17 jan. 2017

Koeratsastajan päiväkirjat, osa 4


Neljäs koeratsastus.

Hevonen on 5-vuotiaaksi kääntynyt hollantilainen pv-tamma (syntynyt tosin vasta elokuussa) hyvällä koulusuvulla (Rubinels/Donnerhall). Tämä tarvitsee vuokraajaa pari kertaa viikossa, ja lisäksi omistajalla on kaksi muuta hevosta joiden ratsastusapu voi olla ajankohtaista. Tallille on ihanan lyhyt ajomatka meiltä, reilu 10 min! Tilalla on monta eri talliyksikköä ja noin sata hevosta. Melkoinen määrä siis... Löytyy hyviä maastoja, tarhojen ympäri kulkeva laukkarata, 20x80 maneesi ja 20x60 ulkokenttä. Paljon hyviä valmentajia, mm. Helena Persson esteillä!

Tallille ajetaan tammien reunustamaa tietä pitkin.

Maneesi on kasvihuonetyyppinen maneesi jonka katon läpi näkee taivaan.


Tässä on Ina-vaavi! Vähän romuluinen ankanpoikanen jolla on vielä paljon kasvunvaraa ja kehitettävää lihaksissa. Hirveän kiltti ja hellyyttävä tyyppi! Se on vielä tosi raaka ja tyypillinen nuori hevonen ratsastaa. Eteenpäinpyrkivyys katoaa välillä, kulmiin meno on vähän pelottavaa ja taipuminen vähän hakusessa, mutta sillä on tosi kivat liikkeet ja paljon potentiaalia!

Omistaja ratsasti ensin vähän aikaa ja sitten oli mun vuoro. Maneesissa oli toisessa päädyssä menossa estevalmennus ja vapaassa päädyssä ratsasti lähemmäs kymmenen muuta ratsukkoa, joten olosuhteet olivat vähän hankalat koeratsastukselle 4-vuotiaalla... :D Mutta siihen nähden meillä meni tosi hyvin! Ina oli miellyttävä ratsastaa ja rentoutuessaan oikein hieno. En viitsinyt kokeilla laukkaa kun Ina otti vähän kierroksia hyppivistä hevosista. Mutta ratsastuksen jälkeen oli hyvä fiilis ja omistaja oli ihan lyyrinen haha! :D Meno näytti kuulemma tosi hyvältä. Olin itsekin tyytyväinen, rehellisesti sanottuna olin pelännyt pahempaa... ;)


Jouduin pohtimaan valintaa tämän ja ensimmäisen hevosen välillä tosi paljon ja konsultoin myös muutamaa kaveriani asiasta, mutta koska meillä klikkasi niin hyvin omistajan kanssa niin tadaa, tässä on uusi vuokrahevoseni! :) 4-vuotias vauva Ina. Okei, virallisesti se on 5-vuotias. ;) Saa nähdä miten meillä lähtee sujumaan, täytyy tunkea itsensä kouluvalmennukseen mahdollisimman pian ja käydä vähintään pari kertaa kuukaudessa. Saan myös kuulemma alkaa pikkuhiljaa hyppäämään tällä jos intoa löytyy, jaiks. :D Mutta, vielä on yhdestä koeratsastuksesta kerrottavaa ja siitä te tuutte tykkäämään... ;)

2 kommentarer:

 1. Onnea tulevaan uuden vuokrahepan kanssa! :D Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän menoa, ja seuraavaa koeratsastuspostausta :)

  kauraturpienkanssa.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, eiköhän tästä hyvä tule! :) vaikka aina uusi ratsu jännittää tietysti.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.