7 jan. 2017

Koeratsastajan päiväkirjat, osa 2

Kuvituskuvana kolme vuotta vanha kuva entisestä vuokrahevosestani, Maunosta <3 Tämä taitaa olla vajaa viikko ennen Ruotsiin muuttoa.


Koeratsastus nro 2, check! Tällä kerralla en oikein tiennyt mitä odottaa, sillä vastasin omistajan laittamaan ilmoitukseen jossa ei kovin paljoa tietoja ollut. Hevonen on 5-vuotias pv-ruuna ja talli pienempi kotitalli vain vajaa 4 km päässä meiltä.

Talli oli tosi hieno, vaikka termi "pieni kotitalli" usein voikin tuoda vähän huonoja viboja ja ennakkoluuloja. :D Täällä oli kuitenkin ajateltu kaikki yksityiskohdat - talli oli avara ja valoisa, valkoiset kattopalkit, ihanat yksityiskohdat karsinoissa ja katossa oli kattokruunu. Karsinoita oli kuudelle hevoselle ja lisäksi kaikki oheistilat - satulahuone, pesutupa, sosiaalitilat ja vesikarsina.

Yllätyksekseni vastassa olikin 14-vuotias ruuna, joka näytti ihan ponilta! :D Suloinen pieni rautias hevonen, vähän kyllä epäilytti olenkohan sille liian iso. Se 5-vuotias mitä mun oli tarkoitus kokeilla oli kuulemma liikkunut jo tarpeeksi sille viikolle. Saisin kuulemma kokeilla tätä kokeneempaa hevosta jotta omistaja näkee miten ratsastan, ja saisin sitten myöhemmin testata sitä nuorikkoa.

Kenttä oli varmaan kuivin koskaan näkemäni kenttä tähän aikaan vuodesta, mahtavaa että jossain jaksetaan panostaa kentän pohjaan! :) Omistaja ratsasti hetken aikaa ja sitten oli mun vuoro. Hevonen tuntui selästä yhtä pieneltä kuin pelkäsin ja rehellisesti, sillä oli pienin ravi mitä olen hetkeen ratsastanut. Laukka sentään tuntui enemmän hevosen laukalta. Ratsastin ehkä 20 minuuttia, enkä löytänyt hevosen kanssa yhteistä säveltä. Se oli jäykkä ratsastaa, liikkeet vaatimattomat ja, no, huonosti läpiratsastettu hevonen. Syykin selvisi koeratsastuksen jälkeen: hevosella on 2-3 vuokraajaa ja omistaja ratsastaa sillä kerran viikossa tai kahdessa ja silloin estevalmennuksessa. Muhun ei ihan tällainen tyyli iske, että hevosella vaihtuu ratsastaja joka päivä. Jollekin muulle se saattaa sopia, mutta itse haluan vuokraamani hevosen olevan pääasiassa omistajansa vastuulla ja minä sitten vuokraajana täydennän tätä pakettia. Lisäksi jo pelkästään se on mulle ihan turhaa säätöä, että täytyy sopia 3-4 muun ihmisen kanssa viikon ratsastuspäivistä... Ei kiitos. Sovimme kyllä, että tulisin vielä toisen kerran jolloin pääsen myös tämän 5-vuotiaan selkään. Jouduin perumaan sairastuttuani äkäiseen flunssaan. Muhun ei nyt kuitenkaan tämä konsepti oikein iske, joten luulen ettei toista kertaa tule. Talli oli kiva, matka tallille todella lyhyt (4 minuuttia autolla), omistaja mukava ja 5-vuotias vaikutti symppikseltä hevoselta... Mun mielestä oli kuitenkin hassua, että "jouduin" koeratsastamaan ihan toisen hevosen kuin mitä oli puhe ja mikä oli ilmoituksessa.

No, pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. ;) 

10 kommentarer:

 1. Oho, vastaavaan en olekaan ennen törmänny että koeratsastuksessa olisi joku ihan eri heppa. No kyllä tähän maailmaan tyylejä mahtuu! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mäkään, mutta jokaiselle asialle on hetkensä. :D

   Radera
 2. Ratsastajana olet harrastaja, käyt harvoin tunneilla, taso helppo b. Friisillä ratsastat satunnaisesti, et edes viikottain ja se on ainoa vakihevonen. On vain fiksua omistajalta laittaa sut ensin kokeneen hevosen selkään jotta näkee miten pärjäät. Viisi vuotiaan pilaamiseen riittää kerta.

  SvaraRadera
 3. Itselle käynyt vähän samalla lailla. Omistaja laittoi koeratsastuksessa kokeneen ja osaavan kouluhevosen selkään sekä nuoren ratsutuksen aloittaneen selkään ennen kuin edes näin koko hevosta, jossa ilmoituksessa oli kyse. Omistaja tiesi mitä tekee ja näiden hevosten avulla hän pystyi katsomaan ratsastustyylini ja osaamistasoni.
  Kannatti omalla kohdallani, pääsin sen ilmoituksen hevosen kanssa kilpailemaan ja valmentautumaan ja menestyimme myös kilpakentillä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onnistuneita tarinoita on aina kiva kuulla, kiitos kun jaoit! :)

   Radera
 4. Itse menin ylläpito/ostomielessä kokeilemaan hevosta ja paikan päällä tulikin ilmi kentän olevan niin huonossa kunnossa, että luvassa onkin maastolenkki toisen ratsukon seurana! :D Ei siinä mitään, toki maastokäytöskin on hyvä testata.. Eikä ollut turha reissu sillä toisen koeratsastuksen jälkeen tuo hevonen tuli ylläpidon kautta omaksi ja onkin nykyisen hevoseni emä. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihana kun onnisti! :) Mulle kävi kerran niin, että menin kokeilemaan vuokrahevosta ja luvattu käyttökelpoinen kenttä olikin käyttökelvoton ja näin myös seuraavat 5 kk, joten sen hevosen vuokraus jäi siihen. :/ Hevosella ei voinut maastoillakaan turvallisesti.

   Radera
 5. Löysin vasta blogiisi ja just tämmöstä oon etsinyt luettavaksi, laadukkaita kuvia ja tekstiä! (Plussaa vielä ruotsin opiskelialle välillä ruotsiksi olevat pätkät ;D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämpimästi tervetuloa! :) Mä oon ollut viime aikoina aivan luvattoman laiska noiden käännösten kanssa (tuntuu että pahoittelen tätä vähintään kerran viikossa jollekin :D), mutta en ole täysin luovuttanut!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.