10 juli 2018

Heppaviikko

Siitä tuntuu olevan pitkä aika, kun listasin blogiin päiväkirjamaisesti viikon heppailut. :) Usein vielä jokaisena päivänä, apua... Nyt kun ei meinaa riittää aika edes kirjoittaa postausta niille kerroille kun on kuvamateriaalia. Mennään siis hieman nostalgisissa tunnelmissa postauksen muodon kanssa, tässä on "rakas päiväkirjani"-tyylisesti viime viikon heppailut yhdessä paketissa niin näette hieman miltä melko tyypillinen viikkoni hevosten kanssa näyttää. :)

Tällä viikolla mulla tosin oli poikkeuksellisesti Rink neljä päivää putkeen (ma-to), yleensä ratsastan sillä ti+la ja Mutterilla ma+ke+pe+su. Tällä hetkellä Mutteri on kuitenkin lomalla/saikulla, kirjoitan siitä lisää kun tiedän enemmän. 


Maanantai: (Rink) Siivosin karsinan, tein heinäpussit ja väkkärit. Ratsastin Rinkin maneesissa reilu puoli tuntia. Paljon siirtymisiä, laukannostoja ravista, käynti-ravi siirtymisiä. Se oli vähän jännittynyt ja sinkosi pari kertaa haha. Muuten hyvä ja teki tosi hyvä nostoja!


Tiistai: (Rink) Siivosin karsinan, tein heinäpussit ja väkkärit. Meinasin parahtaa itkuun haettuani Rinkin tarhasta (tai no, se fiilis tulee melkein joka kerta xD). Tämä mies nimittäin RAKASTAA piehtarointia, ja kuivassa hiekassa/pölyssä piehtaroimiseen kun yhdistää mustan hevosen... On tuloksena epämääräinen hiirakko hevonen, jota astmaatikko saa puunata hengityssuojain naamalla. Jes. Siivosin tarhasta kottikärryllisen kakkaa ja vanhaa heinää. Ratsastin kentällä reilu 20 min, käyntitreeniä: pysähdyksiä, kääntöjä, pohkeenväistöä. Pari laukannostoa per suunta, hieno ja reipas. Lopuksi harjoitusravia keskiympyrällä, hieno ja rento. Putsasin varusteet kunnolla.
Keskiviikko: (Rink) Tänään oli vuorossa operaatio letitys - eli vanhojen lettien avaaminen, harjan selvitys ja uusien tekeminen. Tähän mulla meni tunti aikaa, ei ole mikään ohuin liru tuo Rinkin harja kun otsiskin on tyyliin paksumpi kuin normihevosen häntä. :D Mieheni oli tulossa ottamaan ratsastuskuvia yhtä yhteistyötä varten, joten yritin puunata hiekassa ja pölyssä piehtaroinutta Rinkiä edustuskuntoon. Vaihtelevalla menestyksellä. Ratsastin kentällä n. 45 min ajan, harjoiteltiin pohkeenväistöjä, siirtymisiä, erikokoisia kaaria ja voltteja sekä laukannostoja ravista ja käynnistä. Rink oli super kuumalla päällä ja oli niin täynnä energiaa. Kuitenkin todella hyvä rentoutuessaan ja jäi hyvä fiilis ratsastuksesta. Käytössäni oli kuvassa näkyvät ratsastusleggarit, eikä muuten näiden jälkeen tee mieli ratsastaa tavallisilla ratsastushousuilla.

Torstai: (Rink) Jännä päivä! Otin meidän 14 viikkoa vanhan koiranpennun mukaan tallille. Tää oli eka kerta kun se oli mun kanssa tallilla kaksin, tätä ennen se on ollut vissiin kolme kertaa mukana niin, että mieheni toimii koiravahtina. Meni tosi hyvin, Snö oli reipas ja kiltti, seurasi mua koko ajan ja oli utelias muita tallilaisia kohtaan. Heinäpussien pakkaaminen oli ihan parasta sen mielestä ja se hyppelehti edes takas heinänkorsia metsästäen. Hieman sitä pelotti rämisevät kottikärryt ja hevosia se halusi moikata vain takaapäin, etupää oli pelottava. Meni kuitenkin hyvin hakea Rink tarhasta Snö samalla toisella puolella kipittäen. :) Autossakin se matkusti rauhallisesti penkillä maaten, kotimatkalla se nukahti hetkeksi. <3


Perjantai: (Mutter) Pitkästä aikaa Mutterin luona <3 En tehnyt mitään ihmeellistä. Tallihommat vain ja sitten harjasin sitä vähän.

Lauantai: Hevosvapaa! :DSunnuntai: (Mutter) Kävin aamulla Snön kanssa pikaisesti Mutterin luona. Tein vain tallihommat (karsinan siivous, heinät + väkkärit) ja sitten lähdin ajamaan kohti Värmdötä, jossa kävin ystäväni mukana tallilla kuvaamassa heidän estevalmennusta ja ratsastin myös itse hetken hänen hevosellaan. Snö käyttäytyi koko reissun mallikkaasti ja istui kiltisti maneesin nurkassa odottamassa kun kuvasin tuntia. :)

2 kommentarer:

  1. Kivasti toteutettu viikkokatsaus! Usein nämä ovat tylsähköä luettavaa, mutta tätä oli oikein mielenkiintoista ja mukavaa lukea :)

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.