6 mars 2017

Rink: Ensimmäinen ratsastus uudella tallilla


Rink muutti viikko sitten uudelle tallille ja on kotiutunut hyvin. Sillä on tarhanaapurina pari vuotta vanhempi friisiori ja nämä kaksi tulivat heti alusta hyvin juttuun, Tarhojen välillä on "suoja-alue" ja aidat ovat melko korkeat, mutta pojat pääsevät silti halutessaan nuuhkimaan toisiaan (kuva). Rinkin karsinanaapuri sen sijaan osoittautui melkoiseksi piraijaksi (3-vuotias pv-ori), joten karsinan yläreunassa olevien vaakakaltereiden väliin piti asentaa ylimääräiset laudat etteivät hepat pääse syömään toisiaan. :)

Uudella tallilla on noin reilu 30 hevosta, mutta siellä on todella rauhallista! Rink asuu maneesin takana olevassa ulkotallissa ja sen pitkulan muotoinen tarha on suoraan tallin edessä. Rink pääsee juoksemaan tarhassaan hyvin sen muodon ansiosta. Tällä puolella ei ole trafiikkia ihan hirveästi mikä on vain hyvä asia.

Rink oli sunnuntaina kolmatta kertaa uudessa maneesissa! :) Sillä on nyt ollut pari viikkoa vähän pakollista vapaata mikä ei tietenkään ollut putoamisen jälkeen hyvä asia, mutta olosuhteille ei aina voi mitään. Täällä satoi reilusti lunta pari viikkoa sitten, ja hevosella jolla ei ole tilsakumeja, ei maneesittomalla tallilla voi kovin paljoa harrastaa. Muutto tuli siis hyvään saumaan, ja Rink on nyt tämän kuluneen viikon aikana palaillut pikku hiljaa hommiin. Se sai ensin tutustua ihan rauhassa maneesiin, mikä olikin tosi jännä paikka ja ensimmäinen kerta meni aika jännittyneessä tilassa. :D Fiksu hevonen kun Rink kuitenkin on, oli se jo toisella kerralla huomattavasti rauhallisempi. Ja nyt sunnuntaina se oli kolmatta kertaa liinan päässä maneesissa käyttäytyen oikein fiksusti! Peilit ovat Rinkin mielestä edelleen vähän ihmeelliset. Pienen hevosen mieli ei oikein ymmärrä, että missä se toinen hevonen on. ;)


Tästä laukasta tulee tosi hieno kunhan Rinkin tasapaino kasvaa!

Jippii, pienen hevosen elämä on hauskaa!Hei mamma, siellä on joku!

Kuka sinä olet?

Komea poika <3Rink oli aika rauhallisen oloinen juoksutuksen jälkeen, joten toteutimme alkuperäisen suunnitelman ja nousin selkään. Rink tuntui hyvältä ja stabiililta eikä ihmetellyt edes jakkaraa (välillä jakkara on sen mielestä pelottava asia). Kävelimme maneesin ympäri muutaman kierroksen omistajan pitäessä varmuuden vuoksi liinasta kiinni. Rink oli vähän jännityneen oloinen, mutta se kuunteli mua koko ajan ja oli jotenkin varovainen ja kyselevän oloinen. Ikään kuin se olisi koko ajan varmistellut, että onhan tää nyt ok, olenhan mä kiltisti jne. :) Ravasimme pari kierrosta pääty-ympyrällä ja sitten vielä kierros maneesin ympäri käynnissä, tällä kerralla ilman taluttajaa. Miten hienosti Rink käyttäytyikään, se on niin fiksu hevonen!

Tällä viikolla se saa liikkua ohjasajossa muutaman kerran ja mä ratsastan sillä pari kertaa kevyesti. Ensi viikolla on tarkoitus aloittaa valmentautuminen! :) Oikea (tuleva) valmentajamme on lomalla, joten kokeilemme yhden tallinomistajan suosittelemaa valmentajaa, jos siis aikataulumme natsaavat. Muussa tapauksessa höntsäilemme vielä muutaman viikon ja odotamme oman valmentajan paluuta. Tästä tää lähtee, nyt meillä on todella hyvän treenimahdollisuudet ja kaikilla on into sekä motivaatio todella korkealla! 

Tyylikkäänä siniset ja punaiset sukat päällä...

Rink oli hyvin skeptinen tarhan ulkopuolella lepattavaa jätesäkkiä kohtaan. :D

2 kommentarer:

  1. Ihanat noi Rinkin letit <3!!

    SvaraRadera
  2. Ne on kyllä coolit, mutta aika työläät hoitaa. :D mitä sitä ei tukkajumalan eteen tekisi!

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.