdoin ovat kaikki koeratsastukset ohi. Reilu 20 tarjousta ja viisi koeratsastusta myöhemmin, huh mikä urakka.

4 kommentarer:

 1. Ihan huippua, että sulle löytyi tämmönen treenikaveri :) Tsemppiä, toivottavasti kaikki menee sitten suunnitelmien mukaan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo toivotaan että menee hyvin myös sitten kun pääsen selkään kokeilemaan! :)

   Radera
 2. Siis mikä diili tässä nyt oli? :D Ymmärsin että kuitenkin ihan perus vuokrasuhde? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei vielä lyöty mitään lukkoon kun hevosella ei voinut nyt ratsastaa, kokeilen selästä käsin sitten loman jälkeen niin katsotaan millaiseen diiliin päädytään! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.