5 jan. 2017

Uudenvuodenaaton estevalmennus

Tää mun estevalmennuksissa käyminenhän on nykyään erittäin säännöllistä - kyllähän kerran puolessa vuodessa jotain säännönmukaisuutta on, eikö? ;) Haha, vitsit sikseen. Musta tulee tuskin koskaan esteratsastajaa sillä multa a) puuttuu hevonen b) puuttuu taito c) puuttuu kiinnostus. Sanoinkin mun ystävälle joka siis toimii "mun" estevalmentajana, että jos joskus hommaan oman hevosen saa hän luvan hypätä ja kisata sillä. Mä voin sitten jatkossakin hypätä joskus ja jouluna niitä polvenkorkuisia ja muuten tuuppailla tyytyväisenä koulua. ;)

No ei nyt. Kyllä esteitä on kiva hypätä, varsinkin hevosella johon voi luottaa. Maaike on ihan paras tällaiseen tarkoitukseen! Vaan ei se aina ole ollut yhtä luotettava hyppääjä, vertaa ihan vaan 1,5 vuotta taaksepäin esim. tähän postaukseen. Maaike kiemurteli jokaiselle esteelle, hyppäsi epävarmasti ja kielsi helposti. Ihan pienenkin okserin hyppääminen oli sille maailman kamalinta! Nykyään Maaike RAKASTAA hyppäämistä, se imee esteelle kuin esteponi konsanaan eikä kiellä koskaan.

Heti alkuun spoilerikuva videolta - tyylillä 90 cm okserin yli!

Aloitettiin menemällä ympyrällä puomi-kavaletti-puomi -pomppusarjaa, ensin ravissa ja sitten laukassa. Kylläpä oli vaikeaa! :D Saada askeleet osumaan, hevonen keskelle puomea, ylläpitää taivutus, riittävän suuri voltti ja oma tasapaino. Mutta, onnistuimme kyllä muutaman kerran. ;) Maaike oli tästä tehtävästi ihan innoissaan ja röhki tohkeissaan joka hypyssä.


Ai että osaanko istua estesatulassa? En.

Alkuverkkaa vesiesteellä - kätevää kun kentän huonoa pohjaa voi käyttää tällä tavoin hyödyksi. ;)


Volttipuomeilun jälkeen tulimme pienen sarjan muutaman kerran molempiin suuntiin, nostaen hieman korkeutta joka kerralla. Aluksi sarja oli n. 50 cm, lopuksi ehkä 70 cm. Sitten ratsastimme "rataa", joka toisella kerralla sarjan jälkeen vasemmalle ja oikealle. Oikealla oli volttipuomi-sarja, ja vasemmalla sokeripalat joiden kohdalla oli tarkoitus ottaa käyntiin ja muutaman metrin jälkeen takaisin laukkaan. Tämä tehtävä sujui meiltä kyllä paljon paremmin mitä olin ajatellut, ainut vaan etten saanut laukkaa vaihtumaan sarjalla vasempaan kääntäessä. Vasemmalta oikealle se taas vaihtui, mutta siellä suunnassa onkin talli. :DOutfit:
Kypärä - Lamicell
Paita - CRW
Turvaliivi - Horse Comfort
Hanskat - Roeckl
Housut - Animo
Saappaat - Mountain Horse
Kannukset - BR


"Radan" ratsastamisen jälkeen tulin vielä yhtä estettä okserina ja lopuksi se nostettiin 90 cm korkuiseksi. Hypyt sujuivat ihan mielettömän hyvin, pääsimme kunnon flowhun ja tunsin voivani luottaa Maaikeen ihan täydellisesti! Olen tosi tyytyväinen meihin molempiin, näin kaksi kertaa vuodessa hyppäävänä en ihan kokonaan mokaillut ja näin jopa askeleet välillä. :D Ehkä mussa olisi potentiaalia esteratsastajaksikin, ken tietää... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.