12 okt. 2017

Estehevosen kyydissä


Pääsin viikonloppuna ystäväni uuden hevosen selkään. Kyseessä on 12-vuotias 145 cm asti esteitä kilpaillut SWB-ruuna (i. Quite Easy ei. Modesto). Aika pätevä hevonen siis! :D Tälle herralle on myös suotu korkeutta aika kivasti, se mitattiin ostotarkastuksessa 177 cm korkeaksi.

Olin mukana koeratsastuksessa kesällä ja silloin Q oli ollut myynnistä johtuen vähemmällä treenillä ratsastajansa luona. Olin vähän skeptinen, sillä se ei liikkunut sileällä mitenkään ihmeellisesti - sanoinkin rehellisesti ystävälleni, että no onneksi se sentään hyppää hyvin... ;) Ystäväni on kuitenkin taitava ratsastaja ja uskoin kyllä, että hän saa varmasti Q:n takaisin vireeseen. Olin silti vähän yllättynyt miten paljon he olivat edistyneet nyt reilun kuukauden aikana, ja erityisesti yllätyin Q:n kivasta ratsastettavuudesta.

Kaksi tunnustusta:
1. En ole ratsastanut "tavallisella" hevosella yli seitsemään kuukauteen. Mulle siunaantuu ratsuiksi ainoastaan näitä barokki-ihmeitä, Mutterikin kun on puoliksi PRE! :D
2. En ole koskaan aiemmin ratsastanut kahdella ohjalla. Kääk, aluksi oli tosi outoa mutta ei se niin ihmeellistä ollutkaan. Älkää kuitenkaan tuomitko haparoivia käsiäni liikaa.Q:lla oli aivan mielettömän kivat, mutta ISOT liikkeet! Ja sen kaula tuntui yhtä pitkältä kuin koko Mutteri. :D Haha, meni kuitenkin ihan kivasti ja tykkäsin Q:sta. Uskon siitä tulevan todella kiva peli kunhan se saa lisää lihaksia ja he tulevat tutuiksi omistajan kanssa. Kiva päästä säännöllisin väliajoin kokeilemaan miten Q:n ratsastettavuus on kehittynyt. Puoliksi jo pakotin heidät myös koulukisoihin, ystäväni (vannoutunut esteratsastaja) lupasi miettiä asiaa. ;)
Yritin lopuksi vielä saada Q:ta poseeraamaan, mutta epäonnistuin. :D

Meidän oli tarkoitus ottaa Q:sta kivoja syyskuvia tallin ja golfkentän upeassa miljöössä, mutta kaatosade pilasi suunnitelmat. Onneksi tämä maneesi oli kuitenkin ihan ok, ainakin ratsastuskuvien ottamiseen. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.