20 maj 2018

Maan matonen ja hurja estehevonen


Ystäväni osti uuden hevosen viime kesänä. Quite Easyn jälkeläinen, Peder Fredricsonilla ja Niclas Hakingillakin ratsastettavana ollut, 150 cm luokkiin asti kilpaillut 13-vuotias ruuna. Se oli melkoinen löytö, joskin on todella vaikea ratsastaa. Korvista kavioihin tutkittu ja kuvattu, täysin terveeksi todettu, mutta luonteikas ruuna. Ystäväni ratsastaa sillä aina kaksi turvaliiviä päällä, mutta heidän yhteistyö on alkuvaikeuksien jälkeen lähtenyt sujumaan hienosti eteenpäin. Pääsin ikuistamaan heidät kuviin viikko sitten upean Fågelbro Säteri-tallin kentällä. Hassua on se, että nämä esteet yhtä pystykuvaa lukuun ottamatta ovat 110 cm korkeita, mutta tuo hevonen on vain niin julmetun suuri otus, että esteet näyttävät lähinnä polvenkorkuisilta. Näin kouluratsastajaksi jämähtäneenä meno näytti hurjalta ja hurjan hienolta, itsehän olen hypännyt viimeksi vuosi sitten kesällä... ;) Tämän kesän bucket listilla on hypätä sekä Mutterilla että Rinkillä, ainakin yksi ristikko - saapa nähdä miten käy. :D7 kommentarer:

 1. Wau, upeita kuvia!

  SvaraRadera
 2. Kaksi turvaliiviä? Eikö yksikin riittäisi?

  Hienon näköinen hevonen kyllä! Hyvät hevoset harvoin ovat helppoja hevosia, näin on joku viisas joskus sanonut. On kyllä todellakin pienen näköisiä esteet, vaikka ovatkin ilmeisesti ihan esteiden korkuisia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mäkään kahdella turvaliivillä jaksaisi ratsastaa, mutta ystäväni ei halua riskeerata mitään. On siis tavallinen turvaliivi paukkuliivin alla. :)

   Ja joo, kaikki alle metrin esteet näyttää tämän hevosen hyppääminä ihan kavaleteilta! :D kyllä noi oli ihan mitassa, itsekin puomeja ja tolppia säädin. :)

   Radera
  2. Enemmänkin ehkä juuri propsit hänelle, kun ottaa turvallisuuden huomioon jos hevonen on luonteikas :) ;) paljoltahan se kuulostaa, mutta hän varmaan tottunut, - ja ainakin tulee hyvin lämmin jos ei muuta :D

   Mutta komea hevonen, nuo esteet kyllä näyttää oikeasti olevan vain 60cm- kertoo että ratsu on varmasti valtava livenä. :D

   Radera
  3. Oikeassa olet :) ja paukkuliivi on huomaamaton päällä kuitenkin.

   Se on valtava, melkein 180 cm korkea. Ratsastin sillä syksyllä kerran ja näytin ponitytöltä vaikka olen itsekin 173 cm pitkä. :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.