2 okt. 2017

Rinkin puolen vuoden kehitys

Kohta päästään vertailemaan onko Saksan reissun aikana tapahtunut mitään muutoksia (varmasti on!), joten ajattelin nyt olevan hyvä sauma kaivella vanhoja kuvia Rinkistä ja verrata niitä tuoreempiin. On ollut ihan mieletöntä seurata nuoren orin kasvua ja kehitystä. Se on ehdottomasti yksi viisaimmista tuntemistani hevosista ja vaikka se on samalla raisu nuori, se hämmästyttää päivittäin olemalla rauhallinen ja oppimishaluinen.

Yritin kerätä tähän mahdollisimman hyvät ennen-jälkeen kuvat.

Helmikuu - Kesäkuu

Ei ihme, että eräs Rinkin seuraaja keksi uuden hashtagin #rinkthehunk. Mikä kaula!

Helmikuu - Elokuu

Rinkin kaula on ainakin kerännyt aika kivasti massaa, ja takapuoli on myös pyöristynyt. Se on kuitenkin vähän etuosaa jäljessä ja sinne aletaan keräämään paljon lihaksia Rinkin kotiuduttua (toki ei tiedä millainen muskelimasa siellä Saksassa on vastassa haha). Yksityiskohtana tykkään tuosta sen (etujalan) kyynärvarresta, talvella se muistutti lähinnä kuivaa broileria mutta nyt siihenkin on kasvanut lihas!

Helmikuu - Elokuu

Rinkin harja kasvoi myös hurjasti tämän puolen vuoden aikana! Valitettavasti siltä meni pitkä pätkä katki tuolta pään vierestä sen astuttua lettiensä päälle joten pituusero ei ehkä näytä ihan niin hurjalta (näyttää itse asiassa melkein lyhyemmältä pään vierestä...). Kuitenkin kun vertaa pituutta lautasten ja sään kohdalta sekä erityisesti paksuutta, niin ero on suuri! Otsatukka on myös kasvanut ainakin 3-5 cm.

Maaliskuu - Heinäkuu

Ratsastuksellisesti Rink kehittyi kyllä ihan hurjasti tänä aikana. Se on niin nopea oppimaan! Välillä melkein unohdin sen olevan vajaa 4-vuotias nuori. Meillä on ollut apuna aivan mahtava valmentaja joka on valanut muhun uskoa huonoina hetkinä, kannustanut ja jonka opit ovat olleet korvaamattomia! Rinkin asenne kaikkeen uuteen on kyllä ihailtavaa. Istunnalla kääntämisen se oppi yhden ratsastuskerran aikana, laukannostot ilman ääniapuja sujuivat kuin vettä vain muutaman kerran jälkeen ja millainen yritteliäisyys siitä uhkui kun ensimmäisen kerran ratsastin valmennuksessa harjoitusravia.

Maaliskuu - Elokuu

Näiden kuvien myötä tuli kyllä ihan kamala ikävä Rinkiä. Enää kaksi viikkoa jäljellä. <3 Toisaalta itsehän olen ollut oikeastaan koko syyskuun kipeä, joten ajantaju on puoliksi kadonnut kokonaan. Ei tunnu yhtään siltä, että Rinkin lähdöstä on melkein puolitoista kuukautta. Vastahan me soviteltiin sille uusia kuolaimia ja pohdittiin laitetaanko sille putsit jalkaan valmennukseen vai ei... :) Aika, tuo ihana ja kamala ystävä/vihollinen.

5 kommentarer:

 1. Noi barokkiorit on kyllä siitä jänniä, että varmasti ensimmäisenä joka ikinen rasvakilo kertyy tonne niskaan :D Mikähän geeni lie aiheuttaa, eihän Rink:kään missään tapauksessa ole lihava tai edes lähelle, mutta silti se jostain kiskoo tonne niskaan lihasten päälle tommosen sikaniskan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä totta! Ja tätä näkee myös muissakin roduissa, varsinkin welshit ja jotkut kylmäverirodut. :D

   Radera
 2. Hienoa kehitystä! Voisitko tehdä erikseen postauksen sun kuvauksesta, kalustosta jne.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Voin tehdä, onko jotain erityisiä ajatuksia/toiveita postaukseen? :)

   Radera
  2. Ihan vain perusjuttuja millä kuvailet mitäkin ja miten toimit hienojen hevoskuvien eteen. Video voisi olla kiva :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.