3 jan. 2017

Vuosi 2016

Kiitos tästä kuluneesta vuodesta.

Kiitos teille lukijoille siitä, että päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen te palaatte tänne, luette juttujani ja jätätte kommentteja. Kiitos ihanalle miehelleni joka aina säännöllisin väliajoin lähtee tallille mukaan, ottaa blogini upeat ratsastuskuvat ja auttaa tallihommissa parhaansa mukaan. Kiitos Maaiken omistajalle, että saan hoitaa, ratsastaa ja olla mukana näin upean hevosen arjessa! Kiitos Playsson.netin koko väelle niistä mahdollisuuksista ja kokemuksista mitä olen tänä vuonna saanut. Kiitos kaikille teille ihanille uusille tuttavuuksille ja ystäville joihin olen tämän kuluneen vuoden aikana päässyt tutustumaan blogin kautta.

Vuoden 2016 aikana olen...
- Liikuttanut säännöllisesti kuutta eri hevosta ja näiden lisäksi päässyt ratsastamaan satunnaisesti monilla muilla.
- Käynyt Suomessa neljä kertaa.
- Suomen lisäksi käynyt Lontoossa, Teneriffalla ja Norjassa.
- Muuttanut uudelle paikkakunnalle.
- Koeratsastanut viisi vuokrahevosehdokasta.
- Startannut viidet kouluratsastuskilpailut.
- Käynyt sekä HIHS:ssä että SIHS:ssä.
- Hypännyt esteitä kaksi kertaa.

Sekä tietysti paljon muuta. :)
Mikä on ollut sinun vuotesi kohokohta?

Tälle tulevalle vuodelle 2017 on paljon suunnitelmia niin hevosten, matkustelun kuin henkilökohtaisen elämän puolella, mutta suurin osa näistä suunnitelmista ovat sellaisia jotka tosiaan ovat vasta suunniteluasteella. Puhutaan niistä sitten lisää jos aiheet tulevat ajankohtaisiksi. :) Kunhan nyt kuitenkin ensin selviän tästä kamalasta uudenvuoden flunssasta niin lähdemme reilun viikon päästä kahdeksi viikoksi Floridaan. Apua apua, wau ja voi vitsi, samalla odotan tätä reissua ihan SIKANA mutta samalla myös pelkään ja jännitän. #aimikälentopelko

Hevoshommat jatkuvat, Maaiken kanssa on toiveissa ja suunnitelmissa päästä starttaamaan edes yhdet koulukisat meidän syksyn kisasuunnitelmien mennessä täysin mönkään. Välimatkasta huolimatta jatkan siis sen liikuttamista, noin 2-4 kertaa kuukaudessa kuten tähänkin asti. Maaiken lisäksi etsin nyt täältä meidän uudelta paikkakunnalta uutta vuokrahevosta ja olen käynyt koeratsastamassa kaksi hevosta ennen vuoden vaihtumista. Vielä on 2-3 hevosta kokeiltavana. :) Näistä lisää aikanaan!

Kokosin yhteen 6-12 eri kuvaa jokaiselta kuukaudelta vain huomatakseni, että olen nykyään ihan sairaan laiska ottamaan ylipäätään kuvia. Ennen kameran muisti täyttyi paljon nopeammin kuin nykyään, nyt on hyvä jos mulla on siellä edes muita kuvia kuin kissa- ja heppakuvia. Tänä tulevana vuotena aion (yrittää) ottaa enemmän kuvia ihan arjesta ja vähänkin erilaisista tapahtumista, kun mulla kerran se uusi kamerakin nyt on olemassa.


TAMMIKUU

1-3: Onnistuneita ratsastuksia Topangalla ja Maaikella.
4-5: Viikon loma Teneriffalla.
6: Tahvon terveys otti takapakkia ja jouduimme käymään mutkan eläinlääkärissä.


HELMIKUU

Hevostäyteinen kuukausi, selvästi. :)


MAALISKUU

1: Yllätysviikonloppu hotellissa miehen kanssa.
2-3: Ensimmäiset (ja viimeiset) koulukisat Topangalla ja Rozziella. Menin molemmilla heB:n, Rozzien kanssa tuloksena 68,57 % ja Topanga 65,71 %.
4-6: Paljon eri hevosia ratsastettavana ja kuvattavana!


HUHTIKUU

1: Olin työmatkalla Lontoossa ja rakastuin kaupunkiin niiden muutaman päivän aikana. Pakko päästä uudestaan. :)
2: Maaiken kanssa ensimmäiset aluekisat, heC ja tuloksena 61,333 % sija 6/15.
3: Kävimme maastoreissulla - minä tallin isoimmalla hevosella (n. 185 cm) ja kaveri tallin pienimmällä ponilla (n. 125 cm). 
4-6: Muut ihanat hevoset - Sagaponack, Maaike ja Topanga.


TOUKOKUU

1: Vuoden tokat kisat Maaiken kanssa, alue heC ja tuloksena 54,333 %, sija 14/17. Ai että mitä sattui? :D No, väärä laukka ja kolmesta kohdasta nolla, yhdestä kakkonen. Muuten oli arvostelupaperi täynnä 6-8 mutta minkä teet. :D Silloin itketti, nyt naurattaa.
2: Tahvo poseerasi lempikukkieni seassa. Totuus: pakotin sen makaamaan varmaan sata kertaa ennen kuin onnistuin saamaan sen täydellisen kuvan.
3: Ihanat alkukesän maastoreissut!
4: Vietimme toista hääpäiväämme ihanassa ravintolassa Tukholman saaristossa.
5: Gröna lundin konserttikesä alkoi lempibändini, Simple Planin keikalla.
6: Olin tuomarisihteerinä kirjoittamassa ponien heA:ta.


KESÄKUU

1: Vuoden viimeiset kisat Maaiken kanssa toivat meille kauden parhaimman tuloksen. "Se vaikein" heB ja prosentit 63,949 % jolla olisimme voittaneet seuranmestaruuden, mutta osallistuin kisojen ulkopuolisena.
2: Kävimme Suomessa ja moikkasin Kaktua ja Futuraa, kamalassa kaatosateessa tietysti... ;)
3: Topanga lähti kuntoutettavaksi ja näin sen viimeisen kerran.
4: Lahdessa nauttimassa kylmästä kesäsäästä. 8)
5: Sain ilokseni ratsastaa ihanalla Rozziella muutaman kerran ennen sen lähteä myyntiin.
6: Gröna lundin toinen keikka, tällä kerralla Dropkick Murphys!
7: Liikutin Vikingiä sen omistajan lomaillessa ja saimme kasan ihailijoita.
8: Ihanan lämmin juhannusyö ja auringonnousu.


HEINÄKUU

1-2: Suomessa jälleen, ja treffit muutaman heppaystävän kanssa.
3-6: Road trip Norjaan oli kyllä tämän vuoden huikein kokemus. Upeat maisemat, vaellus vuoren päälle ja hotellihuoneen upgrade sviitiksi oli aika jees. :D
7: Kävimme synnyinpaikkakunnallani Gävlessä moikkaamassa ystäviä.
8: Koulutreenejä Maaiken kanssa ilta-auringossa.
9: Suomessa Kaktu vei mut seikkailemaan uskomattoman upeisiin maisemiin!
10: Hyppäsimme Maaiken kanssa ennätyskorkeutemme: 90 cm.
11-12: Norjasta palattuamme Tahvo olikin karannut hoitopaikastaan ja sitä tuli etsimään jälkikoira. Tahvo löytyi onneksi, ja oli reissunsa jälkeen niin väsynyt että nukkui vaan pari vrk putkeen.


ELOKUU

1: Taas keikalla Grönalundissa, Millencolin!
2: Peuraperhe vierailulla. Viisastuin tokana kesänä enkä istuttanut mitään kukkia mihinkään, eipä tarvinnut huolehtia että peurat syövät kaiken... :D
3: Rapujuhlat meren rannalla!
4: Syömässä Tukholman parhaassa Skärgårdskrogissa, Bullandö Krog.
5-6: Dee ja Maaike


SYYSKUU

1: Päivä Kolmårdenissa oli ihan mielettömän kiva! Parhaat asiat olivat söpöt pikkuvuohet petting zoo:ssa ja uusi vuoristorata Wildfire.
2: Peltotreeniä upean Maaiken kanssa. <3
3-5: Friisien kantakirjaustilaisuudessa Maaiken kanssa, on se upea.
6: Työpaikan kanssa syömässä ihanassa Supperissa. Suosittelen!


LOKAKUU

1: Maaike valmistautumassa iltakävelyyn.
2: Syksyn väreissä saa ihania kuvia!
3: Meidän sykyn kisasuunnitelmat vaihtuivat kävelyksi kun Maaike meni nurin ja sai isot haavat molempiin etupolviinsa (thank god for Photoshop ;)).
4: Metsäprinsessana Maaiken kanssa
5-6: Viikonloppureissu HIHS:iin.


MARRASKUU

1: Saimme tänne Tukholmaan lumiennätyksen ja lähes kaikki liikenne oli poikki koko kaupungissa ja monen kymmenen kilometrin säteellä.
2: Käytin kuitenkin tilanteen hyödyksi ja otin ihania lumikuvia Maaikesta. :)
3: Kävin Suomessa ja ehdin treffeille Aadan ja Champin kanssa.
4: Juonsin Blogiexpoja yhdessä Petran kanssa.
5-6: Marraskuun ehdoton ykkösjuttu oli SIHS jossa olin paikalla valokuvaajana!


JOULUKUU

1: Tämä kuva taitaa olla marraskuulta, sori. :D Tahvo <3
2: Koeratsastuksia uudella kotipaikkakunnalla.
3: Hoidin Maaikea kahden viikon ajan sen omistajan lomaillessa. Maaike oli tosi upea ratsastaa koko ajan ja kenttäkin pysyi käyttökunnossa lähes koko ajan.
4: Kuukauden isoin juttu oli muutto uudelle täysin vieraalle paikkakunnalle. Nyt kolmen viikon jälkeen voin kuitenkin sanoa viihtyväni! :)
5: Estevalmennuksessa Maaiken kanssa.
6: Vuosi vaihtui.


Yksi vuoden huikeista jutuista on kyllä ehdottomasti blogin Instagram-tili ja sen saavuttama suosio. Seuraajamäärä on kasvanut vuodessa yli 17 000:llä ja kun vertaa tämän Bestnine-sovelluksen tykkääjämääriä vuoden 2015 vastaavaan, on tykkäyksiä tullut 700 000 enemmän kuin vuosi sitten. Kiitos!

3 kommentarer:

 1. Hei,

  Löysin blogisi äskettäin ja mieleeni jäi kirjoituksesi Suomen ja Ruotsin eroista, sillä itselläni olisi suunnitelmissa hakea kesäksi ja mahdollisesti pidemmäksikin aikaa töihin Tukholmaan.

  Olisinkin kysynyt kuinka vaikeaa Tukholmasta on saada asuntoa? Saitteko te asunnon julkiselta vai yksityiseltä puolelta ja menikö teillä siihen paljon aikaa? Entä mitkä alueet Tukholmassa olisivat hyviä ja suht edullisia? Meillä on myös pari pientä lasta joten osaatko sanoa mitkä alueet ovat hyviä lapsiperheille? Entä jos muuttaa "kauemmas" keskustasta niin toimiiko julkinen liikenne hyvin?

  Tosi paljon on mietittävää ja pohdittavaa ja erityisesti jännittää lasten kanssa muutto sillä se on aina hankalampaa kun on pieniä lapsia. Mutta kiitos jos ehdit vastaamaan kysymyksiin. :)

  Terv. Tuulia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moikka! :)

   Rehellisesti, Tukholmasta on todella vaikea saada asunto. Julkiselle puolelle (Bostadsförmedlingen) on jono kehyskunnissa 8-14 vuotta, keskustassa jonot ovat 20-30 vuotta. Monet hyppivät yksityisestä kämpästä toiseen (ns. andra hand-lägenhet) joissa on vuokra-aika yleensä max 1 vuosi, sillä täällä asuntojen omistaminen on vähän erilaista kuin Suomessa kun taloyhtiö periaatteessa silti omistaa kämpän ja asunnon "haltija" (omistaja) joutuu hakemaan erikseen lupaa voidakseen vuokrata asunnon eteenpäin. Yksityiseltä vuokratessa vuokrat ovat yleensä aika korkeita.

   Me asuimme ekat vuodet eri yksityisten omistamissa asunnoissa/taloissa. Tämä nykyinen kämppä mihin muutimme joulukuussa on ison vuokrafirman omistama - periaatteessa siis julkisen puolen kämppä, mutta firma valitsee itse asukkaat joten meillä kävi hyvä tuuri. :)

   Asuntoa kannattaa alkaa etsimään hyvissä ajoin. Yksityiset ilmoittavat Blocketissa ja Bostad direkt-palvelussa (maksullinen), Blocketiin voi myös laittaa oman asunnonhakuilmoituksen. En tiedä miten Bostadsförmedling toimii jos ei ole kirjoilla Ruotsissa, sinne tarvitsee tietääkseni ruotsalaisen hetun.

   Julkinen liikenne toimii täällä tosi hyvin. :) Mulla ei ole lapsiperheiden arjesta yhtään kokemusta, mutta omia "suosikkialueitani" ovat Värmdö ja Nacka (aika kalliita saaristokuntia), Haninge, Årsta ja Hägersten (aika lähellä keskustaa). Tykkään itse enemmän Tukholman eteläpuolesta, mutta myös pohjoisessa on hyviä alueita mm. Täby, Solna, Vallentuna ja Bromma. Itse en mistään hinnasta muuttaisi Husby-Rissne-Rinkeby-Tensta -akselille, nämä ovat myös varmasti Suomessa tunnettuja alueita, huonolla tavalla. Välttäisin myös Nackan Fisksätraa, Bandhagen, Huddinge (löytyy toki ok alueita), Skärholmen.

   En oikein osaa näin kommenttiin tiivistää ajatuksia ja kokemuksia tarpeeksi, joten jos kaipaat enemmän vinkkejä tai sulla on lisää kysymyksiä niin heitä mua meilillä, rosse.db(a)gmail.com. :)

   Radera
 2. Moi,

  Kiitos vastauksesta ja avusta. Palaan asiaan jos minulla tulee mieleen vielä lisää kysyttävää. :)

  T. Tuulia

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.