19 juni 2016

Asukuvia ja hevosia

Kyllä nyt on panostus! Olo oli kuin nololla muotibloggaajalla konsanaan näitä kuvia ottaessamme. Paitsi etten osannut poseerata, olo tuntui lähinnä kiusaantuneelta eikä tuo vieressä näkyvä kaidekaan ole mikään maailman valokuvauksellinen. Mutta kun halusin näyttää teille mun uusimmat rakkausvaatteet! (Kyllä, uusista ratsastusvarusteita voi käyttää tätä ällöttävää termiä.)

Tämä ei ole maksettu mainos.

Olin ihan innoissani kuultuani Horse Riderin avattua myymälän kotipaikkakunnalleni Nurmijärvelle! Siellä ei tietääkseni ole koskaan ollut hevostarvikeliikettä, jos Myllykukossa ollutta epämääräistä puotia ja 2000-luvulla lopettanutta Agrimarkettia ei lasketa. En ole aiemmin käynyt Horse Riderilla sillä mulla ei ole ikinä ollut asiaa Keravalle, mutta yritys on muuten tuttu messuilta ja nettikauppana. Tiesinkin etukäteen heillä olevan myynnissä moni lempimerkkini, esim. Equiline, Kingsland ja Roeckl. Minä joka en KOSKAAN voita mitään, voitin alkuvuodesta Nooran blogista 70 € lahjakortin Horse Riderille. Laitoin jo tilauksen menemään verkkokaupan kautta, mutta haluamaani tuotetta ei ollut varastossa ja toimitusajasta ei ollut tietoa, joten sain vaihdettua lahjakortin Nurmijärven myymälään. Kävin siellä viimeisenä Suomi-päivänä ja nyt on pakko antaa ilmaista mainostusta ja suositella kaikille vierailua Horse Riderin Nurmijärven liikkeeseen! Kaipasin tällaista liikettä heppateininä ja nyt se vihdoin tuli, harmi vaan kun en enää asu Nurmijärvellä. Aion ehdottomasti käydä siellä jos ei jokaisella Suomireissulla, niin usein kuin vain voin. Valikoima oli laaja, alerekeissä roikkuvat ihanat tuotteet aivan liian houkuttelevia, myymälä tilava ja avara ja palvelu mukavaa.


Kiersin myymälää niin kauan, että mieheni jo hermostui. Sellaista se on kun päästää varustefriikin hevostarvikeliikkeeseen... ;) Mulle iski aivan kamala valinnanvaikeus. Ensin olin ajatellut ostavani uudet Roecklit, mutta sitten iskin silmäni tähän Kingslandin pikeeseen. Aivan täydellinen kesäpaita! Mukavaa teknistä materiaalia, tyylikäs siniharmaa väri ja suht diskreetti logo. Ja vielä kun paita istui todella hyvin niin ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä otanko sen vai en. Ja hintaakin oli juuri se 70 €. Aika paljon pikeestä ja en tiedä olisinko raaskinut ostaa tätä ilman sitä lahjakorttia. No nyt ostin. Eikä kaduta, on se kyllä ollut törkeän hyvä rankemmassakin koulutreenissä.


Toinen juttu ovat nämä housut! Ostin nämä Horse Showsta viime talvena ja ehdin käyttää näitä ehkä kymmenisen kertaa kun vetskari hajosi. Olen vähän tällainen saamaton ihminen ja mulla kesti 3-4 kk viedä nämä ompelijalle korjattavaksi. Olisi ne ehkä voinut lähettää takaisin Equilinelle korjattavaksi kuten tein viime vuonna Animon housuilleni (italialaiset eivät selvästi osaa tehdä kestäviä vetskareita), mutta en jaksanut alkaa postittelemaan ja sitten odotella monta viikkoa housuja takaisin. Korjaus maksoi 170 kr ja sain housut takaisin viikossa.

Nämä housut ovat todella lähellä täydellisyyttä. Ihanan väriset, hyvää materiaalia ja istuvat kuin valetut. Mä haluan ratsastushousujen olevan tiukat ja hyvin istuvat, en tiedä mitään kamalampaa kuin makkaroituvat ja valuvat ratsastushousut. Mutta näissä on sitten tämä isoperseisen ja kapeavyötäröisen ihmisen ongelma, että saan tehdä aika hauskat moovsit ja päällepukemistanssin että saan nämä päälle. :D Ja hei, en normaalisti tykkää julkaista belfie-kuvia mutta nämä jopa tekevät ahteristakin kivan näköiset ja oman vankan kokemukseni mukaan suurin osa ratsastushousuista vain litistävät perseen tai tekevät sen oudon näköiseksi. 



Kameramiehelle propsit hyvistä kuvista. Mun täytyy vielä harjoitella luontevaa kameraesiintymistä.

Dee

Tämä viikonloppu oli oikein mainio! Pääsin heppailemaan joka päivä. Perjantaina ratsastin Deellä ensimmäistä kertaa ulkokentällä. Olen tähän asti mennyt sen kanssa maneesissa, sillä halusin oppia tuntemaan sen ennen ulostautumista. Omistajan sanojen mukaan se voi nimittäin olla vähän raisu ulkokentällä. Ja no, niinhän se oli. Hehe. Meidän ulkokentän toisella pitkällä sivulla on estevarasto, ja tätä se Dee sitten kyttäsi melkein koko ratsastuksen ajan. Välillä sain sen rentoutumaan, kunnes se taas parin hyvän kierroksen jälkeen mulkoili sivulle ja teki omatoimisia sivuttaisliikkeitä.

Sitten se nousi pystyyn.
En ole ikinä ennen ollut selässä hevosen noustessa pystyyn. Tämä oli sellainen ihan kunnollinen pystyyn nouseminen. Siellä yläilmoissa oleminen tuntui ikuisuudelta ja ehdin jo hyväksymään ajatuksen, että kohta täältä tullaan ryminällä alas ja jään hevosen alle. Luojan kiitos Dee laskeutui pian takaisin neljälle jalalle. Mua ei jostain syystä edes pelottanut, eikä tietenkään myös saakaan pelottaa. Mutta olihan toi jälkeen päin ajateltuna aika inhottava tilanne. En tiedä mikä siihen meni, tultiin kulman jälkeen pääty-ympyrällä ihan tavallisesti kevyessä ravissa kun se näki tietä pitkin tulevan hevosen ja vain yhtäkkiä nousi pystyyn. WTF oli mun fiilis.

No se siitä. Jatkettiin hommia, pysyin tosi tarkkana ettei se edes yritäkään mitään vastaavaa ja loppuratsastus meni tosi hyvin. Mutta nyt mietin pitäisikö mun käyttää varoksi sen kanssa turvaliiviä jos meen ulkokentällä. Voi olla aika hyvä idea.

Rozzie

Lauantaina ja sunnuntaina pääsin Rozzien kyytiin! Rozzie on siis kaverini 6-vuotias estetamma, kisaa tällä hetkellä 120 cm ja on myynnissä. Olin mennyt sillä viimeksi keväällä tallin rataharjoituksissa, joihin lähdin melkein kuiviltaan ratsastettuani Rozziella edellisenä päivänä 20 min ja verkkasin rataa varten 10 min. Tauosta huolimatta meni oikein hyvin! Lauantaina satoi koko päivän kaatamalla, joten oli itsestään selvää ratsastaa maneesissa. T. Kermaperse. Rozzie oli vähän hidas pohkeelle, joten kiinnitin eniten huomiota siihen, että se liikkuu istunnasta ja pohkeesta eteen. Ratsastin puoli tuntia, askellajit läpi ja vähän avoja. Se oli laukassa aluksi vähän tahmea, mutta askeleeseen tuli mukavasti ilmaa ja vauhtia lisää kun tein temmonvaihteluja.

Sunnuntaina oli poutaista ja se tarkoitti metsäkävelyä! Olisin halunnut ratsastaa kentällä, mutta toinen puolisko muistutti järveä enkä nähnyt järkeä veivata koko ratsastuksen ajan yhdellä pääty-ympyrällä joten menimme taas maneesiin. Otin raipan käteen alkuverkkojen ajaksi, mutta heitin sen pois yhden kierroksen jälkeen sillä Rozzie tuntui vähän jännittyneeltä kun mulla oli se matkassa. Pidensin vähän jalustimia jotta pääsin istumaan paremmin ympäri, tosin estesatulassa se oli vähän mielenkiintoista mutta en vaan osaa ratsastaa koulua lyhyillä jalustimilla. :(

Jälleen kerran, en halunnut tehdä mitään temppuja vaan halusin Rozzien liikkuvan hyvin, kevyesti ja pyöreänä eteen kaikissa askellajeissa ja vastaavan avuille välittömästi. Rozzie on tosi hauska hevonen! Se on sellaisen vaavin oloinen ja jotenkin vähän ponimainen lyhyine kauloineen. Kuitenkin sillä on esim. laukka todella hieno ja matkaavoittava, ravi tosi kiva istua ja sitä saa helposti säädeltyä. Nuoreksi tammaksi se on tosi tasainen ja yhteistyöhaluinen, liikkuu siinä askellajissa ja tahdissa mitä ratsastaja pyytää. Siirtymisissä laukasta raviin se on vähän epätasapainoinen vielä, tai sitten se on päässyt vähän liian helpolla omistajansa kanssa. ;D Sitä saa nimittäin ratsastaa siinä siirtymisessä kuitenkin pohkeella aika paljon eteen, pitää istua tiukasti ja pitää ohjasta sillä se meinaa helposti vain levähtää pitkäksi, lössähtää ja painaa kuolaimelle. Ratsastuksen edetessä Rozzie alkoi liikkumaan ihan sairaan hyvin, se näytti aika upealta peileistä - ihan kunnon lihaksikkaalta kouluhevoselta! :) Toivottavasti pääsen menemään sillä vielä muutaman kerran ennen sen myyntiä ja jos vaikka saan siitä jotain ratsastusmateriaalia tänne blogin puolelle. On mulla siitä se ratavideo keväältä Youtubessa, mutta se ei ollut tasaisin mahdollinen suoritus meidän lyhyen tuttavuuden takia enkä tiedä haluanko sitä tänne räävittäväksi. ;)

Kuva katkaisemaan tätä pitkää tekstioksennusta.

Tää on niin perus, bloggaajan arkea kun on pakko muokata kuvia ja kirjoittaa tekstiä vielä puoli kahdeltatoista yöllä. No, enää kaksi tai kolme viikkoa kesälomaan! En ole ihan varma milloin mulla se alkaa, mutta eiköhän se tässä kohta selviä kun näen työtilanteen ja sääennusteet. :D

Ensi viikosta tulee tosi kiva! Maanantaina ja sunnuntaina ratsastan Deellä ja keskiviikkona sekä perjantaina hoidan Vikingin sen omistajan ollessa matkoilla! Mulla on myös kauheasti kuvia muokattavana usealta kuvauskeikalta ja täälläkin vielä julkaisematta vaikka ja mitä, mutta jokaiselle on aikansa. Hauskaa maanantaita teille kaikille! :)

4 kommentarer:

  1. Ai hitto.... nyt mäkin tahdon ton KL paidan 😂 itselläni on jo pitkään ollut yksi KLn treenipaita joka on teknistä matskua... siis niin hyvä päällä kesäisin! Hiki kuivuu jo ennenkuin ehtii tullakkaan eikä paitaan siis jää hikilänttejä näkyviin niinkuin normaalissa kankaassa! Olen nyt päättänyt panostaa seuraavaan KLn urheilipaitaan, sen verran hyvä tämä on ja tarvitsisin sen rinnalle toisenkin paidan jotta tämä vanha pääsisi välillä pesuun... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eikun vaan shoppailemaan! ;) Näissä teknisissä paidoissa on se hyvä puoli, että ne myös kuivuvat pesun jälkeen super nopeasti joten jos heittää illalla pikapesuun on se jo käyttökunnossa seuraavaksi päiväksi! Tuun Suomeen taas heinäkuussa niin käyn varmaan metsästämässä vielä toisen samanlaisen. :D

      Radera
  2. missä sun tissit on? :D

    SvaraRadera